Eveniment-Social

Vor apărea autobuze electrice de 12 metri pe străzile Iașului. Iată cum arată astfel de mijloace- FOTO

Publicat: 12 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Municipalitatea ieșeană vrea ca în perioada următoare să achiziționeze o serie de autobuze electrice care să circule pe străzile orașului. Proiectul este derulat pe fonduri europene în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Recent, primăria a lansat un apel de proiecte prin Programul Operațional Regional cu privire la o astfel de achiziție. Proiectul se derulează în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării și alte orașe din țară.

„Parteneriatul este format din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de lider de parteneriat și unitățile administrativ-teritoriale municipiul Brașov, municipiul Iași, municipiul Sibiu, municipiul Slatina și municipiul Suceava, conform ordinului de finanțare nr. 4808/24.09.2019. Perioada de implementare este de 48 luni: 24 septembrie 2019 – 24 septembrie 2023”, se arată în apelul de proiecte.

Cum arată autobuzele

Valoarea totală a proiectului este de 202.154.033 lei. Valoarea aferentă activităților municipiului Iași este de 66.753.064 lei. Pentru municipiul Iași vor fi achiziționate un număr de 20 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 12 m. Acestea sunt însoțite de 6 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă. Autobuzele electrice vor circula pe rutele: 28 – Rond Dacia – Piața Alexandru cel Bun – str. Pantelimon Halipa – Podu Roș – Târgu Cucu – Bulevardul Independenței – Bulevardul Carol I – Rond Triumf și retur (10 autobuze electrice). Acestea vor circula și pe ruta 36 – Dacia – Gară – Piața Unirii/Piața Mihai Eminescu – Copou – Breazu si retur (10 autobuze electrice). Acestea vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, fără etaj, echipate tehnic pentru operarea în relief predominant deluros. Fiecare autobuz va avea o capacitate de minim 70 de pasageri

Adauga un comentariu