Eveniment-Social

Fetitele cu varsta intre 11 si 14 ani trebuie sa se prezinte urgent la ginecolog. Vezi motivul

Publicat: 26 sept. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fetitele cu varsta intre 11 si 14 ani trebuie sa se prezinte urgent la ginecolog. Vezi motivul
1

@ Programul privind vaccinarea gratuita anti HPV a fetitelor a fost sistat de Ministerul Sanatatii @ Parintii care au fetite cu varsta intre 11 si 14 ani trebuie sa se prezinte imediat la medic @ Deocamdata, Ministerul Sanatatii nu a transmis toate detaliile Directiei de Sanatate Publica @ Medicii sunt obligati sa transmita la DSP lista cu parintii care s-au prezentat la cabinet

Medicii de familie vor chema la discutii parintii fetitelor cu varsta intre 11 si 14 ani, pentru a le explica despre noul program de vaccinare a copilelor impotriva cancerului de col uterin. Lista cu micutele care vor fi vaccinate gratuit in cadrul unui nou program finantat de Ministerul Sanatatii va fi inaintata de medicii de familie Directiei de Sanatate Publica. Necesarul de doze de vaccin HPV, care protejeaza femeile de virusul uman papiloma, va fi trimis la minister. „Programul de vaccinare gratuita, care s-a derulat pana acum la fetitele cu varsta intre 11 si 12 ani, dar si tinerelor cu varsta intre 13 si 26 ani, a fost sistat. Practic, programul nu mai exista. Ministerul Sanatatii va incepe un nou program de vaccinare gratuita impotriva cancerului de col uterin pentru fetitele cu varsta intre 11 si 14 ani. Probabil vaccinarea va incepe in luna octombrie. Nu am primit inca toate datele de la Ministerul Sanatatii. Medicii de familie vor discuta cu parintii si cei care sunt de acord cu vaccinarea vor fi trecuti pe o lista care va fi trimisa la DSP. Astfel se va evita sa se cumpere mai multe doze si sa nu avem cui sa le administram. Vaccinul HPV va fi identic cu cel administrat in programul care a fost sistat”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica Iasi.

Vaccinul HPV protejeaza impotriva a patru radacini de HPV: doua care cauzeaza leziuni genitale si doua care provoaca aproape 70 la suta din cazurile de cancer de col uterin. Medicii de specialitate spun ca peste jumatate din persoanele active sexual vor contacta acest virus la un moment dat. Virusul uman papiloma se transmite foarte usor prin contact sexual, chiar daca se foloseste prezervativul. Specialistii au afirmat ca cea mai mare parte a cazurilor de cancer de col uterin este cauzata de infectia cu virusul HPV. Medicii spun ca vaccinul este eficient daca fetele nu au contractat niciuna din radacinile virusului papiloma.

Adauga un comentariu