Eveniment-Social

Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iaşi şi Opera Naţională din Iaşi vor încheia un parteneriat

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi şi Opera Naţională din Iaşi vor încheia un parteneriat
Va avea loc semnarea acordului de parteneriat dintre Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi şi Opera Naţională din Iaşi, ca urmare a bunei colaborări privind creaţia şi cercetarea artistică

Miercuri, 14 aprilie 2021, ora 10.00, în sala ”Eduard Caudella”, Casa Balş, str. Cuza Voda nr. 29, va avea loc semnarea acordului de parteneriat dintre Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi şi Opera Naţională din Iaşi, ca urmare a bunei colaborări privind creaţia şi cercetarea artistică, precum şi din dorinţa de a iniţia proiecte culturale comune.

În cadrul întâlnirii vor fi prezente conducerile celor două instituţii şi personalităţi ale culturii ieşene.

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” este o instituție de invățământ superior de stat din Iași, din România. Universitatea a fost înființată la 26 octombrie 1860 sub denumirea de „Școala de Muzică și Declamațiune de la Iași”, iar 26 de zile mai târziu se înființează și „Școala de Sculptură și Pictură”.

Opera Națională Română Iași este una din cele patru Opere naționale din România. A fost înființată pe 1 ianuarie 1956 sub titulatura de Opera de Stat din Iași. Din anul 1974 a primit denumirea de Opera Română Iași, iar la 8 iulie 2003 a primit statutul de instituție națională, devenind Opera Națională Română din Iași.

Adauga un comentariu