Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul care a cumpărat teren, în Bucium, de la fiul lui Fenechiu construiește un bloc printre casele de pe strada Eternitate: „Vor fi 5 apartamente pe fiecare nivel” – FOTO

Afaceristul care a cumpărat teren, în Bucium, de la fiul lui Fenechiu construiește un bloc printre casele de pe strada Eternitate: „Vor fi 5 apartamente pe fiecare nivel” – FOTO

16 oct. 2023, 02:00, 12 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Patronul de la Homeart Living vrea să investească într-un bloc de locuințe colective în zona Podu de Fier, pe strada Eternitate. Artera este sufocată de numărul mare de mașini în timpul orelor de vârf. Proiectul are nevoie de un aviz de oportunitate favorabil ca să înainteze spre etapa de autorizare

Bogdan George Arsenie, patronul firmei de construcții Homeart Living SRL, încearcă extindă portofoliul din zona imobiliară. Pe strada Eternitate nr. 25, la câțiva metri de intersecția din Podul de Fier, afaceristul deține o suprafață de teren de 800 de metri pătrați. Recent, a inițiat demersurile pentru întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care se urmărește construirea unui bloc de locuințe colective. Amplasamentul este situat în vecinătatea mai multor locuințe. Terenul a fost împrejmuit după ce a fost dezafectată o casă bătrânească. Ca să ajungă la etapa de autorizare, George Arsenie a cerut emiterea avizului de oportunitate.

În acest sens, în cursul săptămânii trecute, proiectul a fost propus spre analiză în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Deocamdată, rezoluțiile arhitecților nu au fost publicate.

Pe strada Eternitate va fi construit un bloc cu 15 apartamente

Investitorul propune prin proiectul lansat un bloc cu regimul de înălțime S+P+2E. Imobilul ar urma să fie compus din 15 apartamente. Beneficiarul a mai vrut în plus un etaj retras, dar această variantă nu a fost agreată de arhitecți.

„Am cumpărat acolo, dar au fost probleme. Nu ne lăsa cu acces din stradă, ci undeva prin spate, unde este o cale de acces de 3 metri. Nu m-am hotărât deocamdată. O idee este să amenajez apartamente ce pot fi închiriate în regim hotelier. Vor fi 5 apartamente pe fiecare nivel, cu parcări în subsol. Dar după cum merg lucrările acum…”, a declarat George Arsenie.

Nu departe de amplasament au fost inițiate alte proiecte mobiliare.

George Arsenie a făcut afaceri cu fiul lui Fenechiu

La un moment dat, George Arsenie a vrut să investească și în zona Bucium. În 2020, societatea La Rocca SRL, controlată de Alex Fenechiu, fiul fostului deputat Relu Fenechiu, condamnat la închisoare pentru fapte de corupție, în vârstă de 28 de ani, avea în proprietate un teren de 1.299 de metri pătrați, situat chiar la limita cu cartierul I.C. Brătianu, lângă o hală de depozitare. La finalul anului 2021, Alex Fenechiu găsește cumpărători pentru terenul menționat: Constantin Dragoș Homeucă și Bogdan George Arsenie, asociația la Homeart Living. Cei doi au cumpărat terenul în speranța că vor putea investi într-un proiect imobiliar care să genereze rapid un profit.

Însă, la începutul lunii ianuarie 2022, Primăria Iași a respins solicitarea privind emiterea unui certificat de urbanism pentru construirea unui număr de locuințe colective mici.

Comentarii
  • alt tzepar. notoriu chiar.

  • Daca primaria da aprobare pt asa ceva in zona aia mica. E clar ca au luat mita.

  • Parcarea unde va fi?

  • 🤣😂De ce avem blocuri urâte ca în URSS?!? Pentru că...CTATU (Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism!😅🤣

    De ce se construiesc blocuri mici și urâte in Iași? Când mergeți la serviciu sau vă întoarceți de la muncă…observați că se construiește mult in Iași. Doar că e o mică problemă, blocurile noi arată ca cele vechi. Oare de ce?

    Simplu, atunci când un bogătan al Iașului vrea să facă un bloc de locuințe, el trebuie să ceară acordul unor arhiteçți școliți pe timpul lui Gheorghiu Dej și Elena Ceaușeasca.

    Dovada
    😡”În acest sens, în cursul săptămânii trecute, proiectul a fost propus spre analiză în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași”🤬

    Dacă, antreprenorul vrea ceva modern,exact ca-n occident, tot acei arhitecți scoliți înainte de ’89 NU SUNT DE ACORD! EI VOR DOAR „BLOACE” urâte, așa stiu ei că trebuie să arate acele clădiri.

    Dovada
    😡”Beneficiarul a mai vrut în plus un etaj retras, dar această variantă nu a fost agreată de arhitecți.”🤬

    Loc de concluzie:
    Trebuie schimbată componența CTATU din primăria IAȘI.
    Aduși arhitecți tineri, inclusiv din Asia. Voi ați văzut ce blocuri au ăia in Asia? Nu? Căutați pe GOAGĂL( google)…

  • iar a aparut toanta care vrea blocuri de 100 de etaje. e dusa rau cu capul. crede ca daca unu are un hectar de teren, va face pe el un bloc de 100 de etaje in loc de 20 de blocuri cu 4 etaje, si pe restul de teren va face parc!!!! prostii! de ce sa faca parc pe banii lui??? e cumva filantrop??? aiurea!!! va face inca 10 blocuri de 100 de etaje, ca mai scoata niste bani! asta in ipoteza ca e cineva nebun sa se ia dupa toanta si sa faca bloc de 100 de etaje in Iasi.

  • Pt anonim, ora 8:28

    Pt anonim ora 8:28
    Anonim ai fost, anonim ai rămas

    P.s: Băi, dar ești analfabet rău de tot !
    Tu știi să scrii sau ăsta e genul tău literar care te ” remarce” de ceilalți. Ori ai terminat mate – info( te închini zeului Onan) ori ești agramat cu diplomă de 4 clase. Eu cred că ambele.

    P.s2: învață să scrii și după aia dă-ți cu părerea despre ceva ce te depășește, pardon, iți folosește la maxim singurul neuron funcțional din bostanul tău. Ești cel mai agramat de până acum. Felicitări !

  • Ionel V. ( profesor psihologie)

    Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism pe scurt CTATU, e vinovată de blocurile urâte din Iași?
    Acum i-mi explic de ce in cartierul meu (Alexandru cel Bun) s-au construit blocuri nașpa de tot…urâte la aspectul exterior și varză la interior.
    Pe ăștia din CTATU, cine plm îi controlează? Poate sunt puși acolo doar să-și bată joc de cum arată Iașul. Adică aprobă doar blocurile clasice
    de tip „neo-bauhaus cu inspirație Bahluiană „.

    Ar fi fain să știm cine sunt membrii CTATU ! Ce C.V. au dumnealor, ce realizări au făcut in viață, ceva o mapă de lucrări, recomandări, etc.
    Poate așa aflăm și noi cine sunt ăștia care urâțesc Iașul de la o lună la alta.

    Cu stimă, Ionel V.

  • Cat de cool este să locuiești la bloc, iar la 4 dimineața să te scoale cântatul cocosului vecinului! In weekend te trezești totuși mai târziu: la 7. De la zgomotul mașinii de tuns iarba. Nu ratezi nici zgomotul specific Crăciunului: guițatul porcului alergat prin curte, de Ignat. Merita toți banii.

  • Ha! Ar fi tare funny de văzut cum pleacă toți odată cei 1000 de locatari dimineata, la munca. Și mai ales cat timp le ia că să iasă din buluceală. Și cât timp le ia că să intre înapoi pe tarlaua lor.
    Idiotul cu 100 de etaje e un pensionar care inca se uită la filme cu Chuck Norris și crede că statul încă mai construiește blocuri. Bai nene, orice dezvoltator construiește cât poate el, de câți bani are. Nu are nimeni în Iași bani pentru 100 de etaje cu sticla și beton. Nici dezvoltator, nici cumpărător. Dar na, te poți apuca tu sa faci asta. Ce zici?

  • Adevarul e că sunt blocuri urâte in Iași, vb de „bloace” construite după 1990. Nici în Corea de Nord / Uganda nu găsești așa urâte, de un gri murdar, poate doar în periferie.😖😖😖

  • Anonim
    octombrie 16, 2023 la 12:46 pm

    Ori ești prost, ori retardat stelar și postezi comentarii dintr-un salon de la ospiciu.
    Care blocuri de 100 de etaje? Cine zice de 100 de etaje in zona respectivă?!? Pe str. ETERNITATEA NR 25, nu se poate construi blocuri inalte pt că s-au descoperit izvoare termale bioenergetice în zona respectivă.

    Aici e vb de un bloc cu 2 etaje, asta inseamnă P+2…tu ești un cap de burete flaușat !

  • Lulu G. Abraham

    Cine sunt membrii CTATU din primăria Iași? Ce hram poartă? Cu ce realizări se laudă, că de băgat bețe-n roată se pricep foarte bine.
    De aia Iașul are blocuri de locuit așa urâte( inestetice).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *