Local

Un vasluian a fost condamnat la închisoare de magistrații ieșeni! Bărbatul s-a urcat beat la volan, deși avea permisul de conducere anulat!

Publicat: 26 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un vasluian a fost condamnat la închisoare de magistrații ieșeni Bărbatul s-a urcat beat la volan deși avea permisul de conducere anulat
Un vasluian a fost condamnat la închisoare pentru mai multe infracțiuni săvârșite în Iași

Un șofer din Vaslui a fost condamnat de judecătorii ieșeni la 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare, după ce s-a urcat beat la volan, dar nu numai. Bărbatul a reușit să producă și un accident, lovind o mașină ce era parcată pe strada Călugăreni din municipiul Iași. Ulterior s-a stabilit și faptul că individul avea permisul de conducere anulat și că ar fi părăsit locul cu pricina

Magistrații de la Curtea de Apel Iași s-au pronunțat în cazul unui șofer din municipiul Vaslui, care a săvârșit o serie de infracțiuni. Gheorghe Ciobanu a condus mașina tatălui său pe străzile ieșene, în ciuda faptului că de mai bine de un an avea permisul de conducere suspendat. Înainte de a urca pe locul șoferului, vasluianul a consumat și alcool.

Câteva minute mai târziu, a reușit să avarieze un alt autovehicul. Oamenii legii au fost anunțați de martori. Ulterior, Gheorghe Ciobanu a fost condus la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală, întrucât a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Un vasluian a fost condamnat la închisoare pentru mai multe infracțiuni săvârșite în Iași

Gheorghe Ciobanu a fost condamnat de judecătorii ieșeni la 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare, după ce, în data de 10.04.2021, a produs un accident rutier pe strada Călugăreni din municipiul Iași. Individul era beat în acel moment și avea permisul de conducere anulat. În plus, bărbatul, mecanic de profesie, a părăsit locul accidentului. Oamenii legii l-au identificat prin intermediul camerelor de supraveghere și al martorilor, respectiv al proprietarului mașinii avariate.

„În jurul orei 14:00, organele de poliţie au identificat o persoană de sex masculin, aflată sub influenţa alcoolului. Inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului marca Dacia, conducând pe drumurile publice. De asemenea, la ora 14:21 a mai urmat un apel 112, efectuat de martorul, proprietarul autoturismului marca Opel, cu privire la faptul ca autoturismul său, ce se afla parcat, a fost avariat de către conducătorul unui autoturism marca Dacia, care a părăsit locul accidentului.

Fiind verificate imaginile surprinse de camerele de supraveghere, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, anume inculpatul, figurând cu permisul de conducere anulat din anul 2020.

Inculpatul, observând că organele de poliţie se află în jurul autoturismului, proprietatea tatălui său (decedat), a coborât la aceştia, unde i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, în prezenţa martorului, însă a refuzat, motiv pentru care a fost condus la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală”, precizau anchetatorii.

Beat peste măsură la volan

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Un ieșean din satul Valea Lungă, comuna Holboca, județul Iași, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce s-a urcat beat la volan și era să lovească un pieton. Totul s-a întâmplat în zona Tătărași, vizavi de spălătoria Auto Spa și de minimarket-ul K-Max. Deși i s-a atras atenția că accelera agresiv, individul și-a continuat drumul, iar la o trecere de pietoni era să accidenteze un bărbat, acesta apelând la poliție. Din cauza faptului că mirosea a alcool, oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie uriașă.

Recent, polițiștii din municipiul Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.190 de lei, dintre care 4 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, 2 pentru folii neomologate, 1 pentru lipsa ITP-ului, iar restul pentru alte abateri.

Comentarii
Adauga un comentariu