Local

Licitatie pentru inchirierea a 11 balastiere pe Prut si Siret

Publicat: 27 nov. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Licitatie pentru inchirierea a 11 balastiere pe Prut si Siret
1

Administratia Bazinala de Apa (ABA) Prut-Barlad a anuntat saptamana trecuta organizarea unei licitatii pe 12 decembrie pentru scoaterea spre inchiriere a 11 suprafete de teren pe malul Prutului si Siretului. Perimetrele, situate in judetele Botosani si Galati, au suprafete cuprinse intre 0,41 si 1,92 hectare si au ca destinatie exploatarea balastului. Valoarea minima de la care va porni licitatia este de 0,051 lei anual pe metru patrat inchiriat. Participantii la licitatie vor trebui sa achite o garantie de participare de 10 la suta din valoarea minima a chiriei anuale pentru fiecare teren. Tariful pentru cantitatile de balast ce poate fi extras este stabilit de Administratia Nationala Apele Romane la 4,47 lei pentru fiecare metru cub de pietris excavat.

Cantitatile de pietris ce urmeaza sa fie sapate din albiile minore ale Prutului si Siretului vor avea destinatii diferite, in functie de calitatea materialului. De exemplu, balastul din albia Prutului va fi folosit in special pentru pietruirea drumurilor, fiind de calitate inferioara, iar cel de pe Siret, superior, va fi utilizat mai mult in constructii.

Pe langa cele 11 balastiere scoase la inchiriere, ABA Prut-Barlad va mai scoate la licitatie spre vanzare, tot pe 12 decembrie, statia meteo Rauseni, din judetul Botosani.

Adauga un comentariu