Culinar

Prăjitură cu nucă de cocos și glazură de ciocolată – Rețetă de sărbători

Publicat: 10 nov. 2020
prajitura cu nuca de cocos si glazura de ciocolata
Prăjitura se face cu multă nucă de cocos

Pentru Crăciun îţi prezentăm o prăjitură cu nucă de cocos și glazură de ciocolată. Are umplutură cremoasă şi se face destul de rapid. Este un tort pe care îl poţi prepara şi de Sfântul Nicolae, şi de Sfântul Ştefan, şi de Revelion.

Familiei şi prietenilor le va plăcea, cu siguranţă, această prăjitură cu nucă de cocos și glazură de ciocolată. Lista de ingrediente, într-adevăr, e puţin mai mare, dar nu consumă mult timp. Iată modul de preparare:

Ingrediente pentru aluat:

  • 5 linguri de făină
  • 1 pliculeţ  praf de copt
  • 4 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 1 lingura praf de cacao
  • 1 lingura esență de rom

Ingrediente pentru umplere:

  • 5 linguri de făină
  • 200 g fulgi de cocos
  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 plic de budincă de vanilie
  • 150 g unt sau margarină (moale la temperatura camerei)

Ingrediente pentru topping:

  • 4 linguri de ulei
  • 200 g de ciocolată

Mod de preparare:

Mai întâi încălzeşti cuptorul la aproximativ 200 de grade Celsius. Unge cu ulei o tavă de copt şi presară în ea făină. Dacă vrei altă modalitate, ei bine, tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Bate spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. După ce s-a topit zahărul, adaugă gălbenuşurile şi omogenizează. Încorporează apoi romul, uleiul, apa, praful de copt, făina şi cacaua. Toarnă aluatul în tavă şi bag-o în cuptor pentru circa 25 de minute.

Între timp pregătește crema. Amestecă făina, budinca, zahărul şi 200 ml de lapte. Pune la foc mic şi amestecă în mod constant, ca să nu se prindă de fundul cratiţei. După ce s-a făcut budinca, se ia de pe foc, se adaugă untul la temperatura camerei şi se omogenizează cu blenderul. La final se adaugă şi nuca de cocos. În cazul în care ţi se pare că, totuşi, crema e subţire, las-o la răcit în jur de o oră.

După aceea întinde-o peste blatul răcit.

La final topeşte ciocolata pentru decor la bain-marie, amestec-o cu puţin ulei şi toarn-o peste prăjitură. Presară nuca de cocos din belşug. Înainte de a servi prăjitura, las-o în frigider în jur de o oră sau chiar şi mai mult de atât.

Poți folosi și glazură de cafea sau de lămâie, în funcție de preferințe.





Adauga un comentariu