Coronavirus

Adevărul din sicriele cu români morţi de coronavirus. Bărbat din Cluj: ”Pe mama au băgat-o dezbrăcată! Aşa e protocolul”

Publicat: 09 sept. 2020
Adevărul din sicriele cu români morţi de coronavirus
Adevărul din sicriele cu romani morţi de coronavirus. Bărbat din Cluj: ”Pe mama au băgat-o dezbrăcată! Aşa e protocolul”

Adevărul din sicriele cu români morţi de coronavirus. Persoanele care au decedat şi au suferit de COVID-19 sunt înmormântate cu sicriul închis. Astfel, este complet interzis pentru familie să ridice capacul. Nimeni nu ştie ce se ascunde sub capacul sicriului, pentru că, spun autorităţile, riscul de infectare rămâne ridicat chiar şi după moartea pacinetului.

Adevărul din sicriele cu români morţi de coronavirus. Bărbat din Cluj: ”Pe mama au băgat-o dezbrăcată! Aşa e protocolul”

Un bărbat din Cluj susţine că mama lui, care a murit recent la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, a fost băgată într-un sac de morgă şi apoi în sicriu complet dezbrăcată. El spune că medicii i-au expplicat că acesta este protocolul de la Ministerul Sănătăţii: morţii de COVID-19 nu se îmbrăca.

”Dar dezamăgirea, tristeţea şi disperarea au atins limite greu de suportat – când am dus hainele mamei să fie îmbrăcată cu un costum drag ei, să fie încălţată cu pantofi, personalul, autopsierul şi doctoriţa epidemiolog care supraveghea predarea corpului mamei, au refuzat categoric, neputând fi înduplecaţi, afirmând şi susţinând că aşa e protocolul de la Ministerul Sănătăţi de la ISU, de la Arafat – ca în cazurile de deces de virus Covid, morţi nu se îmbrăca.

Mamă, biata mamă era dezbrăcată complet şi-aşa … au tras fermoarul sacului cu fund dublu şi-au pus capacul sicriului peste ceea ce era – trupul şi zâmbetul trist al mamei mele”, a povestit Nagy Ovidiu Marian pentru stiridecluj.ro.

Au chemat jandarmeria la morgă

”Când am scos trupul mamei, au chemat şi un echipaj de la jandarmerie care să se asigure că nu vor fii incidente. Aceasta e procedura, personalul medical vrea să se asigure că nu sunt incidente, discuţii, şi alte evenimente generate de rude, de aparţinători când ridică trupurile celor dragi de la morga spitalului. Jandarmeria a plecat după ce am luat trupul mamei.

Şi uite aşa tristeţea, durerea, disperarea, neputinţă, frustrarea, întrebările au rămas în viaţa mea, a fratelui meu, a tatălui şi a altor cunoştinţe, rude, prieteni …

Am insistat să o văd, să o privesc cât era internată, am sunat aproape zilnic când răspundeau la telefon, am încercat să păstrez legătura, să mă informez, să aflu veşti … aproape toate erau încurajatoare, bune, era speranţa, nădejde, noi familia, prieteni, cunoştinţele ne rugăm, mijloceam, posteam făcându-ne şi noi partea noastră şi sperăm că Dumnezeu e în ajutorul şi sprijinul nostru”, a mai povestit bărbatul.

Pacienţii vindecaţi de Covid-19 rămân cu virusul în sistemul digestiv, chiar şi în absenţa simptomelor

Pacienţii vindecaţi de Covid-19 rămân cu virusul în sistemul digestiv! Cel puţin aşa susţin oamenii de ştiinţă din Hong Kong. Pacienţii cu Covid-19 au infecţie virală intestinala activa şi prelungită, chiar şi în absenţa simptomelor gastro-intestinale.

Oamenii de ştiinţă din Hong Kong au arătat ca pacienţii cu Covid-19 au infecţie virală intestinala activa şi prelungită, chiar şi în absenţa simptomelor gastrointestinale. Coronavirusul ar putea continua să infecteze şi să se replice în tractul digestiv după curăţarea cailor respiratorii, au declarat luni cercetătorii de la Universitatea chineză din Hong Kong. Constatările, publicate în revistă medicală GUŢ, au implicaţii pentru identificarea şi tratarea cazurilor, au spus ei.

SARS-CoV-2 se răspândeşte în principal prin picături respiratorii. Cu toate acestea, încă din primele săptămâni ale pandemiei, oamenii de ştiinţă din China au spus că virusul infecţios din scaunul pacienţilor poate juca, de asemenea, un rol în transmisie.

Comentarii
  • Sa ma fu-….in CHINA care a inventat virusul si l-a dat intentionat in lume ca sa ne distruga pe toti pentru totdeauna.In alte tari cadavrele COVID CHINEZESC SE INCINEREAZA OBLIGATORIU. SA MA F-UT IN CHINA CARE A FACUT ATATA SUFERINTA, MOARTE, NENOROCIRE HAOS, RECESIUNE IN TOATA LUMEA, SA MOARA CHINA, tara comunista de ka,kat

Adauga un comentariu