Stiri medicale

Vaccinul anti-coronavirus: efecte secundare neașteptate asupra menstruatiei

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinul anti-coronavirus efecte secundare neașteptate asupra menstruatiei
31% dintre femeile din studiu au constatat că menstruatiile lor erau mai dureroase decât de obicei.

Potrivit unei investigații recente, vaccinul împotriva coronavirusului ar putea avea un impact asupra ciclului menstrual al femeilor. 31% dintre femeile din studiu au constatat că menstruatiile lor erau mai dureroase decât de obicei.

Acesta este un efect secundar nerecunoscut al vaccinului împotriva coronavirusului. In Franta, multe femei au început să se plângă de menstruatii timpurii, foarte grele și dureroase. După cum relatează BBC, Dr. Kate Clancy, un antropolog medical american, a împărtășit experiența ei personală pe Twitter și a susținut că a avut o menstruatie neobișnuit de grea după ce a fost vaccinată cu vaccinul ARN mesager Moderna.

Vaccinarea: 1 din 5 femei are ciclurile întrerupte

Apoi a primit zeci de relatări similare ca răspuns la mărturia ei și a decis să lanseze, împreună cu fosta ei colegă, Dr. Katharine Lee, o investigație asupra diferitelor experiențe ale femeilor vaccinate care aveau tulburări menstruale după vaccinare. Womanizer, numărul 1 în jucării sexuale fără contact pentru femei, a decis, prin urmare, să informeze despre acest potențial efect secundar, efectuând un scurt sondaj pe această temă. Cei 522 de participante au avut menstruație și au primit deja vaccinul (prima sau a doua injecție). Rezultat: una din cinci persoane a confirmat că vaccinarea a avut un efect asupra ciclului menstrual.

Pentru 31% dintre femei, menstruatiile lor au fost mai grele decât de obicei, iar 29% dintre ele au spus că acestea au fost mai dureroase decât de obicei. Pentru aproximativ 22% dintre persoanele din studiu, debutul menstruației a fost, de asemenea, întârziat cu câteva zile. În câmpul deschis al comentariilor pentru studiu, unele femei au raportat, de asemenea, pierderi de sânge în afara ciclului sau menstrutii mai lungi.

Menstrutii mai grele și mai dureroase

Nu este încă clar dacă aceste modificări sunt cu adevărat legate de vaccin, dar dr. Victoria Male, imunolog în reproducere la Imperial College London, a declarat pentru BBC că unele femei aflate în postmenopauză și cele care iau hormoni care opresc menstruația au raportat sângerări după vaccinare. Prin urmare, ea tinde să suspecteze o reacție fizică legată de vaccinul împotriva coronavirusului.

Adauga un comentariu