Sanatate

Desfundarea vaselor de sânge la picioare: Remedii minune pentru ameliorarea durerii

Publicat: 19 ian. 2022
vase de sange infundate pe piciorul unei persoane
Specialiștii spun că acidul ascorbic întărește pereții vaselor de sânge

De la o vârstă, tot mai multe persoane caută remedii pentru desfundarea vaselor de sânge la picioare. Tratamentul afecțiunii depinde de faza de dezvoltare a bolii și de cauza care a provocat-o. Pe parcursul vieții, sărurile anorganice, dar și alte depozite, se depun pe pereții vaselor de sânge provocând un disconfort.

Curățarea vaselor de sânge se poate efectua printr-o intervenție chirurgicală sau cu ajutorul remediilor populare la domiciliu. Înainte de începe o terapie, este necesar să te consulți cu un medic generalist. O terapie este indicat când piciorul amorțește sau venele se îngroașă vizibil.

doua picioare a unei persoane care are venele umflate
Pentru a reuși să scapi de disconfort trebuie să reduci alimentele grase

Ce provoacă înfundarea vaselor de sânge: Simptome care semnalează o afecțiune

Înainte de a începe un tratament pentru înfundarea vaselor de sânge trebuie să identifici cauza manifestării disconfortului. De cele mai multe ori, venele se înfundă din cauza unor boli. Cele mai des întâlnite afecțiuni precum diabetul, ateroscleroza, reumatismul și infecțiile urinare.

În cazul înfundării venelor, durerea este mai accentuată în timpul nopții și atunci când mergi în pantofi incomozi. Ulterior, piciorul începe să se umfle. Pe lângă durere, patologia vasculară va fi însoțită și de simptome precum crampele la nivelul pulpei piciorului, lipsa pulsației pe arterele picioarelor, vene dilatate. De suferit are și pielea atunci când venele se înfundă. Aceasta devine uscată, se subțiază și părul de pe picioare se reduce.

Una dintre modalitățile de întărire a pereților vaselor de sânge și creșterea elasticității acesteia este urmarea unei diete stricte. Pentru a scădea nivelul de colesterol din sânge te poate ajuta un regim pentru diaree.

Pentru a reuși să scapi de disconfort trebuie să reduci alimentele grase, îndeosebi mâncărurile din porc. Legumele care conțin mai multe proteine vor accelera circularea sângelui. Este indicat să consumi săptămânal doar două ouă. Acestea au mai mult colesterol decât proteine. Consumul de pește și uleiuri vegetale naturale precum semințele de in și măslinele te vor scăpa de deranj. De asemenea, pentru a nu afecta negativ starea venelor trebuie să reduci consumul de alcool și de nicotină.

persoana care se tine de picior care are umflate venele
Pe lângă durere, patologia vasculară va fi însoțită și de simptome precum crampele la nivelul pulpei piciorului

Desfundarea vaselor de sânge la picioare: Medicina tradițională pentru a reduce disconfortul

Medicina tradițională este activ folosită pentru tratarea bolilor de inimă și tensiune, inclusiv și pentru ameliorarea varicelor de la picioare. Remedii populare sunt compuse din ingrediente naturale care ajută la subțierea sângelui și la întărirea pereților vasculari. De obicei, leacurile bătrânești nu au contraindicații. Unul dintre cele mai bune remedii pentru desfundarea vaselor de sânge sunt cuișoarele.

Specialiștii spun că acidul ascorbic întărește pereții vaselor de sânge. Astfel, unguentul de trifoi conține acid ascorbic. Pentru pregătirea remediului ai nevoie de 300-400 gr de flori uscate de trifoi și 500 ml de tărie. Ingredientele trebuie puse într-un recipient de jumătate de litru, sub capac. Acesta trebuie să stea într-un loc ferit de soare timp de 2 săptămâni. După ce timpul necesar s-a scurs, remediul trebuie scurs. Acesta se administrează câte o lingură o dată pe zi, timp de o lună. Poți să repeți cursul de tratament, însă trebuie să iei o pauză de 10 zile între ele.

Frunzele de dafin sunt un remediu minune pentru a desfunda vasele sanguine. Pentru pregătirea remediului trebuie să pui 10 frunze de dafin la fiert în 500 ml de apă, pentru 10 minute. După două ore, în care remediul s-a răcit, acesta poate fi băut. Pentru a spori efectul este indicat să împarți consistența obținută în trei părți egale.

vene umflate pe genunchiul unei persoane
Înainte de a începe un tratament pentru înfundarea vaselor de sânge trebuie să identifici cauza manifestării disconfortului

Tinctura de pin, după rețeta bunicii: Cum să prepari remediul miraculos

Din moment ce vasele sanguine se blochează, acestea provoacă un disconfort extrem de accentuat la nivelul genunchiului. Pentru ameliorarea durerii, la fel ca și în cazul unei dureri de articulație, este recomandată tinctura de pin. Aceasta este făcută din ace și conuri de pin. Ingredientele trebuie înmuiate în spirt și infuzate timp de 10 zile. După filtrarea medicamentului, acesta se ia pe care orală câte 10-20 de picături de 3 ori pe zi timp de o lună.

Din cele mai vechi timpuri, bunica pregătea pentru vene umflate, infuzie de mărar. Pentru pregătirea remediului, ea folosea o lingură de semințe de mărar și rădăcină de valeriană în jur de 20 de gr. Peste ingredientele pregătite, bunica turna apă clocotită. După 30 de minute, medicamentul trebuie filtrat, fiind gata pentru utilizare. Pentru a spori efectul, amestecul trebuie băut într-o cantitate de 100 de ml de 2-3 ori pe zi.

Pentru a administra corect remediile pentru desfundarea vaselor de sânge la picioare trebuie să identifici cauza apariției disconfortului. Remediile naturiste sunt extrem de eficiente pentru a reduce din durere și pentru a subția sângele. Acestea nu au un efect imediat la fel ca tratamentele medicamentoase, însă sunt mult mai naturale și benefice.

persoana care are vasele de sange la picioare infundate
Curățarea vaselor de sânge se poate efectua printr-o intervenție chirurgicală sau cu ajutorul remediilor populare la domiciliuAdauga un comentariu