Sport

Alexandru Maxim face o analiză dură a fotbalului internațional: „Românii nu vor fi vreodată tratați ca italienii, germanii sau spaniolii!”

Publicat: 15 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Maxim face o analiză dură a fotbalului internațional Românii nu vor fi vreodată tratați ca italienii germanii sau spaniolii

Alexandru Maxim (29 de ani) a explicat că jucătorii români nu vor fi tratați vreodată precum cei spanioli, nemți sau italieni.
Jucătorul împrumutat de la Mainz la Gaziantep, echipa pregătită de Marius Șumudică, a afirmat foarte clar că românii nu vor fi vreodată egali cu fotbaliștii străini în campionatele mari din Europa, în ochii antrenorilor.

„Să fim sinceri, un român nu va fi pus niciodată în aceeași oală cu jucătorii spanioli, germani sau nemți. Acesta este adevărul, cine crede altceva, se înșală. Vă spun că ceilalți primesc mult mai multe oportunități și nu e vreo frustrare, dar zic așa. Am intrat în contact cu foarte mulți jucători, antrenori, oficiali și am experiență, știu ce spun”, au fost cuvintele lui Alexandru Maxim.

Jucătorul crede că fotbalul din România trebuie să crească din punct de vedere valoric

Maxim, cel care a evoluat în Bundesliga, este de părere că, până când fotbalul românesc nu va demonstra că este la un nivel valoric ridicat, situația actuală nu se va schimba.

„Până când noi, românii, nu vom trece la un alt nivel, atât la nivel de echipe naționale, dar și la nivel de club, jucătorii români vor fi văzuți la fel. Asta este cota noastră în momentul ăsta, din păcate.
Un jucător belgian, italian, neamț… lor li se acordă mult mai multe șanse. Erau olandezi care jucau fără să aibă vreo realizare. Intrau pe teren, nu făceau nimic și antrenorul tot pe ei îi folosea”, a explicat internaționalul român pentru Digi Sport

Adauga un comentariu