Titlurile zilei

Abuz în serviciu la o primărie din Iași! Secretarul general al comunei, Carmen Ancuța, a ajuns să facă legea! – GALERIE FOTO

Publicat: 19 oct. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Abuz în serviciu la o primărie din Iași Secretarul general al comunei Carmen Ancuța a ajuns să facă legea  GALERIE FOTO
Școala primară din Iepureni nu a mai fost renovată din anul 2001

Secretarul general al comunei Movileni, Carmen Ancuța, pare că dă dovadă de o nepăsare imensă când este vorba despre gestionarea banilor publici. Angajamente pentru proiecte, sume imense de bani aruncate după bunul plac, firme ce rămân doar cu promisiunile și tragedia copiilor ce învață în școli fără condiții sunt doar câteva dintre activitățile unui funcționar public. Teoretic, acestea se pot încadra cu ușurință în fals și uz de fals, deturnare de fonduri publice sau folosirea influenței funcției

Școala primară din Iepureni, comuna Movileni, nu a mai fost reabilitată de mai bine de 20 de ani. Ultimele lucrări au fost realizate în anul 2001. În prezent, 43 de copii învață în condiții demne de milă, fără apă, fără grup sanitar în interior și cu încălzire la sobe. Conducerea primăriei, în frunte cu secretarul general al comunei, Carmen Ancuța, a demarat un proiect de reabilitare a clădirii, dar banii s-au „evaporat” sub atenta îndrumare a acesteia și nimic nu s-a făcut. În prezent, conducerea primăriei trebuie să reia toată activitatea pentru obținerea fondurilor.

Carmen Ancuța lucrează în interes propriu în cadrul primăriei Movileni
Carmen Ancuța lucrează în interes propriu în cadrul primăriei Movileni

Carmen Ancuța face legea în primăria Movileni!

cladire scoala
Școala primară din Iepureni nu a mai fost renovată din anul 2001

În 2019, S.C. MDV BUILD S.R.L a câștigat contractul ce prevede oferirea de servicii de proiectare și execuție de lucrări de reabilitare a Școlii primare din Iepureni. Aceasta s-a asociat cu alte două firme, S.C. CONTURM SERVICES S.R.L. și S.C. ADAL HIDRO CONSTRUCT S.R.L., pentru a prezenta credibilitate și a oferi un portofoliu de lucrări asemănătoare.

Valoarea contractului a fost estimată la 829.587 de lei, fără TVA, iar S.C. MDV BUILD S.R.L a încasat doar banii pe serviciile de proiectare, respectiv 20.000 de lei.

Proasta gestionare, incompetența celor din conducerea primăriei, implicarea excesivă și nejustificată a unui simplu secretar general, Carmen Ancuța, au condus la neînceperea lucrărilor până în clipa de față.

Nu a existat un contract de elaborare a unui proiect în faza DALI, în realitate acesta a fost predat după o lună. În conținutul documentului postat în SEAP nu se regăsesc liste de cantități pentru lucrări fără valori. Asistența tehnică din partea proiectantului prevede un cost de 0.00 de lei!

„Nu am început lucrările și nu am luat niciun ban! Cei de la primărie au pierdut proiectul pentru ISU și două planșe, de aceea a obținut autorizațiile S.C. Paul Consulting S.S.M- S.U. S.R.L. În final, cei de la Primăria Movileni au insistat să reziliez contractul și asta am făcut”, afirmă Dan Mercori, reprezentant S.C. MDV BUILD S.R.L.

Carmen Ancuța a reușit să facă nevăzute mai multe documente din proiect. Cum autorizațiile trebuiau obținute, S.C. Paul Consulting S.S.M-S.U. S.R.L. și-a oferit serviciile, fără a fi remunerat pentru obținerea autorizațiilor ISU.

 interior wc murdar
Copii de la Școala primară Iepureni merg cel puțin 30 m pentru a ajunge la grupul sanitar

Se aruncă cu bani mulți pe contracte de achiziții nelegale

cladire wc
Proiectele de reabilitare au fost licitate, însă nimeni nu s-a apucat de lucrări

S.C. CONTURM SERVICES S.R.L. și S.C. ADAL HIDRO CONSTRUCT S.R.L. sunt cele două firme care practic au muncit în folosul comunității pentru Primăria Movileni. Nu au încasat nimic, deși activitățile au fost realizate conform clauzelor stipulate în contract.

„Nu am încasat nimic pentru că m-am asociat cu cine nu trebuie. Chiar dacă nu mi-am luat banii, încă doresc să îi ajut pe cei din primărie. Aceste personaje au lucrat într-un anumit fel, iar eu am făcut o treabă și în final am rămas doar cu promisiunile”, declară Iulian Diaconescu, administratorul S.C. CONTURM SERVICES S.R.L.

Propunerea de suspendare a fost făcută tot de Carmen Ancuța, ce pare că dorește să închidă toate contractele dobândite în perioada mandatului primarului Mihai Plumbu.

„Știți cât ne-am luptat pentru suplimentare? Firmele au refuzat să se apuce de lucrări pentru că nu au avut bani. Eu nu le dau de la mine din buzunar. Sunt angajată din 2018 la Primăria Movileni, iar în 2020 am stat mai mult în spital din cauza unor probleme de sănătate. Nu îmi vine ușor să lucrez aici, la Movileni, întrucât din salariu trebuie să îmi achit și naveta“, menționează Carmen Ancuța, secretar al comunei Movileni.

În proiectul de reabilitare a școlii Potîngeni, Carmen Ancuța s-a pus singură în comisia de evaluare a ofertelor, deși legea prevede clar că cel care semnează contractele nu are voie să participe. În aceeași comisie, membru de rezervă a fost fiul acesteia, Petrin Iunian Ancuța. Din devizul general al proiectului, aceasta a decis că se va face și plata comisiei de evaluare a ofertelor.

Comentarii
  • Ancuta arde toate hartiile, sa nu mai existe nimic cand vine prietena ta DANA ce-a purtatoare de bijuterii. Sfatuieste-te cu prietena ta de mai la deal ca ea stie cum se face si scapi.

  • toți secretarii de la comune fac abuzuri inimaginabile,falsuri pentru terenuri, șpăgi pentru autorizații, măgării de tot felul

  • Milf-a ca doamna Adina Neacsu din finante nu gasesti @Stallone, crede-ma! O gasesti la primarie in spate, e blonda, are cur si tite. La 9:10 vine la servici, program de vampă…

  • Normal că se victimizează.e cea mai simpla varianta.
    Păcat că nu impresionează pe nimeni.

    Autosesizare și un control riguros este varianta cea mai plauzibilă ca sa se facă ordine!
    Așteptam să vedem pe când se va scrie și despre măsurile de control luate de către autorități și rezultatele.
    Trebuie sa se termine odată cu acește persoane plătite din bani publici care acționează doar in interes propriu, să își umple buzunarele prin orice mijloace!

  • Dar ca a făcut angajări, nora și fiul angajati ai UAT iar ea a semnat procesul verbal de
    Concurs ???Ani doarme, Hodor semnează Ancuta se distrează , e ca in jungla , Cei de la
    Prefectura ignora ca doar peste este in balta, mai de alege un Vice mai un sac de peste , Cj-ul știe

Adauga un comentariu