Razboi în Ucraina

Vladimir Putin face anunțul. Sancțiunile impuse Rusiei contravin regulilor OMC

Publicat: 20 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin face anunțul. Sancțiunile impuse Rusiei contravin regulilor OMC
În ciuda sancțiunilor, ofensiva Rusiei în Ucraina continuă

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat astăzi, 20 aprilie, că sancțiunile „ilegale” impuse companiilor ruse de către statele occidentale contravin regulilor Organizației Mondiale a Comerțului și a spus guvernului de la Moscova să actualizeze strategia Rusiei în cadrul OMC până la data 1 iunie.

Putin a discutat în cadrul unei ședințe guvernamentale despre industria metalelor din țară. Președintele rus a precizat că țările occidentale au interzis Rusiei să cumpere componentele necesare producerii de metal laminat, table de oțel și alte produse.

”Aceste măsuri (sancțiuni) contravin principiilor OMC, la care colegii europeni și-au reiterat constant angajamentul”, a subliniat liderul rus, scrie Reuters.

Dmitri Peskov: Industria metalului se confruntă cu atitudini ostile

Tot astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că în Rusia, industria metalului se confruntă cu „atitudini ostile” venite din partea statelor pe care Rusia le-a catalogat drept „țări neprietenoase” și că Moscova urmează să elaboreze un plan pentru a combate acest lucru.

În ciuda sancțiunilor, ofensiva Rusiei în Ucraina continuă

Economia Rusiei a fost lovită dur de sancțiunile occidentale menite să forțeze Moscova să retragă trupele pe care le-a trimis în Ucraina pe 24 februarie. Cu toate acestea, armata lui Putin continuă ofensiva.

Oficialii ruși au declarat că ”operațiunea specială” a intrat într-o nouă etapă, iar bombardamentele se concentrează în zona de est a țării.

Armata Statelor Unite urmărește constant arsenalul nuclear al Rusiei

Potrivit mai multor oficiali ai apărării, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin primește informații de două sau chiar trei ori pe săptămână de către principalul general american, care supraveghează armele nucleare și apărarea Statelor Unite ale Americii.

Până în prezent, SUA nu au văzut niciun indiciu că Rusia a făcut vreo mișcare pentru a pregăti arme nucleare pentru a fi folosite în timpul războiului, dar două surse familiare cu evaluările recente ale serviciilor de informații au declarat pentru CNN că oficialii americani sunt mai îngrijorați de amenințarea ca Rusia să le folosească decât oricând.

Adauga un comentariu