Actualitate

Acești elevi scapă de Bacalaureat! Anunțul făcut de Ministerul Educației

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acești elevi scapă de Bacalaureat Anunțul făcut de Ministerul Educației
Sunt elevi care scapă de Bacalaureat dacă au obținut în timpul liceului premii individuale la concursuri sau olimpiade școlare internaționale

Ministerul Educației a publicat lista cu olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru care se pot echivala probele scrise de la examenul național de Bacalaureat 2024. Astfel, sunt elevi care scapă de Bacalaureat dacă au obținut în timpul liceului premii individuale la concursuri sau olimpiade școlare internaționale.

Acești elevi scapă de Bacalaureat!

Ministerul Educației a publicat lista cu olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru care se pot echivala probele scrise de la examenul național de Bacalaureat 2024.

Conform legii în vigoare, elevii din clasele a IX-a sau a XII-a, care au obținut premii la concursuri și olimpiade școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației, au posibilitatea de a-și echivala proba scrisă de examen la disciplina la care au obținut premiul.

Echivalarea se face cu nota maximă, iar elevii trebuie să depună o cerere. Echivalarea probelor se face de către directorul unității de învățământ, în urma solicitării scrise a elevului și a prezentării dovezilor privind obținerea premiului. De asemenea, documentele se depun la secretariatul unității de învățământ.

Olimpiadele școlare internaționale care pot fi echivalate la Bacalaureat 2024 sunt:

A Competiții desfășurate la nivel mondial, finanțate de către ministerul educației

  1. Matematică și științe: Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Internațională de Fizică, Olimpiada Internațională de Chimie, Olimpiada Internațională de Biologie

III. Om și societate: Olimpiada Internațională de Filosofie, Olimpiada Internațională de Geografie

  1. Tehnologii

Olimpiada Internațională de informatică

  1. Competiții interdiscipline / Transdisciplinare / Multidisciplinare

Olimpiada Internațională de Lingvistică, Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, Olimpiada Internațională  de Astronomie (Fizică), Olimpiada Internațională Științele Pământului, (Geografie), Olimpiada Internațională pentru Juniori (Chimie)

B. Competiții desfășurate la nivel regional, european, finanțate de către ministerul educației

I. Limbă și comunicare

Olimpiada Internațională de limba polonă, Olimpiada Internațională de limba, literatura și cultura maghiară „Apaczai Csere Janos”

II. Matematică și științe

Olimpiada Internațională de Matematică pentru seniori, Olimpiada Internațională de Matematică pentru fete, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori

Probe de Bacalaureat ce pot fi echivalate

Se poate echivala competiția cu proba de bacalaureat de la matematică doar în situația în care elevii au obținut premii individuale în una dintre clasele a IX-a – a XII-a

Olimpiada de Matematică pentru liceele maghiare din Europa, Olimpiada de Fizică a Țărilor din Asia, Olimpiada Europeană de Fizică, Balcaniada de fizică (Balkan Phisical Olimpiad)

III. Om și societate

Olimpiada Europeană de Geografie

  1. Tehnologii

Olimpiada Central Europeană de Informatică (Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală)

Turneul Internațional avansat de Informatică (Turneul Internațional de Informatică – John Atanasoff) (Informatică)

Olimpiada Balcanică de Informatică

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori

Se poate echivala competiția cu proba de bacalaureat de la matematică doar în situația în care elevii au obținut premii individuale în una din clasele a IX-a – a XII-a

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

C. Competiții desfășurate la nivel regional, european, fără finanțare din partea ministerului educației.

Așadar, sunt elevi care scapă de Bacalaureat dacă au obținut în timpul liceului premii individuale la concursuri sau olimpiade școlare internaționale.

Adauga un comentariu