Titlurile zilei

Un tânăr a vrut să-și treacă în CV un jaf special! A spart un BMW, ajungând la multe băuturi scumpe! A vrut să vândă pe sub mână șampanie „Moet & Chandon” la „Pizzeria Cordunenilor”! (Exclusiv)

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr a vrut să-și treacă în CV un jaf special A spart un BMW ajungând la multe băuturi scumpe A vrut să vândă pe sub mână șampanie Moet  Chandon la Pizzeria Cordunenilor Exclusiv
După ce a furat mai multe sticle de șampanie, a încercat să le vândă la "Pizzeria Cordunenilor"

Un tânăr a vrut să-și treacă în CV-ul infracțional un jaf mai special. În toamna anului trecut, bărbatul a pus ochii pe un autoturism marca BMW, iar, după ce a găsit în interior o cheie, a pătruns într-un imobil în care se aflau mai multe băuturi scumpe. A reușit să spargă autoturismul și să fure mai multe sticle cu alcool. Ulterior, a abordat un ospătar de la „Pizzeria Cordunenilor” și a încercat să vândă o parte din pradă

Un tânăr care a furat băuturi scumpe a fost condamnat la închisoare. Recent, un ieșean în vârstă de 31 de ani, pe nume Alexandru Nicolae Horodea, a fost condamnat de judecători la 3 ani și 2 luni de închisoare, pentru furt calificat. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de Alexandru Nicolae Horodea. Între timp, dosarul a ajuns pe mesele judecătorilor de la Curtea de Apel Iași, iar următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 31 august 2020.

Alexandru Nicolae Horodea, acuzat de furt calificat

Procesul lui Alexandru Nicolae Horodea a început pe 6 ianuarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a individului, sub acuzația de furt calificat.

„În noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2019, în jurul orei 5:00, prin escaladarea gardului, inculpatul a pătruns în curtea unui imobil din municipiul Iași, ce îi aparține persoanei vătămate D.C.B. Dintr-un autoturism marca BMW, ce era neasigurat, a sustras o cheie de acces a unui apartament și mai multe monede, după care a mers într-o anexă din curtea locuinței, neasigurată, de unde a sustras un rucsac marca „Deuter”, o trusă de scule marca „Makita”, 15 sticle cu coniac, 7 sticle cu whiskey mărcile „Abelour” și „Balvenie”, precum și 4 sticle cu șampanie marca „Moet & Chandon”, precum și 2 rachete de tenis, după care a scos din funcțiune camerele de supraveghere. Valoarea totală a prejudiciului cauzat de inculpat a fost estimată de persoana vătămată la suma de 11.500 de lei”, au afirmat procurorii ieșeni.

Suspectul, identificat după amprente

Anchetatorii au mai afirmat că, în noaptea respectivă, individul a plecat de acasă în jurul orei 3:30 și a mers în stația Doi Băieți, din cartierul Tătărași, iar, mai apoi, în zona Podu de Piatră. Ulterior, acesta a ajuns în apropierea curții în care avea să intre, conform procurorilor.

„În jurul orei 5:00, inculpatul Alexandru Nicolae Horodea s-a deplasat către o casă, în a cărei curte a observat că se afla o sacoșă. Inculpatul a intrat în curtea imobilului prin escaladarea unui gard. Instanța reține că, în anexa din curtea imobilului aparținând persoanei vătămate, se afla și un DVR pe care erau stocate imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la imobilul respectiv, sistem de supraveghere pe care inculpatul l-a scos din funcțiune. Ulterior, inculpatul a luat trusa de scule, un rucsac în care depozitase celelalte bunuri sustrase și a părăsit curtea locuinței persoanei vătămate prin escaladarea gardului împrejmuitor. După comiterea faptei, inculpatul a vândut o parte din sticlele cu băuturi alcoolice sustrase martorei E.B., trusa de scule – unei persoane necunoscute, iar rachetele de tenis le-a dat unor copii de pe stradă, fără a le solicita vreo sumă de bani în schimb”, au mai afirmat procurorii.

Oamenii legii au mai spus că, drept urmare a efectuării cercetării la fața locului, au fost ridicate 2 fragmente de urme papilare de pe o cutie cu inscripția „Skinny Spice”, ce se afla în portbagajul autoturismului marca BMW, stabilindu-se în urma comparațiilor efectuate în baza de date că amprentele erau cele ale lui Alexandru Nicolae Horodea.

Alexandru Nicolae Horodea, găsit și după imaginile postate pe un cont fals de Facebook

Oamenii legii au mai afirmat că individul a fost identificat și cu ajutorul unor imagini postate pe rețeaua de socializare Facebook chiar de el.

„În urma investigațiilor efectuate pe platforma Facebook, a fost identificat profilul ce avea asociat contul cu numele „A.A.”, stabilindu-se că persoana locuia în Iași. În urma comparației fotografiilor existente pe această pagină de Facebook cu cele existe în bazele de date ale Poliție Române, s-a constatat că utilizatorul ce folosea id-ul de Facebook „A.A.” era una și aceeași persoană cu inculpatul Alexandru Nicolae Horodea. S-a mai constatat că, pe 22 și 25 noiembrie 2019, inculpatul a uploadat pe profilul său două fotografii în care acesta era îmbrăcat cu aceleași haine cu care era îmbrăcat și la data comiterii faptei”, au subliniat anchetatorii.

În urma incidentului, victima a făcut o plângere la Poliție, iar suspectul a fost identificat în cele din urmă. La audieri, el a recunoscut comiterea faptei și, mai mult, a achitat prejudiciul de 11.500 de lei către victimă.

O martoră, angajata pizzeriei din Sala Polivalentă, a povestit cum individul i-a vândut băuturile

În cadrul anchetei, procurorii au audiat-o și pe E.B., angajată a pizzeriei din Sala Polivalentă. Aceasta a relatat că, în seara zilei de 22 noiembrie 2019, individul a mers la Sala Polivalentă – Pizzeria Olimpic Magic Pizza, unde aceasta lucra ca barman / ospătar și a întrebat-o dacă vrea să cumpere mai multe sticle cu băuturi alcoolice. Conform acesteia, cei doi s-au înțeles, iar individul i-a dat femeii 5 sticle, dintre care 2 cu whiskey, o sticlă cu vin, o sticlă cu țuică și o sticlă cu vodcă, pentru care ea a plătit 150 de lei. De asemenea, magistrații au constatat că Alexandru Nicolae Horodea a mai fost condamnat în trecut, tot pentru o faptă de furt calificat.

Adauga un comentariu