National

Valeriu Gheorghiță, unul dintre medicii care vor vaccina populația anti-COVID-19 la maratonul organizat în Bucureşti: „Sunt 1.000 de voluntari înscrişi la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent”

Publicat: 04 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță unul dintre medicii care vor vaccina populația anti-COVID-19 la maratonul organizat în Bucureşti Sunt 1.000 de voluntari înscrişi la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, va fi unul dintre medicii care vor vaccina populația anti-COVID-19 la maratonul organizat vineri în Bucureşti.

„Ştim că în mai multe judeţe din ţară se organizează o serie de evenimente de tip maraton de vaccinare. Primul maraton va avea loc în municipiul Bucureşti în perioada 7 – 9 mai, în cele două locaţii deja anunţate, Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Sunt 50 de cabinete de vaccinare. Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. Sunt 1.000 de voluntari înscrişi la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Valeriu Gheorghiță: „Încurajăm ca toţi cei care doresc să se vaccineze să se adreseze acestor unităţi medicale”

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare anti-Covid-19, Valeriu Gheorghiţă, a oferit toate detaliile despre maratonul vaccinării care va avea loc în zilele următoare pe teritoriul statului român.

„În perioada 4-11 mai, în cele şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară un maraton al vaccinării în care orice persoană care doreşte să se vaccineze se prezintă direct la centrul de vaccinare cu Cartea de Identitate sau cu un document de identitate valabil pentru a se vaccina. Încurajăm ca toţi cei care doresc să se vaccineze să se adreseze acestor unităţi medicale, acestor centre de vaccinare. Este un efort pe care colegii noştri îl fac şi mi-aș dori să fie un succes. Cred că în felul acesta putem să asigurăm un număr cât mai mare de persoane vaccinate”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre imunizarea copiilor din România

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a transmis faptul că imunizarea în masă a copiilor va începe chiar din această vară.

„Compania BionTech Pfizer a depus documentația la Agenția Medicamentului pentru autorizarea pe grupa de vârstă 12 -15 ani. Mă aștept ca într-o lună să aprobe și FDA și astfel avem o perspectivă foarte clară să vaccinăm în această vară copiii care au aceste vârste, evident cu acordul părinților”, a declarat Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea în cabinetul medicilor de familie: „S-a stabilit ca pentru prima etapă vom distribui vaccin de la Johnson& Johnson”

În momentul de faţă, o serie de medici au primit dozele de vaccin Johnson&Johnson, pentru demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de medicină primară și foarte puțini români au fost vaccinați cu acest ser, marți. Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță este, însă, optimist, dar trage un semnal de alarmă.

„Astăzi a fost anunțată demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. În urma centralizării datelor pe care le-am solicitat de la fiecare județ în parte, vorbeam de peste 3.000 de medici de familie care și-au anunțat disponibilitatea de a participa la această etapă de vaccinare. Momentul a fost, din punctul nostru de vedere, pregătit în sensul în care s-au elaborat instucțiuni care reglementează modalitatea de vaccinare în cabinetul medicului de familie, s-a stabilit ca pentru prima etapă vom distribui vaccin de la Johnson& Johnson”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu