National

Valeriu Gheorghiță se bazează pe vaccinul de la Pfizer: „Din prima săptămână a lunii aprilie vom primi aproximativ 511.000 de doze săptămânal”

Publicat: 17 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță se bazează pe vaccinul de la Pfizer Din prima săptămână a lunii aprilie vom primi aproximativ 511.000 de doze săptămânal
După jumătatea lunii aprilie, România va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, iar imunitatea de masă ar putea fi atinsă în luna septembrie sau chiar mai devreme, a anunțat, luni, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a vorbit miercuri, 17 martie 2021, la Aleph News, despre numărul de doze de vaccin de la compania Pfizer, care urmează să sosească în țară în următoarea perioadă.

Medicul a declarat că săptămâna viitoare România va primi 345.000 de doze de la Pfizer, una dintre cele mai consistente tranșe de până acum. Astfel, la jumătatea lunii aprilie se va ajunge la 80.000 de români vaccinați pe zi, afirmă col.dr. Valeriu Gheorghiță.

„Din prima săptămână a lunii aprilie vom primi aproximativ 511.000 de doze săptămânal. În toată luna aprilie vor fi peste 2 milioane de doze”, a spus Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „Din calculele noastre ar trebui să ajungem la jumătatea lunii aprilie la 80.000 de persoane zilnic vaccinate doar cu vaccin de la Pfizer”

De săptămâna viitoare, la nivel național, vor fi deschise aproximativ 165 de cabinete noi pentru vaccin de la Pfizer și aproximativ 54 doar în București.

Medicul Valeriu Gheorghiță a menționat că lucrul acesta ar reprezenta aproximativ 3.000 de persoane vaccinate pe zi în București, iar aceste persoane se vor adăuga celor vaccinate la centrele de vaccinare deja existente.

„Din calculele noastre ar trebui să ajungem la jumătatea lunii aprilie la 80.000 de persoane zilnic vaccinate doar cu vaccin de la Pfizer, la care se vor adăuga persoanele care se vor vaccina cu alte tipuri de vaccin”, a mai spus Gheorghiță.

Întrebat câți români vor fi vaccinați la 1 octombrie 2021, Gheorghiță a declarat că speră să se ajungă la 9 milioane de persoane cu două doze și 10 milioane cu o singură doză de vaccin. „Este obiectivul meu și al nostru, al tuturor”.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul de la AstraZeneca:

Coordonatorul campaniei de vaccinare este de părere că problemele de sănătate au apărut la o persoană dintr-un milion de persoane vaccinate cu AstraZeneca, reprezentând mult mai puţin față de rata normală de apariție:

„13 state la nivel european au decis suspendarea temporară a unui singur lot AstraZeneca, 7 state au decis continuarea vaccinării cu toate loturile AstraZeneca şi 15 state au decis suspendarea temporară a vaccinării cu toate loturile. România a decis continuarea vaccinării. Agenţia Europeană a Medicamentului şi-a menţinut acelaşi nivel de recomandare, la acest moment beneficiile depăşesc riscurile. Nu exista, legat de evenimentele tromboembolicem semnale legate de o frecvenţă mai mare decât în populaţia generală nevaccinata. Vorbim de un caz la un milion de persoane vaccinate, mult sub frecventa estimata la populaţia nevaccinata, un caz la o mie de persoane.

Azi Agenţia Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele. Cred în continuare că trebuie să acordăm credit Agenţiei Europene a Medicamentului care a precizat cât se poate de clar că nu există date care să facă legătura de cauzalitate cu vaccinul”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă plănuiește 100.000 de vaccinări pe zi

În urmă cu două zile, Valeriu Gheorghiță afirma că România va ajune la o capacitate de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Această capacitate va putea fi atinsă în luna aprilie.

” Din aprilie ne dorim să atigem și chiar să depășim acel prag de 100.000 de persoane vaccinate pe zi cu prima doză și a doua doză.

Categoric avem o frecvență mai crescută la vaccinul Astra Zeneca, de 5 ori mai mare decât la celelalte vaccinuri. Este important să monitorizăm foarte atent aceste reacții adverse. În perioada următoare, la nivel european va fi emis primul certificat de siguranță în privința vaccinării cu AstraZeneca.”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Radio România Actualități.

 

Adauga un comentariu