Local

Alexandru Creţu a refuzat propunerea de a reveni în România! „Au închis antrenamentele, au închis tot în Slovenia!”

Publicat: 17 mart. 2020

Pandemia de coronavirus a afectat și Slovenia, acolo unde există peste 250 de cazuri de contaminare şi un deces. Alexandru Crețu, fotbalistul ieșean al lui NK Maribor, aflat pe lista lui Mirel Rădoi pentru barajul cu Islanda, a oferit detalii despre situația din Slovenia.

Spre deosebire de alți jucători străini, Crețu a ales să rămână în Slovenia, singur, deși clubul i-a oferit posibilitatea să plece în România. Campion cu Maribor, Alex a intrat în autoizolare și a vorbit despre incertitudinea din fotbalul sloven, acolo unde campionatul s-a suspendat după 25 de runde.

“Sunt izolat la domiciliu, facem un antrenament în fiecare zi, dar singuri. Nu avem voie să stăm în grupuri. Au închis antrenamentele, au închis tot. Ies și alerg în parc, prin locuri unde nu sunt prea mulți oameni. E incertitudine, nu știm când o să revenim la antrenamente, nu știm absolut nimic. Nu știm când se reia campionatul, cum se va relua, de unde, dacă se va relua.

Eu spun că nici în aprilie nu o să se joace. E o boală cu care te poți contamina și poți afla peste două săptămâni. Pot apărea cazuri foate multe și în aprilie. Sunt oameni care poate n-au făcut testul de coronavirus și ei sunt contaminați, dar n-au aflat încă, astfel că se poate răspândi foarte ușor. În campionatul din Slovenia nu există absolut niciun caz, nici la cei din staff.

Orașul e închis, totul e închis. Aici intri doar cu adeverință medicală, care să arate că ai făcut testul și nu ești contaminat. Am avut posibilitatea să merg acasă, să fiu alături de familie, cei de la club m-au întrebat dacă vreau asta, dar am preferat să rămân singur. Atunci când ești în familie sunt foarte mulți oameni și nu îți poți da seama de unde iei virusul. Am preferat să fiu singur, e destul de greu, dar am toată speranța că în cel mai scurt timp ne vom reveni, vom trece și peste asta”, a declarat Crețu.

Mijlocașul se află pe lista preliminară a lui Mirel Rădoi pentru barajul contra Islandei, după ce, în trecut, a lipsit de pe lista selecționerilor. Chiar și așa, fostul jucător de la Poli Iași crede că ar fi anormal ca partida de la Reykjavik să se dispute la finalul lunii martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

“Atât timp cât ești în vizorul echipei naționale te simți mândru. Munca ta culege roade, iar asta e cel mai important. Sunt și momente în viață când ești dezamăgit (n.r. absența de la națională de până acum) , am trecut peste, nu e nicio problemă.

Lucrurile s-au schimbat, sperăm ca lucrurile să revină pe un drum normal. Cred că se amână meciul cu Islanda, 100%. Mai mult ca sigur se va amâna, e imposibil să joci. Nu faci antrenamente cu echipa, nu ai meciuri. Nu poți să mergi la un joc de baraj fără antrenamente. Ar fi anormală chestia asta”, a spus fotbalistul lui Maribor.

Alexandru Crețu a transmis un mesaj de încurajare și pentru companiile mai mici, în special magazinele, care au de suferit în această perioadă. Mijlocașul este de părere că astfel de comercianți ar trebui susținuți de către clienți pentru a nu intra în colaps.

“Ar trebui să ne ajutăm. Companiile mari au putere să își revină, dar cei de la colțul blocului e mai greu pentru ei. Ar trebui să ne ajutăm, să fim mai buni și să fim mai pentru ai noștri, pentru românii noștri. Singurul remediu e să stăm în casă, să stăm izolați, doar așa nu ne contanimăm cu virusul și doar așa putem să eradicăm virusul”, a încheiat Alexandru Crețu.

Adauga un comentariu