Local

Accident rutier, pe o stradă din Iași! Polițiștii au avut o surpriză când au ajuns la locul impactului. Unul dintre șoferi a urcat băut bine la volan

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier pe o stradă din Iași Polițiștii au avut o surpriză când au ajuns la locul impactului. Unul dintre șoferi a urcat băut bine la volan
Un ieșean a fost condamnat de judecători, după ce a fost acuzat că a urcat băut la volanul unui autoturism

Un bărbat din Iași a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat că a urcat „parfumat” la volanul unui autoturism. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihăiță Plugaru la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Totul a ieșit la iveală după producerea unui accident rutier pe o stradă din Iași

Un accident rutier s-a petrecut pe o stradă din municipiul Iași! Oamenii legii au avut o surpriză când au ajuns la locul impactului. Unul dintre șoferi urcase „parfumat” la volan. Acum, individul a fost pedepsit de către judecători.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Mihăiță Plugaru la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității la una dintre instituțiile din cadrul Primăriei Comunei Miroslava sau în cadrul Consiliului Local Miroslava, județul Iași, pe o perioadă de 100 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Mihăiță Plugaru, acuzat după producerea unui accident rutier

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Mihăiță Plugaru (46 de ani) a început pe data de 13 octombrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 28 aprilie 2020, în jurul orei 17:27, inculpatul a condus autoturismul marca Peugeot pe o stradă din municipiul Iași, având o îmbibație alcoolică peste limita legală, de 0,80 g/l alcool pur în sânge. Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. La orele 18:16 și 19:16 i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din buletinul de analiză de pe 28 aprilie 2020, rezultă faptul că la prima recoltare inculpatul a avut o alcoolemie de 2,93 grame la mie, iar la a doua – 2,78 grame la mie”, au menționat procurorii ieșeni.

Totul a ieșit la iveală după producerea unui accident rutier, potrivit acestora.

Nici nu a urcat bine la volan, că a și bușit două mașini

Oamenii legii au mai afirmat că, pe 28 aprilie 2020, Mihăiță Plugaru a consumat băuturi alcoolice, apoi a decis să urce la volanul unui autoturism.

„În jurul orei 17:00, ajuns în zona în care lăsase mașina parcată, inculpatul a urcat la volanul autoturismului marca Peugeot, pentru a se îndrepta spre casă. Doi martori încercau să îl dirijeze, pentru ca inculpatul să poată scoate autoturismul din locul în care era parcat. În momentul în care efectua manevre cu autoturismul, inculpatul a acroșat două mașini ce se aflau parcate, una parcată în fața autoturismului său, iar cealaltă – pe partea cealaltă a străzii. În aceste împrejurări, agenții din cadrul Secției VI de Poliție au fost sesizați prin112 despre faptul că, în zona Hlincea, din municipiul Iași, a avut loc o dublă tamponare”, au mai spus anchetatorii ieșeni.

De altfel, la audieri, șoferul ieșean a recunoscut comiterea faptei. Mai mult, Mihăiță Plugaru le-a cerut magistraților ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți.

Adauga un comentariu