Pentru a scăpa definitiv de infecția urinară trebuie să identifici cauza manifestării afecțiunii. O infecție a vezicii urinare se numește cistită. Disconfortul poate apărea și din cauza infecției a rinichilor. Vezica urinară servește drept rezervor pentru stocarea urinei, care este ulterior evacuată prin uretră.
Ureterele sunt două tuburi musculare care transportă urina către vezică. Urina normală este sterilă și nu conține bacterii. Cu toate acestea, bacteriile pot intra în urină din uretră și pot ajunge în vezică urinară. În cazul în care suferi de o infecție a tractului urinar, mucoasa vezicii urinare și a uretrei se inflamează și se irită, asemeni gâtului afectat în timpul unei viroze. Atunci când suferi de o infecție urinară, ai putea observa că urina ta devine urât mirositoare și tulbure.
Simptome care îți semnalează manifestarea infecției urinare
Infecțiile renale sunt, de obicei, însoțite de febră și dureri de spate. Aceste infecții trebuie tratate la timp. În cazul în care afecțiunea evoluează, infecția se poate răspândi rapid prin fluxul sanguin, ducând la afecțiuni care îți pun viața în pericol.
Infecțiile urinare complicate pot reprezintă, de fapt, niște anomalii ale tractului urinar. Afecțiunea poate fi trată cu ajutorul antibioticelor. Atunci când bacteriile care au provocat infecția sunt rezistente la majoritatea antibioticelor, trebuie să apelezi la ajutorul unui medic specialist.
Cât de complicată este boala poate fi identificată cu ajutorul unor teste de laborator de sânge și urină. Din moment ce observi sânge în urină trebuie să te adresezi la un medic cât mai urgent. Sângele din urină poate fi provocat din cauza altor boli, precum tumorile vezicii urinare sau la rinichi.
Scapă definitiv de infecția urinară: Când trebuie să iei antibiotice
În fază incipientă, infecțiile urinare sunt de obicei tratate cu ajutorul unor antibiotice orale. De cele mai multe ori, este suficientă o cură de antibiotice de trei zile pentru a scăpa definitiv de durere. Însă, unele infecții necesită o terapie mai lungă. Acestea pot dura chiar și până la câteva săptămâni.
Astfel, în funcție de tipul de antibiotice prescrise de medic, este bine să luați o doză pe zi sau până la patru doze zilnice. Câteva medicamente vă pot ameliora durerea sau senzația de urinare. Însă, pentru a scăpa definitiv de disconfort dar trebuie totuși să finalizați întregul curs de tratament prescris de medic. Medicamentele trebuie luate chiar dacă toate simptomele au dispărut. Dacă o infecție urinară nu este tratată complet, acestea pot reveni de mai multe ori. De asemenea, pentru a scăpa de boală definitiv trebuie să bei multe lichide.
O infecție necomplicată se rezolvă de obicei după câteva zile de terapie cu antibiotice sau administrarea de remedii naturiste. Dacă aveți o infecție complicată, este necesară o urocultură atât înainte, cât și după tratament.
Cum să eviți infecțiile urinare: Sfaturile specialiștilor
Specialiștii spun că există câțiva pași simpli care ajută femeile să evite infecțiile tractului urinar. Unii medici spun că după naștere, majoritatea dintre femei folosesc geluri și spirale spermicide. Acestea cresc riscul de a suferi de o infecții urinară.
De asemenea, pentru a evita o infecție de acest timp trebuie să bei multe lichide. Specialiștii recomandă cel puțin 2 litri pe zi. De asemenea, nu trebuie te ții foarte mult timp fără a merge să urinezi. De asemenea, este bine să nu întrerupi urinarea.
Modul în care te ștergi după urinare este foarte important. Astfel, femeile sunt sfătuite să se șteargă din față în spate după ce au mers la toaletă. Așa vor reuși să prevină transportarea bacteriilor din anus în vagin sau uretră.
Pentru a scăpa definitiv de infecția urinară este bine să mergi la toaletă după actul sexual. Acest obicei poate reduce riscul de apariție a infecțiilor urinare. Uneori, administrarea unei singure doze de antibiotic după un act sexual neprotejat poate ajuta la prevenirea recidivei de infecție urinară.