Titlurile zilei

Vlad Piciu, cămătar în Iași cu acte în regulă! Dependenții de păcănele și „șobolan”, păcăliți de afacerist. Povestea lui Adrian Pătrașcu, amenințat că va rămâne fără munca de o viață. Interesele imobiliare se văd din avion – FOTO/VIDEO

Publicat: 19 mart. 2021
Vlad Piciu și Adrian Pătrașcu lângă vila de pe strada Fortus, din Iași
Patronul Vlad Piciu l-a cocoșat de bani pe Adrian Pătrașcu, despre care spune că e bun prieten. Acum vrea terenul celui care a împrumutat bani. Proprietatea se află într-o zonă în care proiectele imobiliare sunt în continuă dezvoltare. Debitorul spune că a plătit dobânzi ca la cămătari, 10 la sută pe lună. Afaceristul s-a ales cu dosar penal pentru cămătărie

Afaceristul Vlad Piciu este acuzat de cămătărie. Tânărul Adrian Pătrașcu a împrumutat bani într-o perioadă dificilă din viață, iar acum riscă să piardă proprietatea de pe strada Fortus. Susține că afaceristul vânează terenul pentru un proiect imobiliar. Scandalul s-a mutat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași

Poveste incredibilă în centrul căreia se află ieșeanul Adrian Pătrașcu, forțat de împrejurări, dar și de grupuri de interese, să piardă agoniseala de o viață. Totul a început în urmă cu mai mulți ani, când Adrian Pătrașcu a făcut cunoștință cu Eugen Nicușor Vlad, zis Piciu, patronul casei de amanet „Piciu Gold” din cartierul Alexandru cel Bun, din Iași.

„L-am cunoscut în urmă cu mai mulți ani, când s-a căsătorit sora mea. Avea o limuzină pentru evenimente. Am închiriat-o pentru o oră, două”, începe relatarea lui Adrian Pătrașcu.

În ultimii ani, tânărul de 37 de ani a lucrat în străinătate, a condus camioane ca să facă bani pentru familie. A ridicat și o casă spațioasă cu două etaje pe strada Fortus. Acum, zona este înconjurată de șantiere. Se construiesc blocuri cu locuințe colective. Chiar dacă a câștigat bani frumoși, divorțul de prima soție i-a provocat o depresie profundă. În 2018, dependența de jocuri de noroc, de așa-zisele „păcănele”, dar și de droguri, l-au dus la disperare. Acesta este punctul-cheie al vieții lui Adrian, moment în care îi apare în față „salvatorul” Vlad Piciu.

Vlad Piciu a întreținut dependența lui Adrian, miza fiind terenul și casa de pe strada Fortus

În anul amintit, Vlad Piciu i-a împrumutat bani, ba câte 1.000 de lei, ba câte 2.000 lei, până s-a ajuns la o datorie de 30.000 de lei. Atunci, Piciu l-a anunțat pe Adrian că trebuie să semneze un contract prin care garantează cu proprietatea de pe strada Fortus, mai precis 1.000 de metri pătrați de teren. Cu banii câștigați în străinătate, Adrian tot achita din datorie, dar era pus să semneze alte contracte, iar datoria nu se mai stingea. Bărbatul crede că miza era de la început terenul aflat în proprietate. Asta pentru că în zonă se construiesc în ritm alert blocuri de locuințe colective. De la o datorie de 30.000 de lei, Piciu a inventat o sumă finală de aproape 50.000 de euro.

„Din data de 02.02.2018, m-am conformat și am achitat toată suma împrumutată garantată prin ipotecă lui Vlad Eugen Nicușor, respectiv 30.000 de lei. El a negat că a primit suma menționată. Lunar îmi solicită suma de 8.000 de lei, sub formă de camătă. A considerat nelegal că trebuie să îi restitui suma de 42.495 de euro, sumă calculată până în luna aprilie 2020. Acum a fost declanșată executarea împotriva mea, la executorul Sergiu Plumbu. Contractele le înregistrăm tot timpul la notărița Cerasela Vlad, care este sora lui Piciu. Sumele pe care le solicită el sunt percepute drept camătă. Eu am făcut 6 plăți prin Western Union, dar executorul m-a sunat să-mi spună că aceste sume nu apar”, a precizat Adrian Pătrașcu.

A cerut ajutor, dar a fost abandonat pe traseu, din cauza intereselor obscure

După divorț, Adrian a cunoscut-o pe Adriana, în vârstă de 28 de ani. Împreună au 4 copii.

„Eu am un copil din prima căsătorie. Copilul se află în Germania cu mama lui. Mi-am refăcut viața cu Adriana. Avem împreună 3 băieți și o fată. Avem grijă de ei, toți merg la școală. Până a apărut aces necaz. Îmi recunosc greșelile pe care le-am făcut. Am jucat la păcănele, am fumat șobolan (etnobotanice- n.r.), am intrat în depresie, acum iau pastile. Am căpătat și o boală de piele pe fond de stres. Am apelat la un avocat, Dan Agheorghiesei, dar nu a făcut mare lucru.

Mi-a spus la un moment dat că nu vrea să se strice cu executorul Plumbu. Toți se înțeleg între ei. Aici, lângă mine, se construiește, asta urmăresc ei de la bun început. Un metru pătrat se vinde cu 80 de euro. Acum mi-am angajat un avocat din București, pentru că în Iași nu este loc să te apere cineva. Nu s-a întâmplat nimic, iar penalizările tot se adună”, a mai spus tânărul.

Adrian Pătrașcu a depus recent o plângere penală împotriva lui Vlad Piciu, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, privind infracțiunea de cămătărie. În vara anului 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat percheziții în cadrul unui dosar de cămătărie.

Dialog incredibil între Vlad Piciu și Adrian Pătrașcu, în care afaceristul forțează vânzarea proprietății

În primăvara anului 2020, Vlad Piciu îi reamintește datornicului că trebuie să achite debitul. A venit și cu o sugestie: să vândă casa și terenul și să păstreze diferența.

„Ți-am făcut calculul aicea. Din 104.000 am scăzut 28.000 pe care mi i-ai trimis. Se adaugă celelalte contracte, 30 de mii de lei, 50.000 de lei, 10 mii de euro și ies 42.500 de euro. Acolo este pe acte (la executor- n.r.). Vezi cum îți faci calculul, în ideea să mă duc acolo să-ți pot face suspendare. E problema ta acuma. Dacă găsești pe cineva care îmi achită 42.500 de euro, faci contract cu el, un antecontract pentru vânzare-cumpărare, restul îi iei tu de la dânsul. Asta trebuie făcută până de Paști (anul 2020- n.r.). Ia de la cineva, fă ceva, ca să mă duc să suspend”, se arată în transcrierea convorbirii dintre Vlad Piciu și Adrian Pătrașcu.

Vlad Piciu susține că nu a perceput dobândă și că a împrumutat banii ca unui prieten

Contactat telefonic de reporterii „BZI”, Vlad Piciu a venit cu altă variantă, dar care scârțâie. Afaceristul susține că nu a primit bani de la Adrian Pătrașcu timp de aproape 3 ani.

„Noi suntem prieteni din 2012. I-am împrumutat 30.000 de lei, 50.000 de lei și 10.000 de euro. Sunt trei contracte. Nu i-am cerut niciun comision, pentru că mi-a cerut pe perioadă scurtă de timp. Nu am primit niciun ban de 2 ani și 8 luni. Actele sunt la executor, sunt dovezi. Orice persoană poate spune ce vrea. Nu răspund la acuzații. Îi voi face obligatoriu plângere”, a declarat Vlad Piciu.

Însă Adrian Pătrașcu a arătat că a făcut mai multe plăți de aproape 6.000 de euro, numai la începutul lui 2020. În tot acest timp, Vlad Piciu se ocupă de organizarea competițiilor de ciclism, fiind un împătimit cupărător de biciclete. În 2011, Vlad Piciu a fost implicat într-un accident rutier, moment în care s-a izbit cu mașina într-o casă, acul oprindu-se la 100 km/oră.

Vezi AICI contractul semnat de Adrian Pătrașcu

Vezi AICI plângerea penală depusă de Adrian Pătrașcu împotriva lui Vlad Piciu

Vezi AICI plângerea penală depusă de Adrian Pătrașcu împotriva lui Vlad Piciu

Vezi AICI plățile făcute de Adrian Pătrașcu către Vlad Piciu

Vezi AICI contractul semnat între Adrian Pătrașcu și Vlad Piciu

 

Comentarii
 • Deci Adrian ăsta a luat bani cu dobândă de la Piciu, știa asta Adrian că doar nu-i dădea Piciu moca, și i-a jucat la păcănele.
  Acu când să de-a banii înapoi hop că nu-i are și-l dă în judecată pe Piciu..
  Bun tare!

 • Nu este prima persoana de la care ia camata ,este o practica la casele de amanet ,mai sunt multe persoane păcălite, control riguros la casele de amanet ar scoate la lumina multe cazuri,iar acest individ Piciul este cunoscut pentru aceasta practica mâna în mâna cu notara Vlad Cerasela

 • Cam asa se duce viata pe pula. Cine crede ca poate lua bani cu camata si scapa sa se mai gândească. Te ajunge dobanda din urma mai mult decat ai luat. Asa fac mulți rapanosi din iasi. Ar trebui interzise jocurile sau mutate in afara orașului.

 • Piciu si cu sora sa notarita trebuiau arestati de mult, pentru inselatoriile facute. Este stiut ca Piciu da bani cu camata si totusi nu se face nimic impotriva lui.

 • Piciu si cu sora sa notarita trebuiau arestati de mult, pentru inselatoriile facute. Este stiut ca Piciu da bani cu camata si totusi nu se face nimic impotriva lui.

 • Infractor si zdreanta ii ala care imprumuta si nu mai da banii inapoi si o mai da si in garda !!!!!da i la mwie piciule pina in pinzele albe …ca doar nu i ia i bagat banii pe git cu japca !!!!!in viata mai dai si de zdrente….

 • Sa nu uitam, din cauza lui Piciu a murit spânzurat și băiatul ala Marian, frizerul din Podul de fier, si a lăsat mașina la Piciu pt a face rost de bani sa își groape fratele mort din Anglia! 🙁 ce lume „sa faci bani din necazul altora!

 • Buna dimineata, voi mai munciti??? Se stie ca, CAMATARIA e interzisa prin lege!!! Si voi stiti ca asta face individu de ani de zile!
  Cata spaga priniti de il PROTEJATI????.
  NOTARU face cu buna stiinta acte de CAMATARIE??.?

 • Adrian e un bulangiu mic care leagă oameni și un peste ratat ce vina are piciu ca venea sa ceara bani bulangiul ca să aibă sa plece cu femeile lui la drum ???

 • Foarte bune, meetere piciu. Fute-l, lasa-l fara teren, ca asta il fumeaza sau il pierde la pacanele. Demnul si priceputul nostru diasporean. Ai contracte semnate cu fraierul ? La executare !
  Bravo bzi pentru articol, poate se trezesc si alti fraieri la realitate.

 • Bai, ce casa ii aia din poze ? Asa arata o casa de sclav venit de-afara ?
  Nu a gasit o bidinea de var sa dea macar spoiala, sa nu rada lumea la ziar de cum arata casa harnicului dizident ?
  Pai chiar si in vaslui vezi case mai ingrijite.
  Ie-te-te, balcon cu zid de bca. Valeeeeu, revolutionarule, pai acolo iti ramane toata zapada si apa de ploaie, se infiltreaza si ai mucegai dupa. Sau il fumezi si pe ala ?

 • Baaaaa ziaristu pl mele care camioane a condus ca e peste are dosar de la masa lu femeisa de când a dus-o prima data la drum a legat oameni jegul asta de om

 • Fraților nu mă luați în nume de rău,nu am legat în viața mea pe nimeni nu am făcut praduieli.am greșit și eu în tinerețe recunosc dar am platit cu închisoarea.am mai luat bani de pe la lume i-am dat înapoi chiar daca au fost cheltuieli etc.dar individu piciu mă dus la disperare.el spune că nu i-am dat nici un ban are declarația la dosar nu se ajungea așa departe daca punea stop la camătă și el cateva luni sa pot să-i mai dau din datorie.dupa ce că i-am dat cat i-am dat în 2018 am tăcut din gura.in 2019 ce face baiatu pune presiune pe mine cu un contract de 30.000 care primise deja bani. Și spune așa vezi cum faci că ți-am băgat la executare … Îmi iau panica pun botul la vrăjeală lui și îi pun aproape toți banii mai era o diferență de câteva sute de euro asta fiind în luna ianuarie.prin martie mă sună domnul executor Plumbu. Că ce fac dc nu i dau bani lu piciu .eu rasp i-am dat domnule…in fine.imi iau un avocat pe Dan agheorghesei ii dau tot dosarul cu western union și etc probe că i-am dat mai mult decât era pe contract.tipm de un an și ceva nimic nu se întâmplă …timpul trece penalitățile cresc.intru în discuție cu avocatul meu domnu av.dan spuneți-mi ce se întâmplă că nu e bine se vede din avion manevre pe aici.tot o dădea cu mn că ce fac mă șantajezi etc.rrcunosc am 8 clase am un fel de a vb mai pe direct.rog sa mă ajute cu plângerea penală de câteva luni nimik până la urmă îmi face una la mișto.(nu ți-am facuto eu asta e doar o ciorna)vazand că nu mai am încotro am inceput sa umblu DIICOT.DNA IPJ degeaba că încă nu am fost căutat de nimeni am mai fost și la secția 6 de unde aparțin ca sunt din zona capăt cug și mai trimis la secția 6 .și de acolo mai departe din ușă în ușă .am scris tuturor emisiunilor TV și de radio până am fost contactat de Bzi Iași.
  Voi ce ați fi făcut în locul meu?

 • Fraților nu mă luați în nume de rău,nu am legat în viața mea pe nimeni nu am făcut praduieli.am greșit și eu în tinerețe recunosc dar am platit cu închisoarea.am mai luat bani de pe la lume i-am dat înapoi chiar daca au fost cheltuieli etc.dar individu piciu mă dus la disperare.el spune că nu i-am dat nici un ban are declarația la dosar nu se ajungea așa departe daca punea stop la camătă și el cateva luni sa pot să-i mai dau din datorie.dupa ce că i-am dat cat i-am dat în 2018 am tăcut din gura.in 2019 ce face baiatu pune presiune pe mine cu un contract de 30.000 care primise deja bani. Și spune așa vezi cum faci că ți-am băgat la executare … Îmi iau panica pun botul la vrăjeală lui și îi pun aproape toți banii mai era o diferență de câteva sute de euro asta fiind în luna ianuarie.prin martie mă sună domnul executor Plumbu. Că ce fac dc nu i dau bani lu piciu .eu rasp i-am dat domnule…in fine.imi iau un avocat pe Dan ii dau tot dosarul cu western union și etc probe că i-am dat mai mult decât era pe contract.tipm de un an și ceva nimic nu se întâmplă …timpul trece penalitățile cresc.intru în discuție cu avocatul meu domnu av.dan spuneți-mi ce se întâmplă că nu e bine se vede din avion manevre pe aici.tot o dădea cu mn că ce fac mă șantajezi etc.rrcunosc am 8 clase am un fel de a vb mai pe direct.rog sa mă ajute cu plângerea penală de câteva luni nimik până la urmă îmi face una la mișto.(nu ți-am facuto eu asta e doar o ciorna)vazand că nu mai am încotro am inceput sa umblu DIICOT.DNA IPJ degeaba că încă nu am fost căutat de nimeni am mai fost și la secția 6 de unde aparțin ca sunt din zona capăt cug și mai trimis la secția 6 .și de acolo mai departe din ușă în ușă .am scris tuturor emisiunilor TV și de radio până am fost contactat de Bzi Iași.
  Voi ce ați fi făcut în locul meu?

 • Piciu Vlad este un netrebnic si o cwrva de om. Pentru cine nu stie, Piciu i-a spart prima data pasarica lu’ sr-sa!!!, el si-a initiat dora in tainele sexului, corect Cerasela?

 • Mă dus la disperare .eram de acord să îi mai dau 10.000euro așa gest peste banii lui dar nu a fost de acord.daca ani trecut erau adunați 47.000 și de atunci până acum încă 80.milioane pe luna de unde dracu sai mai dau.mia luat ficatul din mine mi-a luat tot pe vrăjeală lui dulce .a crezut că mă duce cu presu.las că fraeru e urs și nu își dă seama .jmekerii te mai înțelege te mai păsuiește etc dar asta nimic fraților ..

 • Mă dus la disperare .eram de acord să îi mai dau 10.000euro așa gest peste banii lui dar nu a fost de acord.daca ani trecut erau adunați 47.000 și de atunci până acum încă 80.milioane pe luna de unde dracu sai mai dau.mia luat ficatul din mine mi-a luat tot pe vrăjeală lui dulce .a crezut că mă duce cu presu.las că fraeru e urs și nu își dă seama .jmekerii te mai înțelege te mai păsuiește etc dar asta nimic fraților …daca nu îmi baga contractul la executare pt câteva sute care mai erau de dat nu se ajungea la nimic( auziți pt că nu am dat un semn din ianuarie până în martie cei 6000euro cică săi lasă așa ce sunt nesimțit daca nu am mai dat un semn să-i pun alea 3 sute să încheie contractul.Pe voi var duce la disperare că și pe mn sau nu?

 • Și ținând cont că el mi-a dat în mână cel mult vreo 600 de milioane daca i-am văzut și pe aia …eu i-am dat banii lui înapoi că pot să vă și demonstrez .da la 600milioane sa dai 47 euro .asta numai până anul trecut prin aprilie.dar și de atunci până acum încă ceva adăugat în capul lui eram programat încă pt un contract de 50.000euro că sa fie bine ….

 • Nu mai vorbiți de rău că nu v-am greșit așa tare încât să mă judecăți voi .țineți cont că sau sinucis oameni ,alții au rămas pe drumuri pe vrăjeala lu piciu

 • Voi ăștia care tot vorbiți dati-va și numele daca tot vorbiți sau mergeți la Garda daca sunteți așa curați și reclamați ceea ce spuneți …ce atâtea vorbe fără rost.va-ti găsit și voi să vă bucurați de necazul meu.dumnezeu nu doarme

 • Wai nebunule necaz nu mai e ce iai făcut lu gaba ca lai băgat la pușcărie 4 ani ??? Tu ești cu miliția în fapt de mult Adriane

 • L-am băgat eu sau la luat camera cum a plecat din Alexandru tot traseul lui care la făcut și camerele de filmat de la vecini ..cu ce l-am legat că mi-am retras că nu am nevoie de nimik sa îmi plătească ..că mia dat foc la 3 mașini l.ce vina am eu daca sa băgat legea ..eu unu nu mă interesa a fost o cearta între noi ne cunoaștem de mici o reglam noi într-un fel …

 • 👃 și cu U stați cuminți sfintilor.
  Cu miliția sunt aia care merg și dau cu pixul și stau pe burta ..eu vreau dreptate nu tre sa profite unu că se știe bine cu legea și trebuie să mă ardă i-am dat și bani mă dai și afara din casa acu pe bune.Eu am dat-o pe bune să știe toată lumea și după autoritățile vor vedea

 • Buna ziua !
  Gaba a fost băgat la pușcărie pt ca a dat foc la 3 masini in fata portii lui ,inca un pic si lua foc si casa ,avea sa nenoroceasca o fam.a facut putin 4 ani pt ceea ce a făcut, iertare nu merita un om cu tentativă la crimă ca sa înțelegi domnul Pt.Adrian.

 • Sa nu uitam de mai multe cazuri ale lui Piciu ,multe familii nenorocite din cauza lui si a surorii .D-zeu nu doarme ,te-ai bucurat ca ai dat bani unui băiat care vroia sa isi aducă fratele mort din Anglia ca dupa si el sa se sinucidă din cauza ta puteai sa faci o pomană la cati bani si case ai furat de la oameni.

 • Frățică, tu în loc să faci rost de saiele să îți plătești datoria, o freci pe forum în ziar. Dai pe gură chestii care nu îți aduc simpatie, și în nici un caz iertarea de parale.

 • De undevare Piciu atatia bani???? A platit impozite la ei, CAMATARIA e ilegala stiati asta domnilor de la ANAF, DIICOT, DNA???
  Cum s au facut platile, ca legal tre sa faci prin banca la sume mai mari!
  Alooo iasul spala bani NEGRI si uite asa devin dezvoltatori imobiliari!
  Chiar credeti ca DIICOT, SRI nu stiu??? DAR oarevau si ei parte de nu starpesc acest genocid!
  Banii din droguri, prostitutie, CAMATARIE asa se spala!
  ANAF tu de ce iei salar???

 • Oricine e conștient ..când duci ceva pt.amanetat suporți cheltuielile in plus …când îi dai se bucura ..când îi ceri se supără asai lumea de când pământul..

 • Un control la firmele de jocuri de noroc a interlopului Rotaru Cornel , de pe strada Brandusa nr 82 , se impune. Plătește șpăgi funcționarilor din ANAF si păcănelele merg in continuare , la negru.

 • Lăsați nebunilor ca toți sunteți smecheri pana când atentează cineva la casa voastră și familia voastră!! Va cacati pe voi și sunteți smecheri în tastatura, da când știi ca ai dreptate și un bulangiu tot vrea sa ți ia casa, creca erați tot tari în gura, mai duceți-vă, ca toți ăștia care ați comentat se știe de voi în Iași ce ocupații aveți, nu mai mâncați aiurea din gura, „smecherilor” și arătati cu degetul, cât despre Gaba, nu coaie lasă să mi dea foc la mașini, la casa, la familie, ca să fiu smecher, cică ! Du-va la balamuc ca toți erați la garda dacă pateati ceva, nu mai comentați aiurea ca să dați bine!

 • cel mai de kkt ”ziar” , articole inventate si exagerate si de tot kktul . cei care va cred sunt la fel de kkt ca si cei care scriu..un lant

 • woi bulangiule da cand iti cadeu banii din buznar la pacanele si te laudai ca iuti vin banii zilnic si de fapt sursa am aflato acuma ca banii erau de la piciu ne sfidai pe toti din sala si aruncai cu banii ca las ca produc fetele altii si acuma te dai tu pizda si nai coaie ai bagat lumea in puscariec da pan la urma tu ai sa cazi hai fetelor care ati produs pentru el veniti sa va luati baniii!

Adauga un comentariu