Local

Unii locuitori din Tomești sunt nemulțumiți de schimbările aduse traseului 29! Ștefan Timofte: „Eu nu am cum să schimb asta”

Publicat: 09 iun. 2022
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Unii locuitori din Tomești sunt nemulțumiți de schimbările aduse traseului 29 Ștefan Timofte Eu nu am cum să schimb asta
Ștefan Timofte susține că decizia de reorganizare a transportului în comun este una benefică

În urma finalizării și inaugurării lucrărilor de la Centrul Intermodal Țuțora, traseele Companiei de Transport Public Iași de pe itinerariile 29, 7 și 8 au fost modificate. Unii locuitori din Tomești sunt nemulțumiți de aceste schimbări și nu le văd rostul. Primarul Ștefan Timofte explică de ce este o schimbare benefică

Inaugurarea Centrului Intermodal Țuțora a venit cu anumite schimbări, intrând în vigoare planul de transport metropolitan al Asociației Metropolitane de Transport Public Iași. Unii locuitori din Tomești sunt nemulțumiți de această măsură, pe motiv că traseul spre Iași durează prea mult. Primarul Ștefan Timofte explică de ce acest demers fluidizează traficul de la orele de vârf și poate constitui o economie pentru tomeșteni.

tramvai bozankkaya in rond tutora
S-a inaugurat Centrul Intermodal Țuțora și a creat modificări asupra unor trasee

Unii locuitori din Tomești sunt nemulțumiți de schimbare

autobuz ce trece pe langa centrul intermodal tutora
Nemulțumirile tomeștenilor vin din prisma faptului că nu se mai ajunge facil în zona Bularga

Pe rețelele de socializare, în grupurile destinate locuitorilor din comuna Tomești, unii localnici au început să se „plângă” cu privire la schimbarea traseului autobuzului 29. Printre argumentele aduse se numără faptul că un drum de acasă la muncă durează prea mult sau că nu este acoperită zona Bularga.

„Astăzi am călătorit în oraș cu mijloacele de transport ale CTP pe noua rută Tomești – Stația Intermodală Țuțora, Stația Intermodală Țuțora – Iași. Nici nu vă închipuiți cât de mulți călători, la coborârea sau urcarea în 29 vă transmiteau «urări de bine» și de îndeplinire a tuturor dorințelor. Dacă în mod normal un drum Tomesti – Podu Roșu dura aproximativ 30-35 minute acum în noile condiții durează 50-55 minute”, îi transmite primarului Ioan Davidescu, localnic din Tomești.

În secțiunea de comentarii localnicii sunt pro și contra acestor schimbări, în funcție de orele la care fiecare a călătorit.

primaria tomesti si consiliul local tomesti
Primarul de la Tomești susține că nu poate modifica schimbările făcute de CTP Iași

Primarul Ștefan Timofte explică situația

cartierul stefan cel mare din comuna tomesti, vedere de sus
Se va prelungi itinerariul rutei 29 până în satele comunei Tomești

Primarul Ștefan Timofte vine cu o explicație pentru localnicii din Tomești și argumentează că schimbarea nu ține de primăria Tomești, ci de cea de la Iași. De asemenea Timofte este de părere că această schimbare va aduce, pe termen lung, beneficii localnicilor, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere a timpului de parcurgere a traseelor.

„Există un plan de transport la nivel județean, orice mijloc de transport din zona metropolitană, nu mai intră în Iași din 2023. Nici dinspre Tomești, nici Lețcani… Toate se vor opri la intrare în Iași. Este noul program de transport județean, eu am discutat, norocul nostru este că pe zona metropolitană va putea circula CTP, altfel ne trezeam cu «S.C. Mămăliguța» cu 3 autobuze și 5 microbuze. Am prelungit traseul până la Chicerea, Goruni, comuna Țuțora. Eu nu am ce face, am încercat, dar nu pot modifica eu asta. Va fi un avantaj, cu biletul de pe Tomești, se va putea circula 2 ore. Sunt trei tramvaie, spre Copou, Păcurari și Alexandru, din câte am înțeles vor circula cu o frecvență destul de bună. Decizia asta s-a luat pentru a reduce traficul, iar omul care pleacă din Tomești și se urcă în tramvai de la Țuțora, va ajunge cu același bilet, valabil două ore”, declară primarul comunei Tomești, Ștefan Timofte referitor la nemulțumirea unor locuitori din Tomești în legătură cu schimbările aduse transportului în comun.

Comentarii
  • timofte sa ne suji belitele ,te intereseaza doar sa furi dihanie spurcata ,vezi ca mirosi a branza de la o vreme !

  • Mutu futee papantu ,borfasu asta a facut avere pe spatele nostru si din munca noastra a taranilor din tomesti multi zic ca a furat dar a si facut dar pana cand il mai suportam oare ?

  • Pupati l in cur un pic pe borfas…dc nu candidati voi in locul lui??
    La ce l ati votat daca nu va place fata lui…omul si a facut treaba cum stie el mai bn…de vina in primul rand sunt cei de la oras care impinsi de ctp au ajuns la problema care este…
    In viitorul apropiat nici un autobuz cu tarani nu v a mai intra in oras…toate vor intoarce la ROND TUTORA…pe motiv ca 1 s a scumpit gazul prea mult si 2. Poluarea e prea mare…
    Deci asteptati va la ce e mai rau…
    Atunci sa vedem tot primarii sunt de vina…
    Dar voi astia de mahala atat va duce capul…sa mancati rahat pe facebook….

  • o sa il pupam in kur cu maciuca cu bile pe fata de kur asta e turc sau tatar la ce moe de bidon turtit are mai lasate de furat rapane ai uitat de unde ai plecat broasca ? si nu mai comenta cu alt nume mormolocule

  • Multe lacrimi si durere in kur ,se tavaleste pe jos don primar ,il intereseaza doar buzunaru exact ca pe vita de chirica alta curva si lingau psd

  • Bună ziua tuturor! O întrebare pun și eu : dacă pe traseul Ciurea au rămas cumva autobuzele 44;27si41b? Dacă au rămas întreb ,care e criteriu „discriminării” între acele rute și cea a lui 29?! Acum când scriu acest mesaj ,chiar nu stiu daca au fost și ele (44,27 etc) desființate .

Adauga un comentariu