Actualitate

Unul dintre membrii fondatori ai USR a demisionat în semn de protest

Publicat: 11 oct. 2020
Dumitru Dobrev cu siglă USR
Dumitru Dobrev, a demisionat din USR în semn de protest față de ceea ce i s-a întâmplat lui Vlad Teohari

Unul dintre membrii fondatori ai USB și avocatul care a înscris USR la Tribunalul București, Dumitru Dobrev, a demisionat din partid, în semn de protest față de ceea ce i s-a întâmplat lui Vlad Teohari. Dobrev anunță că-l va susține în instanță pe Teohari, în procesul pe care acesta îl intentează celor de la USR.

„Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR

Dreptate pentru Vlad Teohari

Sunt unul dintre fondatorii USB și avocatul care a înscris la Tribunalul București USR în aprilie 2016. Am apărat USR de atunci încoace în tot felul de procese, de la contestații la deciziile AEP la înregistrarea alianței pentru europarlamentare.

Astăzi, apăr spiritul USR în fața unui partid care și-a uitat principiile și valorile.

Când am intrat în politică, alături de Nicușor Dan, am făcut-o sufocat de nedreptatea pe care o vedeam zi de zi, în viața mea profesională, în instanțe.

În mintea mea, PSD era răul cel mare: cei care calcă justiția, adevărul și democrația în picioare.

Zilele astea, răul a fost chiar BN al USR.

Biroul Național al USR, cu o majoritate de 13 la 12, asigurată de echipa fidelă lui Dan Barna : Cătălin Drulă, Ionuț Moșteanu, Claudiu Năsui, Criastian Moș, Radu Mihail, Vlad Botoș, Liviu Malureanu, Diana Mureșan, Silvia Dinică, Iulian Bulai, Cătălin Stancu, Cristina Prună și, desigur, Dan Barna – a invalidat pentru delict de opinie candidatura la Camera Deputaților a lui Vlad Teohari, ales de filiala USR Diaspora pe locul 1 pe listă.

Vina lui Vlad este de a fi semnat acum 11 luni o scrisoare de protest pe care am semnat-o și eu și alte câteva sute de colegi din USR.

Chipurile, invalidarea a fost „din motive de integritate”. Timp de 11 luni, niciunul din sutele de semnatari nu a suferit vreo sancțiune din acel motiv. Cam atât de gravă este, în realitate, fapta lui Vlad Teohari.

Azi, ca avocat al lui Vlad Teohari, am depus la Tribunalul București contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora a USR PLUS la Camera Deputaților.

Îl voi apăra pe Vlad până la capăt pentru a-și găsi dreptatea

Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR. Sunt, de acum, la dispoziția Biroului Local Sector 4: aștept să mă excludă, pentru că și eu am semnat scrisoarea semnată de Vlad. Ori am greșit toți, ori echipa Barna sancționează adversarii pe alese.

Pentru mine, este inadmisibil ca partidul pe care l-am construit ca să fie „altfel” să calce în picioare un tânăr valoros și să-l lase pe viață cu stigma că a fost invalidat din motive de „integritate” de partidul din care făcea parte – în realitate, pentru un delict de opinie.

Între partid și dreptate, aleg dreptatea.

Între USR și valorile USR, le aleg pe cele din urmă“, susține Dumitru Dobrev.

Avocatul Dumitru Dobrev îl reprezintă pe Vlad Teohari, care contestă lista de candidați pentru Diaspora a USR PLUS

Avocatul Dumitru Dobrev, partener în cadrul casei de avocatură Dobrinescu Dobrev SCA, îl reprezintă în calitate de apărător ales pe Vlad Mihai Teohari, membru USR Diaspora a cărui candidatură a fost invalidată de Biroul Național al USR, la avizul negativ emis de Comisia Națională de Arbitraj.

A câștigat alegerile interne în filiala USR Diaspora

Vlad Teohari a câștigat alegerile interne în filiala USR Diaspora, fiind ales pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților, dar candidatura sa a fost invalidată de USR cu mai puțin de 48 de ore înaintea datei limită de depunere a listelor de candidaturi la Biroul Electoral de Circumscripție.

„Sunt unul dintre fondatorii Uniunii Salvați Bucureștiul și avocatul care a înscris la Tribunalul București Uniunea Salvați România în 2016. Am apărat USR de atunci încoace în tot felul de procese, de la contestații la deciziile AEP la înregistrarea alianței pentru europarlamentare.

Astăzi, apăr spiritul USR în fața unei conduceri care a uitat principiile și valorile partidului. Când am intrat în politică, alături de Nicușor Dan, am făcut-o sufocat de nedreptatea pe care o vedeam zi de zi, în viața mea profesională, în instanțe.

„Lui Vlad Teohari i s-a încălcat dreptul de a fi ales“

Lui Vlad Teohari i s-a încălcat dreptul de a fi ales, dreptul la apărare și a fost discriminat față de numeroși alți colegi, cosemnatari ai aceleiași scrisori ce i se impută, care au putut candida în alegerile locale din 27 septembrie. În plus, Comisia Națională de Arbitraj a USR a depășit cu 20 de zile termenul regulamentar până la care se putea pronunța pe validitatea candidaturii lui Vlad și l-a considerat lipsit de integritate pentru o chestiune ce ține strict de libertatea de exprimare.

Azi, ca avocat al lui Vlad Teohari, am depus la Tribunalul București o contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora, la Camera Deputaților, a USR PLUS.

Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR și îl voi apăra pe Vlad până la capăt pentru a-și găsi dreptatea”, a declarat Dumitru Dobrev.

Comentarii
  • asa e cand prinzi ciolanul si nu stii ce sa faci cu el, ceilalti erau disciplinati, stiau fiecare unde si cat sa bage mana, astia se inghesuie ca bezmeticii …Iar cand te uiti la penibilul ala de barna, cum si-a regizat el kkt-ul ala de filmulet cu nevasta neglijata in detrimentul telefonului

Adauga un comentariu