International

Alertă de tsunami în Japonia. Un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter a zdruncinat nord-estul insulei – VIDEO

Publicat: 20 mart. 2021
Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs sâmbătă în nord-estul Japoniei, iar autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi, relatează agenţiile de presă. Un prim val tsunami ar fi lovit deja ţărmul regiunii Miyagi

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs sâmbătă în nord-estul Japoniei, iar autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi, relatează agenţiile de presă. Un prim val tsunami ar fi lovit deja ţărmul regiunii Miyagi, a anunţat postul public NHK.

Pentru moment nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale. Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo. Epicentrul seismului care s-a produs în regiune la ora 09:09 GMT a fost localizat în largul Miyagi, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami

Un cutremur masiv a zguduit Japonia, sâmbătă, iar autoritățile au emis o alertă de tsunami. Seismul s-a produs la o adâncime de 60 de kilometri în jurul orei locale 18:09, în largul prefecturii Miyagi. Magnitudinea seismului a fost de 7,2 grade pe scara Richter.

Un prim val tsunami a lovit deja ţărmul prefecturii Miyagi, în oraşul Ishinomaki, a anunţat postul public NHK, conform Agerpres. Pentru moment nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale.

Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo.

Epicentrul seismului care s-a produs în regiune la ora 09:09 GMT a fost localizat în largul Miyagi, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa şi verifică eventuale nereguli, a spus NHK. O parte a prefecturii Miyagi a fost afectată de întreruperi de electricitate, circa 200 de locuinţe rămânând fără curent electric, a anunţat Tohoku Electric Power. Tokyo Electric Power a anunţat că verifică starea centralei Fukushima Dai-Ichi, distrusă de cutremurul din martie 2011 care a provocat un accident nuclear şi evacuări în masă.

Adauga un comentariu