Titlurile zilei

Un supermarket „Penny” va fi deschis în cartierul Dacia din municipiul Iași! Protecția Consumatorilor a aplicat amenzi din cauza neregulilor din magazine

Publicat: 14 dec. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Un supermarket Penny va fi deschis în cartierul Dacia din municipiul Iași Protecția Consumatorilor a aplicat amenzi din cauza neregulilor din magazine
Arhitecții vor analiza propunerea pentru construirea unui magazin ”Penny” în cartierul Dacia

Un nou supermarket „Penny” urmează să fie construit în cartierul Dacia. Este nevoie de avizul de oportunitate, emis de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Nu este singurul proiect de extindere a companiei germane în Iași. La un moment dat, magazinele „Penny” au fost amendate de Protecția Consumatorilor din cauza condițiilor mizerabile

În zona cartierului Dacia din municipiul Iași, pe strada Rampei, nr. 9A, urmează să fie construit un nou supermarket „Penny”. La adresa menționată a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui supermarket și a unui magazin cu produse din carne și brânzeturi. Proiectul a fost inițiat prin societatea Rewe Projektentwicklung Romania SRL, deținută de compania germană care administrează lanțul „Penny”.

Deocamdată, proiectul nu a beneficiat de toate avizele. Pe data de 15.12.2022, inițiativa va fi analizată de arhitecții din cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), ce este constituită la nivelul Primăriei Iași. Dacă va fi emis avizul de oportunitate, proiectul va fi inclus pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe de Consiliu Local, etapă premergătoare celei de autorizare.

Magazinul va fi deschis în contextul în care zona a fost deja abordată de dezvoltatorii imobiliari locali care au demarat lucrări la blocurile de locuințe colective. Pe amplasament sunt mai multe construcții ce urmează să fie demolate. Terenul are o suprafață de aproape 7.000 de metri pătrați. A fost achiziționat în martie 2022 de la Alexandra și Irina Ciobanu.

Și în Bucium va fi deschis un supermarket „Penny”

Retailer-ul alimentar pregătește deschiderea unui magazin „Penny” și pe șoseaua Bucium, nr. 42. Recent, PUZ-ul a trecut de dezbaterea publică ce a fost organizată la sediul Primăriei Iași. Propunerea urbanistică nu a fost contestată de vecinii din zonă. Terenul din Bucium aparținea companiei Ropharma SA, care a vândut contra sumei de 2 milioane de euro. Suprafața de teren disponibilă este de 8.852 de metri pătrați.

Supermarketul „Penny” va asigura un număr de 114 locuri de parcare, din care patru vor fi destinate persoanelor cu dizabilități. Zona Bucium este cunoscută pentru ambuteiajele în trafic. Primăria a anunțat soluții, dar nu s-au concretizat.

Magazinele „Penny” au fost amendate de Protecția Consumatorilor

În luna septembrie 2022, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est (CRPC RNE) Iași a efectuat o serie de controale în rândul magazinelor „Penny” din Iași, dar și din regiune. În total au fost aplicate 48 de amenzi, în valoare de 579.000 de lei, plus 20 de avertismente.

„Neregulile constatate în timpul controalelor au fost comercializarea unor legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite, utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare și praf, utilizarea unor cuptoare, la raioanele de panificație-patiserie, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse”.

Un supermarket „Penny” va fi deschis în cartierul Dacia, dar este nevoie de mai multe avize pentru aprobarea investiției.

Comentarii
Adauga un comentariu