Sanatate

Unguent cu antibiotic: Metodă rapidă pentru a vindeca rănile copiilor

Publicat: 21 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unguent cu antibiotic Metodă rapidă pentru a vindeca rănile copiilor
Cele mai intâlnite răni ale copiilor sunt zgârieturile, tăieturile mici, juliturile, arsurile, vânătile și bășicuțele umplute cu lichid

Copilăria a fost mereu perioada caracterizată de cea mai mare energie, activitate și curiozitate. Părinții folosesc de cele mai multe ori un unguent cu antibiotic pe rănile copiilor. Din cauza acestora, copiii pot fi ușor traumatizați, căpătând răni mici.

Cele mai intâlnite răni ale copiilor sunt zgârieturile, tăieturile mici, juliturile, arsurile, vânătile și bășicuțele umplute cu lichid.

Primul lucru pe care trebuie să îl facă părinții când cel mic se loveste este să îi ofere suport, deoarece copiii vor simți un anumit nivel de durere cauzată de degradarea numeroaselor terminații nervoase din piele.

Unguentul cu antibiotic grăbește vindecarea rănilor copiilor și ajută la regenerarea țesutului.

fetita cu casca si role roz
Unguentul cu antibiotic grăbește vindecarea rănilor copiilor și ajută la regenerarea țesutului

Ce unguent cu antibiotic este bun pentru copii

Odată ce rana a fost curățată, ea poate fi lăsată să se vindece fără niciun tratament suplimentar. Dacă trebuie acoperite, trebuie să folosiți pansamente curate. Este important să se evite pansamentul care s-ar putea lipi de rană, deoarece îndepartarea poate fi dureroasă și insuportabilă pentru copii. La recomandările medicului sau farmacistului, părinții pot aplica soluții de rivanol sau betadină, Baneocin unguent, Sudocrem.

fetita cu role in fata unui loc de parcare
Copilăria a fost mereu perioada caracterizată de cea mai mare energie, activitate și curiozitate

Mai nou, există diferite produse mai ușor de aplicat, precum Plastospray – o solutie cu efect antiseptic ce formeaza o pelicula transparentă la nivelul ranii, rezistentă la apa, acestea ajută la reducerea posibilității de infectare.

Un unguent cu antibiotic potrivit pentru copii este 10% unguent metyluracil, care îmbunătățește metabolismul privitor la țesuturi. Acest unguent avansează creșterea celulelor pielii noi și ameliorează umflătura.

Acest unguent cu antibiotic se aplică de 2 sau 3 ori pe zi, dar nu trebuie să depășească 20 de zile. Deși acest medicament nu provoacă reacții nadorite, pot exista amețeli sau alergii. Este important de menționat că dacă un copil are intoleranță la anumite componente din unguent, nu trebuie să se mai folosească acesta.

Un alt unguent cu antibiotic recomandat pentru copii este Solcoseril și este folosit pentru degerături, răni de vindecare pe termen lung, ulcere mici, abraziuni, zgârieturi și tăieturi.

În urma acestui medicament, se pot produce erupții, mâncărime, urticarie și alte reacții alergice, dar în cazuri rare. Dacă apare oricare dintre aceste reacții la copil, este foarte important să se oprească tratamentul și să se acorde antihistaminice în funcție de vârstă. Antihistaminicele sunt o clasa de medicamente utilizate adesea pentru ameliorarea simptomelor de alergii, de la rinita alergica, urticarie, conjunctivita si reactiile de la muscaturi de insecte.

Când este necesar să apelăm la un doctor

De cele mai multe ori, rănile pot fi vindecate acasă cu remedii naturale sau unguente cu antibiotic cumpărate de la farmacie, însă în anumite cazuri, este nevoie de un consult de specialitate.

Una dintre situațiile acestea este sângerarea continuă a rănii. Indiferent că este o julitură, tăietură, nu trebuie să ignorăm semnele dacă nu putem opri sângerarea.

baiat cu bluza galbena pe bicicleta
Este important ca sângerarea să fie oprită

De asemenea, dacă rana sau julitura este profundă, va trebui cusută de un medic. În același timp, dacă sângele țâșnește din rană, acest lucru ne arată că artera a fost rănită. Acest lucru poate duce la o hemoragie, iar riscurile sunt mult mai mari.

Este clar că trebuie să consultați un medic atunci când temperature corpului a crescut peste valoarea normală, care este de 37 de grade Celsius.

Desigur că rănile ușoare pot fi tratate, însă este important ca un doctor să vadă zona afectată dacă rana deschisă pe care o ai este mai adâncă de un centimetru, sângerearea nu se mai oprește chiar dacă ai aplicat presiune pe zona afectată și dacă sângerarea durează mai mult de 20 de minute.

Cel mai important aspect e să nu cumva să rupeți crustele, dat fiind faptul că ele protejează, de fapt, rana. Îndepărtarea lor poate dezvolta o cicatrice, iar vindecarea să nu mai fie la fel de rapidă.

plasture pe genunchiul unui copil
Părinții folosesc de cele mai multe ori un unguent cu antibiotic pe rănile copiilor.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Adauga un comentariu