Actualitate

Va intra România în lockdown? Şedinţă de urgenţă cu Klaus Iohannis și responsabilii implicaţi în gestionarea pandemiei

Publicat: 20 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Va intra România în lockdown Şedinţă de urgenţă cu Klaus Iohannis și responsabilii implicaţi în gestionarea pandemiei
Klaus Iohannis le-a mulțumit președinților SUA și Franța pentru anunțul făcut privind creșterea prezenței militare pe teritoriul României

Astăzi, 20 octombrie 2021, românii așteaptă îngrijorați să afle dacă țara noastră intră, sau nu, în lockdown. Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a convocat o ședință de urgență cu toți responsabilii care au fost implicați în gestionarea pandemiei cu noul coronavirus. În urma acesteia va anunța care sunt soluțiile luate în contextul actual pentru a limita criza sanitară.

Întâlnirea are loc după ce șeful de la Cotroceni a recunoscut faptul că valul patru al pandemiei a fost pregătit deficitar. Ieri, 19 octombrie 2021, au fost raportate nu mai puțin de 18.863 de noi infectări și 561 de persoane şi-au pierdut viaţa, la care se mai adaugă 13 decese de zilele trecute, raportate abia acum.

Ce spune Klaus Iohannis despre cifrele record înregistrate în ultimele 24 de ore. Ședință de urgență

Klaus Iohannis, președintele statului român, a transmis faptul că ieri, 19 octombrie 2021, s-au înregistrat nu mai puțin de 574 de decese cauzate de infecția cu noul coronavirus. Oficialul a menționat că situația actuală este de-a dreptul alarmantă. În consecință, astăzi se va convoca o ședință prin care se vor institui noi măsuri restrictive.

”574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Toate acestea, 18,863 de cazuri noi de îmbolnăvire COVID-19, 574 de decese, 1805 cazuri la secțiile de Terapie Intensivă și sunt doar raportările zilei de astăzi. În realitate, sunt milioane de români afectați. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților. Și cifrele confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Am decis să convoc mâine (n.r. 20 octombrie 2021) o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al 12-lea, pentru a o proteja”, a transmis ieri Klaus Iohannis.

Președintele României, apel pentru vaccinare anti-Covid-19

De asemenea, ieri în cadrul intervenției sale, președintele a făcut un nou apel către români. Le-a transmis faptul că vaccinurile anti-Covid-19 sunt sigure și eficiente, iar cu ajutorul lor se pot preveni formele severe și decesele cauzate de acest virus.

„Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja. Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri. Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin.

Dragi români, vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare. Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice”, a mai spus Klaus Iohannis.

Reamintim faptul că mai mulți medici din Iași au cerut un lockdown de două săptămâni, astfel încât personalul medical să ia o gură de oxigen.

Adauga un comentariu