National

Alexandru Coita: „Uite, Ludovic, ce îți propun. Vreau doar să știu dacă tu ești pregătit să încasezi nota de plată care va urma”

Publicat: 12 aug. 2020
ALT=«Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România»
Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România

Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban.  Acesta consideră că, în contextul numărului alarmant de cazuri de infectare cu coronavirus alegerile ar trebui amânate pentru siguranța cetățenilor. Totuși, Alexandru Coita a menționat că partidul său nu va renunța la alegeri deoarece nu le este frică. Acesta a afirmat că frica cea mare este legată doar de ce va urma după.

„1415 cazuri COVID. Acest virus buclucaș bate record după record (se pare că îi privește sub guvernarea Orban). Și totuși, ca în reclamă, alegerile rezistă! Rezistă în ciuda bunului simț, al rațiunii, al grijii față de oameni. De ce? Pentru că „leul” de la Palatul Victoria vrea să-și umfle mușchii și speră să amâne alegerile cu mâna PSD, USR, sau altor partide. Din nou, de ce? Ca să nu se vadă că-i este frică de confruntarea electorală.

Vitejia lui ne costă însă pe toți, costă sănătatea oamenilor și costă sănătatea democrației românești. Ludovice, ieși de după cireș și pune stop mascaradei electorale. Nu te baza că scapi — românii vor ține minte ce ai făcut! Arată că îți pasă de români și pune stop unei caricaturi de campanie electorală. Uite, Ludovic, ce îți propun. Noi Republicanii o să dăm înainte cu campania. Nu ne este frică de ziua alegerilor. Ne este frică, însă, de ce va urma după.

Vreau doar să știu dacă tu ești pregătit să încasezi nota de plată care va urma. Pentru că va veni la tine, pe persoană fizică”, a declarat Alexandru Coita.

Alexandru Coita: „Guvernul Orban, blat tacit cu negaționiștii și conspiraționiștii”

Alexandru Coita consideră că Guvernul Orban a făcut un blat tacit cu negaționiștii și conspiraționiștii. Acesta îi acuză pe membrii Executivului de realizarea unor jocuri murdare. De asemenea, Alexandru Coita consideră că prin modul în care Guvernul Orban gestionează pandemia de coronavirus acesta reușește să dea apă la moară conspiraționiștilor și pun în pericol sănătatea românilor. Acesta menționează că, Executivul dorește ca românii să nu creadă în gravitatea pandemiei pentru că, în acest fel ar putea pune pe seama nerespectării măsurilor de prevenție eșecul lui din ultimele luni.

„Guvernul Orban, blat tacit cu negaționiștii și conspiraționiștii

Guvernul Orban face un joc murdar și dă apă la moară conspiraționiștilor, punând în pericol sănătatea românilor. De ce? Pentru că ceasul lui Orban ticăie iar alegerile trebuie organizate urgent, cu sau fără pandemie, până să vină ziua decontului politic.

Lui Orban îi convine să existe cât mai mulți români care să nege pericolul virusului și care să nu creadă în situația dezastruoasă din spitale, pentru că în spatele lor poate să ascundă eșecul celor șase luni în care putea să crească capacitatea tehnică și umană a unităților medicale. Tot așa, Orban este avantajat de curentul celor care nu cred în testele pentru COVID, pentru că în acest fel subiectul testării în masă pe care trebuia să o asigure PNL este dus în derizoriu.

România nu a testat masiv niciodată.

La începutul pandemiei se făceau câteva sute de teste pe zi-total nesemnificativ-, deși alte țări au urmat această strategie și au avut imaginea clară a situației. De abia de la începutul lunii iunie am trecut de 10.000 de testări zilnice și am ajuns la peste 20.000, cu vârf de 34.127, în iulie, atunci când românii au început să se testeze la cerere și pe bani mulți pentru plecarea în străinătate.

În 6 luni, Guvernul Orban nu a fost în stare să găsească specialiști în diagnosticul molecular, capabili să realizeze testarea la capacitate maximă în toate județele. În continuare sunt zone în care nu se testează la stat atât cât s-ar putea. Nici măcar în Capitală nu se testează la timp persoanele cele mai vulnerabile.

Aflăm acum de la profesorul Rafila că nu s-a instituit în tot acest timp un sistem de control extern al calității și al instruirii în testare, deși s-a propus acest lucru. În lipsa lui, speculațiile cu privire la testare sunt în floare. Guvernul nu acceptă testarea gratuită a tuturor românilor, cu decontare prin CNAS și cost standard impus, așa cum a propus în Parlament Partidul Republican. Interesele de partid ucid”, a declarat Alexandru Coita.

Adauga un comentariu