Actualitate

Vlad Voiculescu, o nouă ironie la adresa lui Florin Cîțu! A postat un mesaj cu puțin timp înainte ca premierul să susțină o declarație de presă: „Condoleanțe familiilor îndurerate!”

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vlad Voiculescu o nouă ironie la adresa lui Florin Cîțu A postat un mesaj cu puțin timp înainte ca premierul să susțină o declarație de presă Condoleanțe familiilor îndurerate
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu

Cu un minut înainte ca premierul Florin Cîțu să susțină o declarație de presă la Palatul Victoria, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care prezintă condoleanțe familiilor îndurerate, după tragedia de la spitalul „Victor Babeș” din Capitală.

În mesajul său, Vlad Voiculescu a precizat că luni, în jurul orei 18:30, a aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Se pare că ministrul Sănătății a ascuns pentru trei ore tragedia, dând dovadă, din nou, de lașitate și încercând să diminueze gravitatea incidentului.

Acesta a precizat că a mers la fața locului, pentru a se asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Se pare că cinci dintre aceștia au fost salvați, însă trei femei au decedat.

O anchetă penală este în desfășurare, potrivit ministrului Sănătății.

„Condoleanțe familiilor îndurerate!
Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului.
Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați.
O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici.
Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a scris Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, pe Facebook.

Condoleanțe familiilor îndurerate!

Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am…

Publicată de Vlad Voiculescu pe Luni, 12 aprilie 2021

 

Trei persoane au decedat la Spitalul „Victor Babeș”

După ce alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală s-a fi oprit, trei persoane au decedat. Este vorba despre trei femei, în vârstă de 66, 74 și respectiv 84 de ani. În unitatea mobilă ATI se aflau opt persoane internate infectate cu coronavirus, în stare gravă. Ceilalți pacienți care au supraviețuit au fost transferați la alte spitale.

Tragedia a avut loc luni, 12 aprilie, în jurul ore 17:00, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş. Din cauza unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparţine Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ventilatoarele care îi ajuta pe pacienţi să trăiască s-au oprit.

Potrivit unor surse medicale, ventilatoarele ar fi fost montate greșit. Totodată, responabilul care s-a deplasat la fața locului pentru a verifica care este situația ventilatoarelor, a refuzat să intre în secție din cauză că îi este frică că se poate infecta cu noul coronavirus.

„Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.”, se arată în comunicatul DSU.

Adauga un comentariu