Titlurile zilei

Alexandru Mustiață, arhitectul-șef al Iașului, s-a transferat la Primăria Miroslava. Edilul Mihai Chirica l-a suspendat în urma unui scandal. Dan Niță: „Este o achiziție bună”

Publicat: 03 apr. 2021
Arhitectul Alexandru Mustiață, Primarul Iașului, Mihai Chirica, și Dan Niță, primarul comunei Miroslava
Arhitectul Alexandru Mustiață a găsit un nou loc de muncă, după ce a fost suspendat din funcție

Suspendarea arhitectului-șef al Iașului expiră luni, 5 aprilie 2020. Deși informațiile inițiale arătau că Alexandru Mustiață va reveni pe funcția din primărie, de fapt, va fi transferat la Primăria din localitatea Miroslava, din județul Iași. Primarul Dan Niță a confirmat că, de sâptâmâna viitoare, va ocupa funcția de arhitect-șef al comunei

O nouă etapă în cariera lui Alexandru Mustiață, fostul arhitect-șef al Iașului. După ce a fost suspendat de primarul Mihai Chirica în urma unui scandal imobiliar, Alexandru Mustiață a găsit un loc călduț la Primăria comunei Miroslava din județul Iași. Pe data de 05.04.2021, suspendarea fostului angajat al Primăriei Iași expiră. Deja a fost emisă o dispoziție prin care Alexandru Mustiață a fost detașat la Primăria Miroslava. Primarul comunei este bucuros că va avea un arhitect-șef în localitate.

„De săptămâna viitoare va veni la noi în primărie pentru o perioadă de 6 luni, cât este perioadă de detașare. Este o achiziție bună pentru comună. Înainte, postul de arhitect-șef era ocupat de un inginer-constructor”, a precizat Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Apelat telefonic în repetate rânduri, fostul anagajat al Primăriei nu a răspuns pentru a oferi detalii despre noua oportunitate din carieră.

Alexandru Mustiață a fost supendat de primarul Mihai Chirica pe data de 19.11.2020

Decizia de supendare a arhitectului-șef a fost luată de primarul Mihai Chirica pe data de 19.11.2020. Hotărârea a fost emisă după ce primarul a constatat că arhitectul nu a rezolvat un conflict imobiliar din zona Dacia. Mai precis, trebuia să faciliteze un schimb de terenuri care să mulțumească locuitorii din cartier, care acuzau un dezvoltator imobiliar că aglomerează zona. Povestea era știută de primar încă din 2019, dar a crezut că situația va fi rezolvată de arhitect. În consecință, funcția a fost preluată de arhitectul Raluca Andreea Mocanu.

„A dispărut convențuirea dintre mine și arhitectul-șef. Asta e situația”, a declarat primarul Mihai Chirica la finalul anului trecut, care l-a acuzat pe arhitect de neglijență în serviciu.

A ajuns cu greu titular pe funcția de arhitect-șef, după trei încercări

De precizat că Alexandru Mustiață nu se află la prima detașare. În 2018 a trecut și pe la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași. Până să ajungă arhitect-șef al Iașului, a dat concurs de 3 ori la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Mustiață a picat concursul prima dată în luna iunie 2017, când a luat nota zero. A precizat că i s-a făcut rău și a dat foaia de concurs necompletată. Apoi, la a doua tentativă, a obținut 58,8 puncte. Insuficiente, deoarece pragul minim era de 70 de puncte. Abia din a treia încercare a reușit să obțină postul, dar la limită. La proba scrisă a obținut 70,8 puncte, iar la interviu 84 de puncte. La acea perioadă, Alexandru Mustiață era catalogat ca cel mai bogat funcționar din Primaria Iasi. Venit din zona Botoșani, Mustiață are în proprietate mai multe terenuri.

Doar în municipiul Botoșani arhitectul deține aproximativ patru hectare situate în intravilan. În județul Botoșani mai are în proprietate 10.860 de metri pătrați intravilan și 15.900 de metri pătrați de teren agricol. Aceeași declarație de avere mai arată un hectar de pădure în zona Cheile Bicazului, județul Neamt. În Iași a cumpărat un teren de 557 de metri pătrați și un apartament spațios, pe strada Otilia Cazimir, ce măsoară 104,86 metri pătrați. Arhitectul se mai bucură de o casă în municipiul Botoșani și alta în localitatea Bucecea. Tatăl arhitectului, Paul Mustiață, a fost șef la Garda Financiară, iar până la finalul anului 2018 a ocupat funcția de șef al Administrației Adjunct Inspecție Fiscală – Botoșani.

Comentarii
 • Chirichinezul exporta la Miroslava si importa de la Barnova. Balanelul ba rosu ba galben il hraneste pe Miaunel cu lingurita. Ce-i baga in botic barnoveanul sef inghite ieseanul sef de indata. Cu alte cuvinte, prastia ii face agenda piticului cracanat. Vremuri de cacat.

 • Balansoar de la Barnova face sondaj on line pe facebook pentru a stabili taranii lui ce menu sa aiba Chirchirel la masa de paste. Voteaza intens sa-i ofere cu prioritate un miel cu o nara. Chirchirel nici la baie nu merge daca n-are ok ul de la Balansoar dar asta numai dupa ce stabilesc ruralistii barnoveni. Chirchirel treci tu viceprimar la municipiu si ai rezolvat cu un vice si pe Balansoar lasa-l la butoane-n locul tau. Pe postul de vice nr. 2 infinge-l pe Tirbuson florarul militar comunicator in rezerva. Faceti echipa buna. Sunteti ca 2 tarusi pe o parloaga.

 • Piticul CHI urmeaza sa anunte ca in urma stabilirii de catre Comisia din Calea Lactee a municipiului Iasi Palatul Roznovanu se va numi cu prioritate Palatul Barnovanu si ca pe soclul statuii regelui Ferdinand va fi urcat cu prioritate insusi stelarul secolului Balanici licurici din Barnova. CHi va face incantatii mentorului sau actual si-si va prioritiza demisia sa de la carma orasului Iasi.

 • Pentru DNA și cei care vor dori sa facă proiecte la Miroslava sa știe din prima ca idiotul asta fără spaga de 10 % iti face viata un cosmar.A plecat de la Iași ca pocnea buba și apăreau mai multe manarii !

 • Voi n-ati inteles ca, de fapt, stirea e de si despre Ciot cel Mic ca un Burichirica? Daca o cioara face un gainat pe un supermarket imediat se face o stire cum ca pe acolo a trecut idolul piticilor care si-a cumparat hartie igienica si de asta cioara respectiva s-a usurat.

 • a venit primavara in Iasi pentru ca exista Chirica.
  altfel si acum eram in anotimpul de toamna.
  schizofrenia e la ea acasa la brotacelul asta de bahlui.
  asta trebuia sa se nasca in korea de nord in locul lui kim jong-un.

 • Copilul asta la varsta si experienta sa putea fi numit arhitectul sef a orasului Iasi ?
  Noroc de taica-su, ca l-a trimis lui Chirica la Iasi pe linie de partid (taica-su a fost cineva, ca a lucrat unde a lucrat si avea oarecum o anumita reputatie si imagine).
  Zamosteanu, Bolobita, Niculita, aveti idee de ce taticul vostru Chirica schimba arhitectii Iasiului ca pe sosete ? Hai ma baieti, ca raspunsul sta fix la voi.
  Sau poate ne spune Botez sau Harabagiu.

 • cum mama drakului toti bostonieni isi fac un rost la Iasi ? stati drakului la voi acasa. Asa ne-am pricompsit si cu Simirad frinarul dezvoltari orasului si cu hotul afemeiat-paranoic Nekita ! Mai lasati ne bostonieni invadatori !

 • Baiatul primarului de la Miroslava construiește un bloc cu 12 nivele pe marginea râului Nicolina zona Galata, viitorii locatari o să poată beneficia și de activitatea de pescuit direct din balcon. Peste tot se construiește haotic, nu există un plan urbanistic, păcat că ne batem joc de orașul în care trăim toți…

 • Coane, pe cine se supara liberalul, apai ala nu mai are zile.
  Bostonianul asta nu a cotizat cum trebuie, asta e clar.
  Dar Pacanel ? Dat afara, divortat, nici cu logistica nu se mai ocupa ! Sus in spatele cinema Copou e inchis, unde sa-si mai bea votca ? Fiti pe faza, ca tot e sezon de sinucideri.
  PS. Tocmai la noi la Miroslava l-au trimis ? In fieful nostru useristoplus ? Ce politica e asta, coane ? Verificabila ?

 • Alo, natiune!!! Dinte, mare sef transportator de oersoane de la Iasi la taranoaia (Popricani, Focuri, Fintinele) a angajat un neica nimeni si anume Petru Velescu un fost puscarias, actualmente la puscarie iar pentru 2.000 lei. Acest Dinte, evazionist din fire, calcat de mascati in 2019 a trintit un bloc in curtea Comat pe terenul luat de la Traian Dobre cu 75€ in acte si diferenta pina la 300€ la negru (asa cum e fata tiganului)…. dupa ce a facut blicul a vazut ca trebuie intabulat si asa a ajuns la Mustiata prin recidivistul Velescu. Stie el Mustiata cat a incasat pentru intrarea in legalitate

 • Dar ce nu aveau arhitect până acum Miroslava ..trebuie mai mulți ..vreau băieții să construiască vreun aeroport ..sau o autostradă miroslava- bucuresti

 • Unu-i Dinte cu valoare, are bani e jmeker tare. Nu aveti ce sa-i faceti!!! A cumparat pe toti de la avocati la judecatori la procurori. La Dinte 100.000€ e floare la ureche!!!

 • DOMNULE PRIMAR GHIRIKA DE 5 ANI TOT VA SCRIU LA PRIMARIE SI NU FACETI NIMIC IN PRIVINTA VECINILOR DE LA PARTER DE PE TOATA STRADA BISTRITA DIN ALEXANDRU CARE SIAU FACUT BALCOANE ILEGAL FARA NICI UN ACT ,AUTORIZATIE SAU ACCEPT DIN PARTEA VECINILOR DIN SCARI AM SUNAT SI LA LOCALA SI NICI EI NU VOR SA FACA NIMIC ,PT CE PLATIM NOI RESTU VECINILOR IMPOZIT PE PAMANTUL DE SUB BALCOANELE LOR DACA E BUN COMUN ?DE CE NU VA IMPLICATI DELOC DE ATATA TIMP ?

 • Dle primar al iasului ce faceti cu speculantii care vand flori la minerva in alexandru ,s.au extins cu 3 metri inafara tonetelor ,au ocupat jumatate de trotuar ilegal ,fac galagie gunoaie, politia se face ca nu ii vede …….

 • Pai cine crezi ca ii livreaza florile gratis pentru evenimentele in care-l vedeti cu boschetii in mana? O sa fie expuse si pe strada ca lista e lunga de mocaciuni. Asta e nimic. Sa vezi ce daruri ajung la pitic de la comerciantii din perioada sarbatorilor Iasului.

Adauga un comentariu