Actualitate

Violeta Alexandru, avertisment pentru managerii de benzinării: Trebuie să-și înțeleagă rolul

Publicat: 13 iul. 2020
ALT=
Violeta Alexandru, avertisment pentru managerii de benzinării: Trebuie să-și înțeleagă rolul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, îi avertizează pe managerii de benzinării că trebuie să îşi înţeleagă rolul şi să nu permită accesul niciunei persoanedacă nu are mască de protecţie.

„Managerii staţiilor de alimentare trebuie să îşi înţeleagă rolul, niciunei persoane nu trebuie să i se permită accesul dacă nu are mască de protecţie. Măştile trebuie poziţionate pe rafturile de la intrare. Soluţiile de dezinfecţie trebuie să fie la îndemână şi ceea ce este cel mai important în incinta staţiilor de alimentare nu trebuie permis accesul prea multor persoane pentru că se formează aglomeraţie şi la case şi în zona de mâncare. Managerii acestor staţii au responsabilitatea prezervării sănătăţii celor care intră în incintă, fiecare dintre noi are responsabilitatea să se protejeze şi să îi protejeze pe cei din jur”, a susținut ministrul Muncii într-un mesaj video pe Facebook.

Violeta Alexandru, avertisment pentru managerii de benzinării:

Violeta Alexandru, care a fost sâmbătă în control pe litoral, consideră că la întoarcerea spre Bucureşti, la benzinării se formează o aglomeraţie foarte mare. Ministrul Muncii le cere oamenilor să respecte regulile, să păstreze distanțarea fizică, și, foarte important, să poarte măşti.

„Trebuie să purtaţi măşti la intrarea în staţia de alimentare, trebuie să vă dezinfectaţi şi trebuie să urmăriţi în ce măsură în interior se formează aglomeraţie şi să evitaţi să intraţi dacă această aglomeraţie există”, a mai spui Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii cere respectarea regulilor

Ministrul Muncii cere proprietarilor de baruri și cluburi să respecte regulile. Violeta Alexandru, care s-a dus în control pe litoral, spune că nu se dorește închiderea cluburilor, dar e necesară respectarea regulilor.

Ieri, au fost efectuate mai multe controale pe litoral, patronii mai multor localuri fiind sancționați. În urma acestor controale s-a descoperit că intrarea şi ieşirea clienților se face prin acelaşi loc, nu se păstrează distanţa, iar mulţi angajați nu poartă mască şi mănuşi.

Responsabilitate din partea managerilor de localuri

Ministrul Violeta Alexandru a făcut apel la mai multă responsabilitate din partea managerilor de localuri.

„Guvernul nu își dorește ca activitatea lor să fie întreruptă. Am reamintit faptul că am făcut împreună eforturi pentru a ține angajații în șomaj tehnic, adică să nu îi piardă, am făcut împreună eforturi pentru ca sănătatea angajaților și a clienților să fie protejată și a venit momentul să întoarcă această responsabilitate, în sensul de a lua măsuri suplimentare. Am văzut și clienți nemulțumiți și iritați de prezența noastră, ceea ce înseamnă că trebuie să fac un apel și la agenții economici, dar și la cei care vizitează aceste cluburi. Nu se poate imagina o situație sub control fără responsabilitatea ambelor părți”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul le-a cerut patronolor de localuri de pe litoral să se asigure că și angajații respectă reglementările.

„Unii dintre ei stăteau cu masca pe sub bărbie, agățată de o ureche. Știu că este cald este un disconfort pentru unii dintre dânșii, au de lucrat un anumit număr de ore, dar nu avem altă soluție. Nu poți să ceri unui om să poarte mască și tu, care mergi în interior să iei mâncare, care te duci către mese și te apropii de clienți, să nu face acest lucru”, a spus ministrul.

Adauga un comentariu