Titlurile zilei

Accident rutier mortal la Iaşi! Impact între un autoturism şi un tractor soldat cu decesul a două persoane (EXCLUSIV) FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 14 iul. 2020
Accident rutier mortal la Iaşi (10)
Accident rutier mortal la Iaşi (10)

Un accident rutier mortal s-a produs la Iaşi. Se pare că în urmă cu puţin timp în urmă, un autoturism a intrat în coliziune cu un tractor. În urma impactului au rezultat două decese.

Accident rutier mortal la Iaşi! Impact între un autoturism şi un tractor

În urmă cu puţin timp în localitatea ieşeana Drăguşeni s-a produs un accident rutier mortal. În urma impactului dintre un autorurism şi un tractor a rezultat decesul a două persoane și rănirea uneia. Poliţiştii rutieri sunt prezenţi la faţa locului şi efectuează cercetări. În pofida eforturilor depuse de medici, victimele nu au mai putut fi salvate.

UPDATE: Prof. dr. Diana Cimpoeșu a precizat ca medicul de pe Ambulanță i-a găsit pe cei doi decedați. In pofida efortului depus de medici, viața celor doi nu a mai putut fi salvată și s-a constatat decesul, aceștia murind pe loc in urma impactului.

„Accident rutier între un tractor și un automobil. Cei din tractor au fost aruncați din el. La fața locului a plecat un echipaj de Ambulanță de tip B și un echipaj de tip C. La caz au fost găsiți decedați de medicul de la Ambulanță. A fost adus șoferul auto policontuzionat.”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefă UPU SMURD.

UPDATE: „Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 despre un accident care a avut loc pe raza comunei Drăguşeni. Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat faptul că un tractor ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară. Cele două persoane care se aflau în tractor au decedat, iar conducătorul autoutilitarei a fost rănit uşor. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.”, a declarat a menţionat Anca Vijiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Știre inițială

În urma impactului a rezultat decesul a două persoane. Vorbim despre un bărbat în vârstă de 55 de ani şi un bărbat în vârstă de 33 de ani, ambii se aflau în tractor. Conform informaţiilor de ultimă oră, se pare că şoferul autoutilitarei a fost transportat în stare uşoară la spital. Accidentul s-ar fi produs în momentul în care şoferul tractorului nu s-ar fi asigurat la shimbarea direcţiei de mers, viraj la stânga, şi ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară care s-ar fi angajat într-o depăşire regulamentară. Şoferul autoutiltarei a fost rănit uşor şi a fost transportat la spital. Acesta nu avea alcoolemie:

” Şoferul unui tractor nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers – viraj la stanga- şi ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară ce s-ar fi angajat în depăşire neregulamentară. Conducătorul tractorului, bărbat în vârstă de 55 de ani şi pasagerul din tractor, bărbat în vârstă de 33 de ani, au decedat. Şoferul autoutilitarei a fost rănit uşor. S-a constatat faptul că acesta nu consumase alcool. Oamenii legii continua cercetările pentru a stabili starea de fapt. În cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.” au explicat autorităţile.

Momentan nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii accidentului. Poliţiştii rutieri au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul rutier mortal. Totuşi, s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. La faţa locului au apărut şi rudele bărbaţilor care deplâng moartea celor doi.

Şosele din România ‘scaldate’ în sângele oamenilor ucişi în accidente rutiere

O statistică îngrijorătoare arată faptul că România este pe ultimul loc la siguranţa pe şoselele din ţară. România ocupa ultimul loc în Europa anului 2019 înregistrând nu mai puţin de 96 de decese la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene este de cca. 51 de decese la un milion de locuitori.

La fel ca în ultimii ani, România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese la un milion de locuitori: 96.

În plus, țara noastră nu a înregistrat niciun fel de progres comparativ cu 2018, când s-au înregistrat tot 96 de decese la un milion de locuitori. Singura consolare este scăderea de 22% înregistrată comparativ cu anul 2010, când erau 117 decese din accidente rutiere la milionul de locuitori. Pe de altă parte, în Uniunea Europeană au avut loc anul trecut 51 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, în scădere ușoară comparativ cu 2018 (52 de decese).

Adauga un comentariu