Local

Zi crucială pentru Gheorghe Nichita! Fostul primar al Iașului ar putea ieși din pușcărie! Dosarul fostului edil, pe masa judecătorilor din București! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zi crucială pentru Gheorghe Nichita Fostul primar al Iașului ar putea ieși din pușcărie Dosarul fostului edil pe masa judecătorilor din București GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a formulat o contestație la executare, iar magistrații din cadrul Curții de Apel București vor analiza astăzi dosarul edilului

Magistrații din București vor analiza astăzi contestația la executare formulată de Gheorghe Nichita. Fostul edil al Iașului vrea să scape de gratii, după condamnarea primită în dosarul „UTI”. Între timp, Nichita a fost pedepsit și în dosarul „Amanta”, dar această sentință nu este definitivă

Zi decisivă pentru Gheorghe Nichita! Fostul primar al Iașului ar putea ieși din închisoare! Dosarul fostului edil a ajuns recent pe masa judecătorilor din București! Așadar, Gheorghe Nichita a formulat recent o contestație în anulare, ce ar putea răsturna sentința definitivă emisă în dosarul „UTI”.
Contestația a fost depusă la Curtea de Apel București. În cazul în care va fi admisă, fostul primar al Iașului ar putea ieși din pușcărie.

Ce susține fostul edil al Iașului în contestația adresată judecătorilor

Fostul primar contestă faptul că, la emiterea sentinței definitive în dosarul „UTI”, nu au fost respectate procedurile. Gheorghe Nichita este nemulțumit că, deși a fost admisă excluderea înregistrărilor din dosar, în decizie nu se pomenește nimic despre admiterea apelului său. Mai mult, fostul primar afirmă că, deși au fost eliminate înregistrările, iar declarațiile co-inculpaților din dosar au fost luate în calitate de suspecți, și nu de martori, el a fost pedepsit pe nedrept. Nichita a mai afirmat că, de fapt, Curtea de Apel București ar fi trebuit să dispună restituirea cauzei la procurorii anticorupție, pentru a stabili dacă aceștia dispun refacerea rechizitoriului sau renunță la a-l mai acuza.

Ex-primarul Gheorghe Nichita, condamnat definitiv în dosarul „UTI”

În urmă cu câteva luni, Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Gheorghe Nichita la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită. Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare. Amintim că, în decembrie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a președintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreședintelui UTI, Mihail Tănăsescu, și a unui om de afaceri din Iași. Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar ceilalți inculpați – de dare de mită.

Gheorghe Nichita a fost acuzat că ar fi cerut 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China. Fostul primar a mai fost condamnat, între timp, în dosarul intitulat generic „Amanta”. În acest caz, procurorii l-au acuzat pe acesta că ar fi utilizat Poliția Locală pentru a-și urmări fosta iubită. Alături de Gheorghe Nichita, au fost deferiți Justiției fostul director al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, și un fost șef de serviciu din instituție. Totuși, această sentință nu este una definitivă, ea fiind deja contestată. Acum, urmează ca magistrații din cadrul instanței superioare să decidă ce se va întâmpla în continuare în acest dosar.

Adauga un comentariu