Boli si tratamente

8 motive pentru care ți-e foame tot timpul

Publicat: 05 nov. 2020
femeie care mananca
Mâncând prea repede, creierul tău nu realizează că stomacul este plin.

Stomacul îți cere mâncare pe tot parcursul zilei? Trebuie să existe un motiv! Stomacul tau nu încetează niciodată să ghioraie? Simți întotdeauna că îți este foame? Acest fenomen este destul de comun. Există multe motive pentru care are loc acest lucru, deoarece, desigur, să iti placa să mănânci este un lucru, să fii mereu flămând este altul. Pentru a remedia acest lucru, trebuie doar să aruncați o privire atentă asupra rutinei și să realizați că detaliile simple vă pot influența apetitul. Iata 8 motive pentru care ți-e foame tot timpul!

Mănânci prea repede

Hormonul de satietate pe care stomacul îl trimite către creier durează 20 de minute. Mâncând prea repede, creierul tău nu realizează că stomacul este plin. Prin urmare, senzația de foame este încă prezentă. Pentru a evita acest lucru, faceți-vă timp să mestecați bine alimentele.

Ești stresat

Anxietatea sau anxietatea duc la constrângeri alimentare. Mâncarea oferă asigurare. În plus, când ești stresat, corpul tău secretă cortizol. Acest hormon al stresului declanșează semnalul foamei pentru a umple rezervele de grăsime, care sunt transformate în zaharuri. Pofta permanentă de grăsime, dulciuri și sărat trebuie astfel satisfăcută.

Stați în fața ecranelor

Ecranele pot juca un rol în senzatiile de foame. Concentrat în fața unui ecran, ingeri mai multe informații fără să-ți dai seama. Această concentrare te determină să mănânci tot timpul, fără să-ți dai seama pentru că uiți să-ți asculți stomacul.

Nu mănânci niciodată la aceeași ora

Consumul de mese la diferite ore perturbă ritmurile biologice ale corpului, care sunt controlate de un ceas intern situat în creier. Luând mesele la aceeași oră în fiecare zi, reduceți riscul gustărilor.

Mesele nu sunt suficient de bogate

Îți este întotdeauna foame, deoarece mâncarea pe care o mănânci nu este suficient de sătioasa. Pentru a remedia acest lucru, este mai bine să aveți o masă compusă atât din proteine ​​(carne), cât și din fibre (cereale, legume). Complexitatea frafuriei va face ca senzația de sațietate să dureze mai mult. De asemenea, este important să mâncați în cantitatea potrivită și porțiile potrivite.

Mănânci prea repede

Hormonul de satietate pe care stomacul îl trimite către creier durează 20 de minute. Mâncând prea repede, creierul tău nu realizează că stomacul este plin. Prin urmare, senzația de foame este încă prezentă. Pentru a evita acest lucru, faceți-vă timp să mestecați bine alimentele.

Nu bei suficiente lichide

Mulți oameni confundă deseori foamea cu setea. Hipotalamusul reglează sete și foamea în același timp, în același mod. Acesta este motivul pentru care sentimentul resimțit este același pentru amândoi. Acest lucru te face să simți că ți-e foame. Totuși, iti e sete. Pentru a evita această situație, asigurați-vă că vă hidratați în mod regulat în timpul și între mese.

Esti plictisit

Lipsa ocupației este înșelătoare. Asta pentru că a nu face nimic te face să crezi că ți-e foame. Cu toate acestea, doar creierul tău este plictisit și caută distragerea atenției. Deci, asigurați-vă că aveți activități pentru a nu cădea în capcană.

Adauga un comentariu