Actualitate

Al şaptelea angajat al TVR, testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 03 aug. 2020
Al şaptelea angajat al TVR, testat pozitiv cu noul coronavirus
Al şaptelea angajat al TVR, testat pozitiv cu noul coronavirus

Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost diagnosticată pozitiva la testul COVID-19, anunță instituția, luni, 3 august 2020, printr-un comunicat de presă.

Un alt angajat al TVR a fost testat pozitiv cu Covid-19

Conform Biroului de Comunicare, o persoană a fost depistată pozitiv la infectarea cu COVID-19. În urma acestui lucru, Direcţia de Sănătate Publica a demarat o anchetă epidemiologică pentru a se alcătui o listă cu contactii direcţi a persoanei infectate. Persoanele, contacții direcţi, vor fi incluşi în programul de testate. Conform aceluiaşi comunicat, conducerea televiziunii continuă să implementeze măsurile recomandate în astfel de cazuri. Aceştia au dezinfectat spaţiile în care persoana confirmată s-a aflat, dar şi în alte încăperi. Au fost asigurare, suplimentar, a mai multor materiale de protecţie.

Conform procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţiei care au luat măsurile necesare în acest caz, al șaptelea înregistrat în SRTv.

„Facem precizarea că acest caz și cele anterior depistate pozitiv sunt cazuri fără legătură între ele. Este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse. Reprezentanții managementului TVR sunt permanent în legătură cu persoanele depistate pozitiv”, preciează sursa citată.

Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spațiile în care s-a aflat persoana respectivă cât și în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.

Regulile de protecţie ce trebuie respectate de angajaţii TVR

• Purtaţi mască facială, având acoperite atât gură cât şi nasul. Masca se schimbă la patru ore sau când se umezeşte;

• Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 – 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;

• Nu staţi în grupuri mai mari de trei-patru persoane.

• Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;

• Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);

• Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;

• Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului);

Mai mulţi jucători de la CFR au fost declaraţi pozitivi la infectarea cu COVID-19

Alte cinci cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate la campioana CFR Cluj, doi jucători şi trei membri ai staff-ului, ridicând numărul total din lotul ardelenilor la şase, informează looksport.ro, relatează News.ro. Situația este cu atât mai gravă cu cât și la clubul Dinamo București peste 10 angajați sunt confirmați cu noul coronavirus.

Primul caz, jucătorul Adrian Păun, a fost anunţat sâmbătă şi a dus la amânarea meciului FCSB – CFR Cluj, din aceeaşi zi, din etapa a VIII-a a play-off-ului Ligii I. Portarul Grzegorz Sandomierski, mijlocaşul Damian Djokovici, antrenorul secund Costin Curelea, preparatorul fizic Cristian Dragotă şi antrenorul cu portarii Cristian Moldovan sunt şi ei purtători ai virsului Sars-CoV-2.

Următorul meci al clujenilor este programat duminică, pe teren propriu, cu FC Botoşani. O altă echipă grav afectată de Covid-19 este Dinamo, unde au fost înregistrate zece cazuri în lot şi unul în staff.

Clubul CFR Cluj anunța zilele trecute că nu este de acord cu oprirea competiției sportive. „Așa cum am respectat mereu această competiție, am respectat și protocolul medical al FRF/LPF/MTS și pentru a nu pune în pericol sănătatea noastră, a familiilor celorlalți implicați în munca de zi cu zi, precum și a întregii competiții, am decis să efectuăm un test suplimentar unui jucător care prezenta simptome. Prin acestă atitudine corectă, am încercat să ne protejăm pe NOI și pe VOI! detalii aici

Adauga un comentariu