La psiholog

5 sfaturi pentru cultivarea gândirii pozitive

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 sfaturi pentru cultivarea gândirii pozitive
Danemarca este printre primele 3 cele mai fericite țări din lume. Iată 5 sfaturi pentru a dezvolta mentalitatea daneză a fericirii!

Danemarca este printre primele 3 cele mai fericite țări din lume. Iată 5 sfaturi pentru a dezvolta mentalitatea daneză a fericirii!

„Hygge” întruchipează arta de viață daneză care constă în crearea unor momente fericite în viața de zi cu zi. „Hu-gee, hyge, higa”: nu intrați în panică dacă nu puteți pronunța acest cuvânt, cel mai important lucru este să-l înțelegeți!

Această filozofie a vieții include sentimentul de convivialitate, confort și siguranță care oferă un anumit nivel de bunăstare. A deveni binevoitor cu sine, solidar și tolerant cu cei din jur rămâne esențial în această practică. Nu este vorba de a-ți ascunde grijile de zi cu zi, ci de a le înfrunta mai bine, având grijă de tine.

Ce este hygge?

Spre deosebire de cocooning, (un termen inventat acum 30 de ani de Faith Popcorn, consultant american de marketing) hygge nu este o metodă de rezervă pentru a rătăci în pijamale în fața Netflix, cu un pahar de vin în mână! Este mai degrabă arta bunăstării acasă, înconjurată de cei dragi, pentru a împărtăși un moment cald. Magia hygge este accesibilitatea și simplitatea sa. Cu toate acestea, acest principiu rămâne dificil de explicat pentru danezi. Este o stare de spirit înrădăcinată în cultura și identitatea lor.

5 sfaturi pentru cultivarea gândirii pozitive: concentrați-vă asupra pozitivului

Dacă una dintre rudele tale sau un trecător de pe stradă te-ar întreba: „ești fericit?”, ce ai spune? Viziunea fericirii este desigur subiectivă, dar fiecare detaliu poate deveni o problemă dacă o vezi așa. Este doar o chestiune de interpretare. Sfatul: nu vă opriți asupra supărărilor și imperfecțiunilor. Dimpotrivă: dă sens acțiunilor tale, oricât de mici ar fi ele!

Notează-ți faptele bune într-un caiet, în fiecare săptămână

Angajați-vă într-un exercițiu de psihologie pozitivă. Nu vă panicați, nimic nu este de netrecut! În fiecare săptămână, scrieți într-un carnet evenimentele pozitive pe care le-ați trăit. Nu uitați să indicați cum ați contribuit la aceasta. Este vorba de sublinierea responsabilității pentru propria fericire. Condus de frenezia vieții de zi cu zi, de neprevăzut sau de întâlniri, acest caiet va deveni punctul tău de referință pentru a nu uita să fii atent la ceea ce te înconjoară, potrivit Top Sante. Ascultați, urmăriți, mirosiți, atingeți aceste mici momente din viața de zi cu zi.

Stimulați-vă viața socială

În ciuda gesturilor de barieră și a distanței de aplicat, este esențial să vă mențineți legătura cu cei din jur. Fie că ești îndrăgostit, cu prietenii tăi, sau chiar cu colegii tăi, în viața ta profesională sau privată, menținerea unei vieți sociale rămâne esențială. Folosește tot ce e mai bun din tine pentru a-i face pe ceilalți fericiți. Ajutorul reciproc, solidaritatea, discuția, dezbaterea, toleranța, partajarea și schimbul sunt parametri care vă vor oferi cea mai mare satisfacție.

Lasă-ți fricile deoparte

Frica de eșec, frica de a dezamăgi, de a te simți incapabil. Toate aceste temeri sunt nefondate. De-a lungul timpului, v-ați convins și aceste sentimente fac parte integrantă din voi. Cu toate acestea, ființa umană nu se naște cu frică. Dacă refuzați să încercați o nouă experiență din frică, deveniți un obstacol pentru voi înșivă. Cu forța de a construi aceste bariere în fața dificultăților, frustrarea ta crește și urmează un eșec evident. Încercați, dați-vă toate șansele de a avea succes și oferiți tot ce este mai bun. Când aveți dubii, nu uitați niciodată beneficiile pe care vi le va aduce această experiență. Dacă rezultatul nu este ceea ce vă așteptați, nu veți regreta.

5 sfaturi pentru cultivarea gândirii pozitive: pune capăt vinovăției

Nu suntem cu toții egali când vine vorba de fericire. Cu toate acestea, toată lumea trăiește momente fericite în fiecare zi. Fericirea nu este permanentă. Nu vă bateți dacă simțiți ură, furie sau chiar tristețe. Nuanțele fac parte din viața noastră, iar starea de bine se consolidează în timp. Întrebați-vă, faceți o introspecție pentru a vă determina dorințele și nevoile. Acest pas vă poate ajuta să le înțelegeți și să recreați acele momente pozitive din viață. Fă ceea ce iubești și iubește ceea ce ești!

Găsirea echilibrului între muncă și viață

Organizarea timpului rămâne esențială. Munca poate deveni o sursă de bine atunci când reușești să găsești un echilibru între viața ta profesională și cea personală. Nu este vorba de a-ți uita complet slujba când ajungi acasă. Cu toate acestea, ascultați-vă și acordați-vă timp pentru a deveni mai eficienți a doua zi. Danezii pot, de asemenea, să părăsească biroul în mod liber, nu au programe: totul se bazează pe încredere.

Adauga un comentariu