Eveniment-Social

Webinar pe tema importanței preciziei în agricultură 

Publicat: 08 mart. 2021
Facultatea de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV), organizează mâine, 9 martie 2021, webinarul ”HIGH SPEED PLANTING”, eveniment adresat deopotrivă studenților cât și fermierilor

Facultatea de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV), organizează mâine, 9 martie 2021, webinarul ”HIGH SPEED PLANTING”, eveniment adresat deopotrivă studenților cât și fermierilor. Întâlnirea va avea loc online, pe platforma Zoom (distribuit și pe Facebook), începând cu ora 16.00 și este organizat în parteneriat cu o importantă societate din agribusiness.  

Seria acestor evenimente continuă deoarece se bucură de o audiența din ce în ce mai mare, participanților fiindu-le facilitată intervenția directă pentru a afla răspunsuri documentate de la specialiștii invitați la webinar. Ediția de mâine, a patra de acest gen, va avea ca invitați specialiști atât din mediul academic, cât și din mediul economic.

Una dintre cele mai importante etape în cultivarea plantelor este cea de semănat, esențială pentru înființarea unei culturi. Fermierii urmăresc uniformitatea culturii, dar și capacitatea acesteia de a porni în vegetație. Se remarcă în ultimii ani importanța acordată semănătorilor de precizie, dotate cu echipamente și instalații electronice ce au ca finalitate îmbunătățirea parametrilor funcționali ai acestora, contribuind cu succes la creșterea calității în procesul de semănat. Când, cum, în ce condiții semănăm, dar mai ales cu ce tip de semănătoare demarăm în procesul de cultivare a plantelor prășitoare? Sunt câteva din întrebările la care ne dorim să răspundem în cadrul webinarului organizat împreună cu partenerii noștri din agribusiness”, a declarat conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură a USAMV Iași.

Adauga un comentariu