Razboi în Ucraina

Ungaria declară stare de urgență din cauza războiului – VIDEO

Publicat: 24 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ungaria declară stare de urgență din cauza războiului - VIDEO
Ungaria va anunța mâine primele măsuri în regim de urgență

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a anunțat, printr-un mesaj video postat pe Facebook, că Guvernul ungar declară stare de urgență începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină.

Staea de urgență este un instrument nou, pe care Parlamentul l-a aprobat astăzi și care va intra în vigoare la miezul nopții, oferind astfel guvernului „spațiu de manevră și capacitatea de a reacționa imediat” la consecințele războiului din Ucraina vecină, a declarat Orban într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook.

Ungaria va anunța mâine primele măsuri în regim de urgență

Guvernul va anunța miercuri primele sale măsuri în regim de urgență, a precizat el, relatează bloomberg.com.

Viktor Orban a declarat că războiul din Ucraina reprezintă un pericol constat pentru Ungaria, „siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei”. Declarația a venit la câteva ore după ce parlamentul a amendat Constituția, stabilind că o astfel de măsurp poate fi luată în situație de conflict  armat, război sau dezastru umanitar într-o țară vecină.

„Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat. Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a spus Orban.

Orban critică sancțiunile impuse Rusiei

Premierul Orban a criticat din nou sancțiunile de la Bruxelles impuse Rusiei, amintind de impactul economic produs de acestea, precum și de potențiala criză economică de la nivel global.

„Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor. Pentru aceasta, guvernul trebuie să poată lua decizii şi să acţioneze rapid”, a explicat Viktor Orban.

Starea de urgenţă, similară celei introduse în timpul pandemiei, va permite guvernului să reacţioneze rapid şi să folosească „toate metodele la dispoziţia sa” pentru a proteja Ungaria şi pe cetățenii săi, a mai spus premierul.

„Vă voi aduce la cunoştinţă primele decizii mâine”, a mai declarat şeful guvernului de la Budapesta.

Adauga un comentariu