Titlurile zilei

Adolescenții au luat cu asalt magazinul Bobo Shop din Iași! Au rămas dezamăgiți când l-au găsit închis și nu au putut cumpăra dispozitive de vapat sau dulciuri cu canabis – FOTO

Publicat: 21 sept. 2023
_____ Vizualizări 19 Comentarii
Adolescenții au luat cu asalt magazinul Bobo Shop din Iași Au rămas dezamăgiți când l-au găsit închis și nu au putut cumpăra dispozitive de vapat sau dulciuri cu canabis - FOTO
Deși este închis, copiii au venit la magazinul Bobo Shop pentru a cumpăra dispozitive de vapat, jeleuri, prăjituri și drajeuri cu canabis

Magazinul Bobo Shop, închis de câteva zile în urma perchezițiilor privind producerea și vânzarea de stupefiante, este căutat în continuare de tinerii care vor să achiziționeze dispozitive de vapat sau dulciuri cu canabis. Acesta este unul dintre localurile unde se comercializau produse cu substanțe cu efecte psihoactive, interzise în România. Ilegalitățile au fost descoperite în urma unor percheziții ale polițiștilor de la Antidrog la o fabrică din Miroslava. Maria Moraru, administratorul Bobo Shop, nu a vrut să comenteze situația

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani au aglomerat, ieri, 21 septembrie 2023, magazinul Bobo Shop dintr-un centru comercial din Iași. În speranța că vor putea achiziționa dispozitive de vapat și dulciuri cu canabis, au plecat însă dezamăgiți pentru că unitatea comercială a fost închisă în urma unei ample anchete a polițiștilor de la Antidrog.

Droguri ascunse în dispozitive electronice de vapat sau produse, precum jeleuri, prăjituri și drajeuri, care aveau în compoziție 4 substanțe cu efecte psihoactive, erau vândute în două centre comerciale din Iași, în cele două locații Bobo Shop. Copiii care au venit la magazin fie erau clienți fideli, fie aveau „recomandarea” unora pentru că locul era știut deja pentru produsele sale.

„Aici e locul”, au spus tinerii care au venit la magazinul Bobo Shop și au întrebat când se va redeschide, semn că vor să mai achiziționeze aceste produse.

Magazinul Bobo Shop din Iași este căutat de tineri

Maria Moraru, administratorul Bobo Shop, nu a vrut să comenteze situația.

„Momentan, cât este o anchetă în desfășurare nu putem să facem nicio declarație. Vă mulțumesc! O zi bună”, a declarat Maria Morariu, administrator Onitrade LTD SRL, firma care administrează magazinul Bobo Shop.

Societatea înființată în anul 2008 avea o cifră de afaceri de 30 milioane de lei, în 2022, un profit de 892.730 de lei, datorii de 12 milioane de lei și un număr mediu de 25 de angajați. Bobo Shop este un magazin de cadouri, decorațiuni și menaj, iar în 2020, în plină pandemie de COVID-19 a solicitat granturi în valoare de 150.000 de euro, într-o măsură lansată de stat care ar fi ajutat antreprenorii din Iași.

Droguri produse într-o fabrică din Iași

Marți, 19 septembrie 2023, mascații au efectuat percheziții într-o fabrică care producea stupefiante, din comuna Miroslava. Zeci de oameni au fost audiați în dosarul „Fabrica de vise”.

Începând cu finele anului 2022, mai multe persoane, care ar fi fost angajate sau ar fi controlat două societăți comerciale, ar fi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Deși se cunoștea faptul că realizau și comercializau produse și dispozitive de vapat, acestea aveau o autorizație pentru câteva substanțe care într-o cantitate mică, așa cum a fost aprobată, nu ar fi fost periculoase.

Însă faptul că s-a mărit doza substanțelor și au adăugat HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-C, inclusiv THC în unele cazuri, reprezintă un pericol real. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cadrul acestei anchete și dacă magazinul Bobo Shop din Iași va fi redeschis.

Comentarii
  • Cum plm la magazinul „cu vise” e coadă dar la AJOFM Iași nu se îngesuie tineretul? 🤭

    ✅PONT
    Dragi tineri, mergeți la AJOFM IASI și întrebați de tanti Mărioara( are ea relații,cunoaste locuri indecente de muncă,gen sculer matrițer,confecționer). Credeți-mă, după 15 ore de muncă în confecții (pe salarul minim), nu vă mai trebuie droguri de mare risc…stiți cum căutați perna ?!?

    Drogaților le trebuie următoarea rețetă pt a scăpa de acest „moft”:
    ✔ apă
    ✔ paie
    ✔ masaj de relaxare (la/pe schinare) cu un leaț/par rupt dintr-un gard. Atât. Vindecare completă în 30 zile.

  • Deci înseamnă că Acești adolescenți au devenit dependenți de porcăriile produse de această fabrică. Iar un tânăr drogat, este deja distorsionat de la cursul unei vieți normale, dar mai ales în ceea ce gândește viitorul său. Într-un cuvânt, are creierul prăjit! Autoritățile statului și justiția ar trebui sa fie mult mai serioase și severe din acest punct de vedere, întrucât la mijloc este viitorul tinerilor de astăzi, inclusiv al societății.

  • O fi bine pentru sanatatea lor ca inghit astfel de porcarii cancerigene in primul rand. De prezenta drogurilor in organism sa nu mai vorbim. Mizerii de substante ajunse pe piata si destinate consumului in general de catre tineri cu scopul de a se obtine sume mari de bani. Denumirea corecta nu este ,,fabrica de vise!” Ci mai degraba fabrica de bani pe sanatatea si viitorul tinerilor ! Legea sa isi spuna cuvantul.

  • Pentru ”Anonim”: mai du-te dracului cu recomandările tale, DROGATULE! PLECAȚI DRACULUI DIN ȚARA ACEASTA! NU AVEM NEVOIE DE ANALFABEȚI CA VOI!CRIMINALILOR

  • Jeguri de Judecători ,le a dat drumul pe domiciliu!!!! Haide ți sa facem greva sa ne apărăm țara de criminali!!!! Astia ne omoară si Judecătorii corupti le da drumul pe domiciliu!i mi vine sa plâng ,nu pot sa cred!

  • Ce legatura are ceea ce se „producea” la Iasi cu muzeul din Olanda?! Ai iesit si tu din tara si simti nevoia sa ne impartasesti din experienta ta

  • Că tot se propunea testarea în masă la școli, acum să îi ia pe toți cei care plâng acolo lângă ușa închisă și să îi testeze. Drogangii nenorociți.

  • nu stiam de ce tinerii de azi au compoartament de drogati, pe unii de 14 ani chiar voiam sa-i intreg daca sunt drogati, desi sunt din familii corecte.

  • Am fost azi in Pacurari, la shaormaria lui Dorian Popa. Erau penputin 50 ieseni la coada. Zilnic e asa si radeati de judetul Botosani, flamanzilor ce sunteti. Nici pe vremea lui Ceausesc nu statea lumea juma de ora la coada pt o shaorma.
    Asa flamanzi ati ajuns

  • …si eu am fost la șaormăria lui Gogu din Bulagra( Iași), era mult mai mare rândul de oameni decât in Păcurari, peste 75 oameni și femei leșinați de foame care aștepau la rând sa le vină rândul pentru o lipie cu slană.

  • erau ieri 3 draci de copchii cu trotineta pe peronul de la piata M Eminescu. Voiau sa ia tramvaiul sa urce in copou cu troti. In asteptarea tramvaiului, dracii de copchii faceau cu mana la politia locala , la vatmanul din tramvai, intr-un stil de ala de mistocari derbedei, cu tupeu de nesimtiti.
    Ma gandeam ca sunt drogati, ca n-ai cum sa fii asa dus.

Adauga un comentariu