Titlurile zilei

A început numărătoarea inversă! În doar câteva ore, procurorul Daniel Horodniceanu va afla ce au decis colegii de la Inspecția Judiciară, după scena pe care a făcut-o în trafic – FOTO/VIDEO

Publicat: 22 iun. 2023
_____ Vizualizări 25 Comentarii
A început numărătoarea inversă În doar câteva ore procurorul Daniel Horodniceanu va afla ce au decis colegii de la Inspecția Judiciară după scena pe care a făcut-o în trafic  FOTOVIDEO
Purgatoriul baronului Horodniceanu a început în data de 14 iunie 2023, când lucrurile păreau să fie în favorea lui, însă nu se știe în acest moment dacă vor și rămâne așa

A început numărătoarea inversă pentru baron. În doar câteva ore, procurorul Daniel Horodniceanu va afla ce au decis colegii de la Inspecția Judiciară, după scena pe care a făcut-o în trafic. Chiar dacă la prima întrunire ar fi putut ieși învingător, lucrurile s-au putut schimba la celelalte ședințe

Anchetă pe muchie de cuțit? Prima întrunire în cazul marelui procuror Daniel Horodniceanu a vrut să-l scoată nevinovat, susținând că nu a avut o intenție rea, fiind vorba doar despre un accident. Ba mai mult, acesta s-a simțit „neîndreptățit” și nu știa cum să-și mai scoată „basmaua” curată, astfel că a apelat la un avocat care a ieșit cu niște declarații publice, luându-i apărarea. Însă imaginile video îl cam contrazic.

În doar câteva ore, procurorul Horodniceanu va afla ce au decis colegii de la Inspecția Judiciară, după scena pe care a făcut-o în trafic

Purgatoriul baronului Horodniceanu a început în data de 14 iunie 2023, când lucrurile păreau să fie în favoarea lui, însă nu se știe în acest moment dacă vor rămâne așa. După acest timp în care s-au făcut mai multe comisii, colegii de la Inspecția Judiciară ar trebui să aibă decizia finală în legătură cu procurorul. Cu toate că are o carieră de peste 25 de ani, vicepreședinte la CSM a fost numit în data de 5 ianuarie 2023.

Ciudat sau nu, după ce imaginile au ajuns să fie distribuite masiv atât în mediul online, cât și pe majoritatea posturilor TV, s-a creat o tensiune enormă în lumea justiției. Toți cei care au văzut imaginile video în care procurorul a vrut să le predea o lecție de șmecherie celor doi polițiști consideră că au procedat corect filmându-l, deoarece s-au simțit intimidați de către el și au vrut să aibă dovada comportamentului exagerat al magistratului, dar, cu toate acestea, apărătorul lui se leagă de „ilegalitatea filmării” ca să îl scoată nevinovat.

Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu susține că își asumă suferința ce ar putea fi provocată de influențele pe care le-ar avea vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), deoarece merită să se afle adevărul din spatele marelui procuror.

Daniel Horodniceanu, scandal în fața polițiștilor din Iași, pentru că a fost oprit în trafic

Vă aducem aminte faptul că, la începutul lunii mai, Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT Iași, a fost implicat într-un incident care nu-i face cinste, mai ales că ocupă o funcție importantă în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cea de vicepreședinte. Procurorul circula în cursul nopții pe un drum sătesc din comuna Schitu Duca, moment în care a întâlnit un echipaj de poliție, format din doi agenți. Fără să semnalizeze, s-a angajat în depășirea autoturismului. Oamenii legii l-au oprit și i-au cerut să se legitimeze.

Vizibil enervat, Daniel Horodniceanu i-a întrebat pe agenți dacă știu cine este. Cei doi au ridicat din umeri și au spus că putea să fie și președintele țării. Mai mult, procurorul a apelat la amenințări și intimidări, făcând abuz de putere. Le-a promis că va discuta personal cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Costel Gâtlan. În momentul în care agenții i-au cerut cartea de identitate și documentele mașinii, Daniel Horodniceanu a scos la legitimația de procuror.

Oamenii legii nu s-au lăsat intimidați și au solicitat asigurarea obligatorie. Enervat și mai tare, procurorul le-a transmis că poate fi verificată pe internet. Agenții nu s-au lăsat și i-au explicat că nu este atribuția lor, ci că este obligația conducătorului auto să prezinte documentele. Incidentul a escaladat în momentul în care Daniel Horodniceanu le-a spus că ar trebui să-i mulțumească pentru că a contribuit la mărirea salarială a polițiștilor.

Acest eveniment a fost filmat, iar imaginile au ajuns în mediul online. De precizat că șeful IPJ Iași, Costel Gâtlan, nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere. În ciuda încălcării regulilor de circulație, procurorul Daniel Horodniceanu a scăpat doar cu un avertisment.

Vă reamintim replicile pe care Horodniceanu le-a spus în fața polițiștilor.

„Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului”.

„Vreți să vă învăț eu să vă faceți treaba?”.

„Eu sunt procuror de 25 de ani, matale de când ești polițist?”.

„Dvs. m-ați oprit pe mine că am avut tupeul să vă depășesc. Dvs. faceți cu mine chestii d-astea?”.

„Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării ăsteia”.

„Oricum mâine mă duc să mă văd cu câțiva. Nu se poate așa ceva”.

„Eu sunt în măsură să fac orice”.

„Încercați să vorbiți așa cu infractorii, nu cu procurorii”.

„Pe mine mă cunoaște toată poliția din județ”, a spus Horodniceanu când a fost tras pe dreapta de polițiști.

Surse ale reporterilor BZI au precizat că cei care îl anchetează pe Horodniceanu au spus că „domnul procuror nu a avut rea-intenție”, în ceea ce privește discuția cu cei doi agenți care l-au oprit.

Rămâne de văzut ce au decis colegii de la Inspecția Judiciară în cazul baronului Horodniceanu. În numai câteva ore vor da verdictul final.

Comentarii
  • Bine ar fi dacă Inspecția Judiciară ar afla sau ar ști, dar mai ales opinia publică și de dosarele economice mari instrumentate de Horodniceanu la Iași unor anumite grupuri politice de interese economice și ce prejudicii imense în euro s a constatat în aceste dosare, prejudicii bineînțeles din bani publici. Și apoi ne mai mirăm de ce orașul ăsta e vai de capul lui.

  • Lasati nu amestectati ! Dl este un om care stie ce fac domnii! Legea e pe primul loc! Nu bagati batul prin gard! Fiecare raspunde

  • Care scena/care cearta?

    A fost intimidare și amenințare clara.

    Danilet a fost exclus din magistratură pentru niste filmulețe in care își tăia gardul viu și făcea niște scheme de karate.

    Să vedem cat de corecta e justiția acum …

    probabil va primi o mustrare că pentru prieteni… cu toate că ceea ce a făcut e inacceptabil pentru un om al justiției.

    Lumea interlopă e in floare in Iași … Tănase, Corduneanu, Oarza, etc.

    Sunt tare curios ce decizie se va lua pentru prietenul Horodniceanu.

  • Nu va bucurati! Asa s-au bucurat si stimabilii “dezvoltatori imobiliari” de plecarea sa la CSM si s-au trezit ca au nimerit din lac in put. Este un bun profesionist si nu s gustat din dulcele borcan al coruptiei.

  • Serios???
    Mari dosare economice???
    Prinzi fluturi cu basca, băăăăă!!!
    Cât din prejudiciul concret, adus Statului român a fost recuperat???
    Câți bani, câți mardei, au intrat în vistieria statului, ca urmare a măsurilor asigurătorii dispuse???
    Plevușcă bă, plevușcă!
    Nici de sare la scrumbii, nici cât să-și acopere salariul pe care-l încasează!
    Tunurile mari le dau șmecherii, da pentru ăia, n-are *oaie ăsta, nu-i vede!
    A găsit 2 polițiști cărora să le frece perciunii că-cum vezi Doamne, au îndrăznit ei să-l oprească!
    Greață, multă greață!

  • I-au murit lăudătorii???
    Unii procurori au o altă părere cu privire la capacitatea profesională a subiectului.
    Părerea mea este că a dat-o cu oiștea-n gard!
    Urât!

  • Tipul asta îmi aduce aminte de limbajul băieților de cartier din Bularga din anii 90 … ba tu știi cine-s eu,?!

    Nu mă interesează cine este el.

    Mă interesează doar să-și facă treabă … și să nu creadă că e vreun superman … ca nici nu e … dovada e comportamentul lui … care a lăsat mult de dorit.

  • Portocală și cu Onea au fost achitați, spălați , albiți de ÎCCJ ceea ce înseamnă că li se vor da banii pe salariile neluate după suspendare – excludere, vor fi repuși în funcție și li se vor da pensiile de serviciu…
    Degeaba sperați că va păți ceva boul ăsta cu cap de cartof !

  • Domnu Horodniceanu că și toți ceilalți procurori vrea să se poarte cu polițiștii că la restaurant.
    Adică polițiștii trebuie sa fie că niște ospătari să leasculte și sa le execute ordinele.
    Asta vrea d-l procuror Horodniceanu, pentru ca este o metoda împământenita și la propriu și la figurat, PENTRU CA SI CODUL DE PROCEDURA PENALĂ LE CAUTA-N COARNE.
    Nu-i așa…..2….10 domnule Harnagea de la Huși, câți km sunt de la Iași la dvs ?.

  • Si daca este procuror legea nu este si pentru el? Parca TOTI SUNTEM EGALI IN FATA LEGI ! Sai fie rusine , ca functie ar trebui sa fie un exemplu nu un libidinos care incwarca sa intimideze cu functia AR TREBUI DAT AFARA CA SA INVETE TOTI CA LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI.

  • Ar trebuii să fie înființată comunitatea oamenilor,, Tu stii cine sunt eu,, ca să se stie cine este si de unde vine. Comunitate care să beneficieze de un statut special cu carte de identitate specială, cu un tatuaj în frunte ca să se dea lumea laoparte cind il vede.

  • Felicitări polițiștilor! In rest…,acest Horodniceanu,acest vierme parazit care trăiește de pe spatele altora și are cumulate pensii de 50.000 le / luna,este un mare rahat in ploaie,un hoț care nu-l mai satură mândria și îngâmfarea de sine,mai precise,un NIMENI! Un nimeni care fură românilor din munca lor cinstită 50.000 lei lunar! Păi ce a făcut asta, fraților,de încasează pe lună jumătate de miliard? A lucrat la criminalistică ? Știe cum se ia o amprentă? Hoți peste hoți și noi ne spunem oful aici,in loc sa ieșim ca-n 1907!

Adauga un comentariu