Titlurile zilei

Angajații Delphi Technologies Iași sunt concediați și umiliți după ce fabrica a fost cumpărată de BorgWarner. Sute de salariați sunt disponibilizați din uzina unde vor fi produse componente pentru mașini electrice

Publicat: 04 iul. 2020
Angajații Delphi Technologies Iași sunt concediați și umiliți după ce fabrica din Miroslava a fost achiziționată de compania americană BorgWarner, specializată în producția de mașini electrice
Angajații Delphi Iași sunt concediați și umiliți în plină pandemie COVID-19 după ce fabrica din Miroslava a fost cumpărată de BorgWarner

Se fac schimbări radicale la Delphi Technologies Iași în această perioadă marcată de pandemia COVID-19, iar sute de angajați sunt concediați din cadrul fabricii din Miroslava. Salariații se plâng de faptul că sunt umiliți în timpul controalelor făcute la ieșirea și intrarea în uzină. Totodată, oamenii se plâng de faptul că nu sunt respectate normele de protecție împotriva răspândirii COVID-19 în interiorul uzinei. În același timp, acționarii Delphi Technologies au aprobat tranzacția anunțată încă de la începutul anului cu compania BorgWarner, specializată în producția de componente pentru autoturisme electrice. Peste 600 de angajați ai Delphi Technologies Iași au fost anunțați că vor fi disponibilizați colectiv în perioada pandemiei COVID-19

Se fac schimbări radicale la Delphi Technologies Iași în plină pandemie COVID-19, iar sute de salariați sunt concediați în această perioadă de cel mai mare angajator privat din Iași. Oamenii se plâng de faptul că sunt pur și simplu umiliți prin procedurile de control și verificare realizate la intrarea și ieșirea din uzină. Angajații Delphi Technologies Iași susțin faptul că în ultima perioadă au fost înăsprite aceste proceduri și s-a ajuns chiar până la umilirea oamenilor la locul de muncă, iar pe deasupra nu sunt repectate regulile de distanțare socială.

„În cadrul companiei falimentare Delphi Technologies Iași s-au dat dispoziții angajaților de la pază, care au ca obiect de activitate controlul corporal al angajaților la părăsirea incintei, să încalce regurile de distanțare socială și de bun simț și să verifice draconic angajații la ieșirea din fabrică. Din cauza acestor dispoziții s-a ajuns să se comită următoarele infracțiuni de natură penală: descălțarea angajaților și verificarea încălțămintei într-o cameră de numai 10mp plină de oameni, verificarea și cântărirea portofelelor angajaților; sechestrarea angajaților în cadrul firmei dacă nu se supun verificării portofelelor și a curelelor de la pantaloni”, a explicat un angajat al Delphi Iași care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Angajații Delphi Iași sunt umiliți în timpul controalelor

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă ieșenii care lucrează la Delphi Technologies este crearea de aglomerări de persoane la părăsirea incintei cauzate de controlul abuziv. Astfel, nu se respectă distanța socială de 1.5 m între persoane pentru a preveni răspândirea COVID-19. Totodată, aceștia se plâng de scanările intensive făcute pentru detectarea de metale în hainele sau pe corpurile salariaților.

„Se face scanarea intensivă a angajaților cu palete, detectoare de metale, setate să emită radiații electromagnetice la intensitate maximă de natură cancerigenă. Ținând cont de gravitatea situației și creșterea numărului de cazuri COVID la nivel local, dar și în cadrul fabricii, se cere întocmirea unui dosar penal. Angajații sunt umiliți ca în perioada preindustrială”, au mai spus salariații Delphi Technologies Iași.

Pentru refuzul de a se supune procedurii de control, salariaților li se întocmește pe loc un referat de cercetare disciplinară, iar persoana nu poate părăsi incinta până când referatul nu este contrasemnat de către manager.

Delphi Technologies Iași concediază peste 600 de angajați

În fabrica din Miroslava lucrează aproape 3.100 de persoane, iar în perioada Stării de urgență provocată de COVID-19, mai mulți angajați fără vechime ai Delphi Technologies Iași au fost trimiși acasă fără prea multe explicați. Deși nu a fost explicată concret în cadrul fabricii din Miroslava, departajarea salariaților se va face după evaluarea realizării obiectivelor de performanță. Ieșenii disponibilizați în cadrul concedierilor colective vor primi salarii compensatorii. Astfel, pentru o vechime în cadrul Delphi Iași mai mică de 3 ani, se va acorda un salariu de bază net, pentru vechime mai mare sau egală cu 3 ani, se acordă 2 salarii de bază, pentru o vechime de 5 ani, 3 salarii. De asemenea, vechimea de peste 8 ani în cadrul Delphi este compensată cu 4 salarii de bază, iar pentru cea mai mare sau egală cu 11 ani se vor acorda 5 salarii de bază nete în momentul concedierii.

Conducerea Delphi Diesel Systems România SRL nu au oferit un punct de vedere oficial referitor la această situație, deși redactorii BZI au trimis un e-mail pe adresa companiei încă de miercuri, 1 iulie 2020. Delphi a oprit câteva linii de producție pentru câteva săptămâni începând cu data de 22 martie 2020.

Fabrica din Iași a fost cumpărată de BorgWarner Inc

La data de 25 iunie 2020, Delphi Technologies a anunțat că, în cadrul unei ședințe speciale a acționarilor care a avut loc la Londra, acționarii Delphi au aprobat tranzacția anunțată anterior de compania cu BorgWarner Inc. Majoritatea covârșitoare a acționarilor au votat în favoarea tranzacției.

„Suntem mulțumiți de sprijinul puternic din partea acționarilor noștri pentru această tranzacție transformatoare, care credem că va crea o companie lider de tehnologii de propulsie, care este echipată în mod unic pentru a servi OEM și clienți aftermarket din întreaga lume”, a declarat Richard F. Dauch, CEO Delphi Technologies.

Delphi Technologies și BorgWarner continuă să lucreze pentru închiderea tranzacției, care este acum supusă primirii aprobărilor necesare, inclusiv sancționarea schemei de aranjare de către Royal Court of Jersey.

„Apreciem că majoritatea acționarilor Delphi Technologies au votat să aprobe tranzacția, subliniind valoarea despre care credem că este inerentă la reunirea companiilor noastre”, a declarat Frédéric Lissalde, președinte și CEO al BorgWarner.

La începutul lunii mai 2020, administratorul fabricii din Iași controlate prin Delphi Diesel Systems România SRL, francezul Matthias Paul Marie Mialhe, a fost înlocuit de Yu Wang, specialistă adusă din Shanghai, China.

Comentarii
 • Domnilor dobitoci de la BZI, daca o companie este cumparata inseamna ca e falimentara? Stiu ca sunteti o adunatura de „nimeni”, dar, chiar asa de incuiati sunteti?
  Iar celor carora li se incalca drepturile, la aeroport, la principalele obiective turistice din lumea asta, tot asa reactionati? Acolo, tot asa se face scandal ca punctele de control si paletele sunt cancerigene? Sunt oameni in lumea asta care calatoresc mare parte din viata lor cu avionul, sti pe vreo unul care a murit de cancer?
  Si eu sunt controlat zilnic, am fost si descaltat, este frustrant, da, dar din ce cauza? Se fura, ca in Romania!

 • De ce nu ați luat și un punct de vedere de la firmă? Să vedeți de câte milioane de euro se fură anual. Vreți publicitate și de la Delphi. O să vedeți publicitate când o învia Ștefan cel Mare!!!! Păcat că la puterea lor financiară nu vă dau in judecată.

 • Mereu am zis ca fiecare din noi trebuie să trăiască decent. Asta înseamnă că fiecare din noi trebuie să aibă un salariu decent pentru a-și crea condiții de trai decente. Acest comentariu vreau sa fie imparțial, deși lucrez in Delphi de peste 10 ani. Am văzut dezvoltarea acestei companii.

  Înainte de a critica Delphi as dori sa stiu daca acele persoane care o fac, au mai lucrat si la alti angajatori privați. Eu cred ca, nu. Sau cel puțin 90% din ei nu au facut-o. Ceea ce vreau sa zic este ca, Delphi, asa cum este ea, ca si companie, cu bune si cu rele, a pus la dispoziția oamenilor si a facut eforturi considerabile sa le sustina, condiții decente de muncă. Fiecare din noi, deși e penibil sa zic aici, merge la toaletă, zilnic. Multi din angajații Delphi, fără nici o acuză, au WC in fundul curții. Dacă veți arunca o privire prin toaletele Delphi, veti vedea cum ne respectăm pe noi înșine. Din punctul meu de vedere, daca vreau respect de la cineva, în primul rând eu trebuie să fiu cel care oferă respect. Astfel, nu pot să respect pe colegul meu, daca ii las un vas de WC murdar si plec ca si cum nimic nu s-ar intampla. Deci, comentariile răutăcioase la adresa Delphi sunt nefondate. Noi ca si popor nu reușim să ne educam pe noi înșine, cu toate că susținem sus si tare ca am fost prin tari străine, darmite să îi mai educam pe copiii noștri.

  Si mi se păreau exagerate aceste controale, dar se pare ca nu sunt. Exact cum zicea cineva: romanul e învățat să plece cu ceva acasă de la locul de muncă; asa se făcea cândva, vorba unuia, dar oricum ar fi fost, tot furt se numea. Se zice ca lumea fura ca sunt salariile mici. Asa o fi, dar cand ai semnat, ai facut-o de bunăvoie. Acum de ce comentezi? Si sa nu uitam, ca unii dintre noi nici nu prea stiu sa citească, darmite să mai scrie după dictare.

  Așadar, în loc să vă mai plângeri de conditiile de la Delphi si de ce vrea sa facă angajatorul cu bunul lui, sfatul meu este sa mai lăsați să vedeți ce face Vulpita cu Viorel, sa mai lăsați schimbul de mame si sa puneti mana pe ABECEDAR si MATEMATICA de clasa a II-a ( socotitul din cap a devenit o practică demult uitată de cand au aparut smart phonurile). Deasemeni, îndemnul meu este sa munciti responsabil, sa fiti ordonati la locul de muncă și să vă respectați pe voi înșivă. Erau primele povete din scoala profesională.

 • Domnilor șefi salarii decente și super decente aveti voi pilele voastre și lingăii la Delphi dar stați liniștiți vine și rindul vostru sa zburați…😁😁😁

 • Bai jigodiilor salari mari și decente aveti voi cu funcții pilele voastre și lingăii voștri ..Băieți buni cu funcții sau carat…,voi jigodele cu funcții zburați că niște boschetari…😁😁😁

 • @Chrony nu cumva tu intrii cu masina acolo in fata fara control.

  Daca furati voi de ce trebuie sa fie umiliti cei cu scoala profesionala si sa ne faceti pe toti hoti. Ce daca am veceu in curte si nu trag apa cind merg la baie??? Asta nu inseasma ca suntem hoti asa cum ne faceti voi si ne dezbracati la iesire.

 • Ce salarii decente visați la delphi. De exemplu, la lidl unde se vând murături, sunt salariile duble fața de o fabrica unde se fac piese auto.
  Asta înseamnă sa fii nesimțit și să-ți tratezi angajații ca pe niște sclavi. Când tu faci profituri enorme iar tu sa oferi salarii minime.
  Sunt și câteva excepții, cu salarii mari, dar unii dintre ei, au postat mai. Fix aia au și cel mai mult timp liber.

 • Anonymus, nu ești HOT. Și nu zice nimeni asta. Ești nesimțit și nespalat și Delphi a făcut o mare greșeala ca te-a angajat și ți-a dat condiții mai mult decât decente. Nu îți respecți colegii când nu tragi apa la buda.. nu are legatura cu angajatorul. Meriți sa lucrezi acolo unde nu se trage apa.. nu te controlează și nu îți da banii in fiecare luna la timp..
  Ca sunt lucruri de îmbunătățit, asta e altceva.. Dar e adevărat, pe unii nu ii civilizezi. Ar trebui sa ii lași exact unde sunt. Nu mai avem speranța.

 • Anonymus, nu ești HOT. Și nu zice nimeni asta. Ești nesimțit și nespalat și Delphi a făcut o mare greșeala ca te-a angajat și ți-a dat condiții mai mult decât decente. Nu îți respecți colegii când nu tragi apa la buda.. nu are legatura cu angajatorul. Meriți sa lucrezi acolo unde nu se trage apa.. nu te controlează și nu îți da banii in fiecare luna la timp..
  Ca sunt lucruri de îmbunătățit, asta e altceva.. Dar e adevărat, pe unii nu ii civilizezi. Ar trebui sa ii lași exact unde sunt. Nu mai avem speranța.

 • Urmeaza tot ce poate fi mai rau! doar managerii rezista in functii. ei sunt spuma, crema, elita, fara ei nu merge productia. ei sunt ultimii care pleaca din delphi!

 • Oamenii trăiesc și ei cum pot. Da-le salarii decente ca în occident și o sa fie toți civilizați. Cu o leafa de 300 și ceva de euro, nici bani de mâncare nu-ți mai rămân.

 • Inainte sa va certati ca chiorii intre voi, ca asta faceti mereu, de ce nu vine nici unul dintre voi care postati sa spuna pe bune ce inseamna salariile de la Delphi. Cunosc persoane care au 1700 ron net, cunosc persoane care au 4000 ron net. Toti mergeti inchis de frica, ca na, romanul este smochinar, dar hai sa dam o data si o data cartile pe fata.
  PS: Eu toata viata am lucrat in privat si stiu cum este, este ca naiba, nu-i lux ca la bugetari.

 • @Trista Romanie daca nu am munci noi prosti si nespalati cum ne faceti voi nu ati mai avea salarii de sute de milioane.
  Nespalati dar multi…cind o sa ne ridicam odata zburati cu toata cartea si paza vostra !!!!

 • Nagy, daca ai fi calcat prin Occident (dar n-ai facut-o, se vede din felul cum vehiculezi legendele), ai sti ca, chiar si pe un santier, atunci cand intri la toaleta dupa ANUMITI romani (ei insisi s-ar numi intre ei „tarani plouati”, eu le zic doar barbari de Carpati) remarci urmele de talpi de pe colacul scaunului, materiile fecale si urina imprastiate peste tot, precum si hartia igienica derulata in mod inutil in intregime si aruncata pe jos. UNII romani ne-au „castigat” tot dispretul Europei. De la astfel de indivizi, nu-mi pare rau sa o spun, NU ACCEPT CRITICI. Nimic nu scuza aceste comportamente si niciun salariu din lume, oricat de mare, nu poate educa un om. E prea tarziu pentru ei, indiferent de metoda, din pacate…

 • asa este anonymus ,cei care sustin productia iau salarii mizerabile, isi duc traiul de pe o zi pe alta iar sefii care comanda FURAAAAAAAAAA SI CE FACETI VOI SEFILOR INFRACTORI FARA multimea flamanda care intr-o zi ar opri productia? oricum chinezoaica YU WANG nu poate sa impuna in Romania, in Delphi sau in alta parte REGIMUL COMUNIST AL PARTIDULUI COMUNIST AL CHINEI TERORISTE, CHINA NU COMANDA ROMANIA CLAR SA FIE!

 • Salariile sunt putin cam nedrepte eu nustiu cum sunt gestionate…..Am avut vechime 2 ani de muncă și primeam salariu de 1500 lei și alții care veneau noi primeau salariu de 2000 de lei și la fel si contractul de munca…..Am fost umilit trei ani cu contract din 3 in 3 luni alții cum veneau cum aveau contract nedeterminat nu mi se pare corect….Iarăsi inca un lucru avem câteodată colegi fara bun simt…..(Aveam 15 zile de concediu pe care nu l-am luat niciodată pentru ca niciodata nu existau oameni dar pentru alții se găseau oameni ca sa poata pleca in concedii) am sunat la munca sa le transmit ca nu pot ajunge bine inteles nu mi-a răspuns nimeni am dat si mesaje nici un raspuns după o lună înainte de salariu cu 2 zile sunt sunat și anunțat că am referat și sunt sancționată 3 luni la salar și nici contractul nu au vrut să mi-l mai prelungească…..vouă vi se pare normal? Oricum imi pare bine daca ati falimenta pentru toate jegurile care nu ar mai avea unde sa faca pe deștepții dar mi-ar parea rau de oamenii aia buni care se chinuie și va îndura vouă toate săpăturile doar ca sa aiba cu ce sa isi plateasca facturile….

 • Strainii asta si cauta. Prosti care accepta salarii mici. Daca nu erau prosti nu mai vorbeam acum de Delphi sau alte companii de genu.

 • o teroare chinezeasca in fabrica… in regimul comunist romanesc niciun salariat roman nu a fost umilit atat de rau cum se intampla acum la delphi, umilinta totala a romanilor in propria tara prin instaurarea unui regim comunist chinezesc in fabrica numai pentru muncitori, va falimenta delphi din cauza salariilor uriase pe care le incaseaza cei soparlici din conducere si care pe deasupra fura,iar noi cei multi si nespalati intr-o zi vom stopa abuzul comunist a lui YU Wang zisa covid 19, mars yu wang la china ta epidemica care a nenorocit o planeta intreaga

 • asa nu se mai poate munci , prostii, nespalatii care mai lasa si wc-urile murdare trebuie sa-si ceara drepturile decente, sa nu mai fim tratati ca animalele la locul de munca si umiliti la maxim,cati hoti s-au refugiat oare in delphi si sunt pe functii inalte stie careva. adormitei de ce nu spala wc-urile? suntem de vina doar noi pentru ca permitem

 • afarrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chinezoaica din delphi, sa se duca in piz…. da masi in covid chinezesc de laborator wuhannnn, la xi imping

 • e o intreaga gasca! bujor cu acolitii lui pupincuristi! negrutu cu pupincuristii lui! bucur cu toate neamurile lui! toti sunt neamuri intre ei. cumatri, frati, fini, sotii, amante si sugatoare de acadele in parcare! si sa nu uitam ca ei fac listele, doar nu sunt prosti sa dea afara pupincuristii si sifonarii cu care ies la peste, la gratar, la munte. ei iau salarii grase si nu fac nimic, flutura vantul prin delphi, au cate trei secretare si masina de serviciu. doar nu is prosti sa mearga cu autobuzul! care manager mai merge cu autobuzul?

 • Ma uit la comentarii si observ ceva, toti va plangeti dar in alta parte nu plecati.
  Deci oarecum va convine situatia dar va plangeti fix ca parintii vostrii cum o faceau ei in comunism.
  Si nici nu vreti sa deschideti ochii mai clar.
  O sa va spun ceva si o sa va suparati pe mine: VA CAM MERITATI SOARTA !!

 • JOS SCLAVIA DELPHI, AFARA MANAGERII LICHELE CARE IAU SALARII URIASE PENTRU NIMIC SI JEFUIESC DELPHI spune:

  DA AI DREPTATE NE MERITAM SOARTA !!!! spunea ionel c,de mai sus,, suntem de vina numai noi pentru ca permitem ,, daca s-ar intampla SCLAVIA DELPHI IN ALTA TARA AAAAAAAAAHAAAAAAAAAA DE MULT SE TERMINA CU SCLAVIA DELPHI, GREVA SI PUNCT. DE CE SUNT MENEGERI PUSCARIASI IN DELPHI CARE IAU SALARII URIASE PE SPINAREA MUNCITORILOR, EX ARETARDARITEI SI FREACA MENTA CAND ACESTI MENEGERI AR TREBUI PUSI LA MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII LA INGRIJIT SPATIILE VERZI CA SUNT PUSCARIASI

 • Văd aici numai oameni care mănâncă de pe jos. 1 la mana: dacă tu nici măcar 12 clase nu ai, nu știi nici matematica elementara, nu te aștepta să te răsfețe cineva și sa Îți dea o avere pentru ca așa vrei tu. Trebuie în primul rand sa fii capabil sa oferi ceva. 2 la mana :va plângeți de salarii dar când sunteți chemați la suplimentara voi sunteți deștepți și comozi și nu vreți sa veniți. Pentru voi este prea mult și minimul pe economie din punctul meu de vedere. Cei care nu sunt alergici la munca, ridica salarii frumușele. 3 la mana: la cât de incapabili și incompetenți sunteți, nici când lucrați acolo nu stiți ca acea chinezoaica nu are treaba cu fabrica din Iași, dar vorbiți și voi sa nu taceti. Și ca o ultima paranteza pentru cei din exterior, dîn cauza putorilor și leprelor ca voi cei din exterior cred ca este pușcărie la delphi.

 • Atât timp cât voi furați pana și hârtie igienica din fabrică , este complet justificat controlul la sânge la poartă!

 • @Andrei, pt un servici unde se lucrează în 3 schimburi și se sta non-stop 8 ore în picioare, sa iei 17 milioane, sa știi ca e mai rău ca la pușcărie.
  La suplimentara, nu ai cum sa vii, trebuie sa te refaci după atâtea ore de stat în picioare.

 • Andrei văd că ești un pupa cur mare și lingău ai sa zbori că ești o jigodie ,operatori cu salari mici nu le convine sa vina la suplimentare ..Va vine rindul lingăilor…..

 • 1. Sunt curios câți din cei care comentează au studii superioare.
  2. Nu cred că un angajator este așa de nebun să cheltuie bani în plus pe pază dacă nu s-ar fura.
  3. Problema cu folosirea w.c.-urilor este o problemă națională. E greu să îi înveți să folosească hârtia igienică și să mai și tragă apa.
  4. Știi că munca ta valorează mai mult ești liber să pleci. În România sclavagismul este interzis.
  5. Câți la suta din cei care lucrează la Deplhi sunt angajati direct? Foarte mulți sunt de la alte firme.
  6. Dacă credeți că aveți dreptate declanșati conflict de muncă pt a forță negocieri. V-ați organizat s-au afiliat la vreun sindicat? Vreti drepturi, poate pertinente, dar nu sunteți organizați în sindicat. Cine să negocieze?

 • Claudiu măninci cicat…. nu trebuie studi superioare sa fi operator pe 3 mașini .. nu sa vrut angajarea direct pe Delphi era interes să de-a afara cînd vor ei și salari mici..sindicat nu se poate face te dau afara pe poarta așa cum a fost acum câțiva ani la Delphi Sinicolau Mare…la CRS sint nu-mi niste lingăi du-pa funcție și salari..vine și rindul la pile,lingai și tot felul de șmecheri sa zboare. ..

 • Eu nu zic sa va angajați sau nu la delphi. Dar pentru cei care au de gând sa o facă, e bine de știut ca o sa primească SALARIUL MINIM pentru 8 ore de STAT NUMAI ÎN PICIOARE, se lucrează în 3 SCHIMBURI, ești controlat la întrare și la ieșire cu fiola și control personal. Locul de munca e situat ÎN AFARA orașului, se mai pierd aproximativ DOUA ORE, cu transportul, deci practic 10 ORE DE MUNCA, pentru salariul minim.
  Acuma voi decideți dacă merita sau nu sa va angajați la delphi.

 • Dacă pe contractul tău nu scrie „angajator Delphi” și scrie Gi sau Adecco, atunci e simplu. ..NU DELPHI TE-A DAT AFARĂ!

 • vad ca la delphi e sclavie adevarata instaurata de romanii sefuleti. De ce te intereseaza studiile superioare ale celor care sustin productia? De ce muncitorul care produce trebuie sa aiba studii superioare? tu claudiu daca esti asa deasupra la toti ce ai mai fura de la delphi banuti daca nu ai fi asa de destept.? Eu as fi curios sa vad ce munca faci tu de iei un salariu se vede f gras. Claudiu sa ti fie rusine si meriti o palma referitor la wc , cum adica toti romanii nu stim sa folosim Wc si hartia igienica, NUMAI TU STII ASA CEVA/ PROBABIL ESTE SINGURUL LUCRU PENTRU CARE AI UNICUL MERIT AL VIETII TALE CA STII SA FOLOSESTI WC UL SI HARTIA IGIENICA, FELICITARI CLAUDIU, IATA UNICUL ROMAN CARE STIE SA FOLOSEASCA WC UL SI HARTIA IGIENICA, ITI TREBUIE O MEDALIE DE LA DELPHI PENTRU ASTA SI PENTRU SALARIUL GRAS PE CARE IL IEI PENTRU CA ESTI CAM PREA PROST. IA ORGANIZEAZA NISTE CURSURI PENTRU TOTI ROMANII DIN TARA ASTA , PREDA ACEASTA MATERIE GENIULE,, FOLOSIREA WC-URILOR SI A HARTIEI IGIENICE; de ce sa lucrezi la DELPHI?

 • Mi se pare normal să se facă controale, întrucât, e proprietate privată și după cum s-a scris și în presa locală în anii trecuți, din firma aia s-a furat mult. E nasol de oamenii care vor fi concediați, mai ales dacă au trecut de 45 de ani … Dar ,,bine” că ,,hărnicuții” din sistemul bugetar nu au nici o grijă, fără stresul concedierii, au salarii mari, sporuri aberante și alte facilități, din munca celor din privat. Dar să îi vedem pe ,,inteligenții” din politică, cum vor reporni economia țării doar cu cei din sistemul bugetar, pentru că, nu numai Delphi va începe concedierile, iar cea mai mare parte din cei disponibilizați, cred că vor pleca și nu peste mult timp, iar va începe ,,cotcodăceala” că vezi Doamne firmele sunt în deficit de personal. Dacă nici în al 12 -lea ceas cum se zice nu se trezesc ,,geniile” din conducerea țării, va fi dezastru pentru economie.

 • Toti taranii si analfabetii au ajuns supervisori sau team lideri….acuma sa vedem cum o scoateti la capat. Am lucrat acolo aprx. un an, am vazut sistemul de lucru…..daca o echipa facea sa spunem 500 de piese, echipa care venea trebuia sa faca 501 piese, indiferent daca erau de calitate.LA DELPHI SE VREA CANTITATE SI NU CALITATE.

 • Cum vreți sa se facă performanta în fabrica asta, gândiți-vă ca sunt avansați oameni care au dat muee în parcarea fabricii(Gen Borache, oare nevastă-sa știe ce face el la munca? ), mai este o „grasa de cotnari „de la Nozzle cică o sa fie manager peste injectoare și ea are mai puține clase decât personalul care merge la Dorohoi. Bujor asta cică e plant manager și el vine ca un hot prin aria de producție și face poze in loc sa i-a o decizie și sa rezolve problema atunci, pe loc. A început iar sa se creeze o mare familie la conducerea fabricii ca pe vremea lui Petrea, varlan, Adomnitei, brem, etc. Ar trebui ca noi acționari sa schimbe tot managementul și sa aducă doar străini la conducerea fabricii. Eu va salut și ma felicit ca am plecat din aceasta „mare” companie.

 • Tovarasu’ Chrony mi-a adus aminte de vreo doi secretari UTC pe care i-am avut in tinerete. Pe doua pagini A4, descopera lumea si , cu tupeu caracteristic, da sfaturi, ofera manuale, indeamna la munca. Dupa cum se exprima, intuiesti ca este si in afara problemelor tehnice.
  Scrie : „Delphi, asa cum este ea, ca si companie …”, „noi ca si popor …”. Acest „ca si” folosit gresit te zgaraie pe creier, iti smulge parul.( Miron Radu Paraschivescu a facut un clasament al celor mai frecvente si iritante greseli de exprimare in limba romana).
  Am o cunostinta, care mi-a spus ca este team leader la firma X, o alta la firma Y, o alta la Z. Dupa cat ii cunosc, ma intreb si eu, naiv, cum de se poate …

 • Eu lucrez la delphi , sunt inginer mare inginer acolo , nu e adevarat ce se povesteste nimeni nu umileste pe nimeni si nimeni nu bate joc de nimeni , sunt mare inginer si sug pula lu domnu manager din camera curata ca sa fiu un sef mai mic probabil ma cunoasteti .. ANDRONACHE ARC DIN DELPHI MERGETI TARANILOR LA VASLUI DACA NU VA PLACE MUNCA IN| FABRICA NUmai veniti la delphi sa va trainuiesc eu eu am de supt puli la manageri sa fiu un sef mai mic va pup toti si va fut in gat si in gura taranilor care nu le place la delphi iasi

 • Sunt un labagiu din camera curata , pot spune cui nu ii place sa fie controlat in anus de injectoare sau pompe sami sugeti pula , eu sunt un mic inginer la delphi si sug pula la toti managerii din camera curata

 • Daca va uitati pe un anunt de angajare pt un post de supervizor/inginer la delphi si vedeti ce cerinte/pretentii au, ziceti ca va angajati la NASA sa moara ma-sa! Studii superioare tehnice, engleza avansat, experienta pe un post asemanator minim 5 ani, etc. Daca compari cu ceea ce se int defapt in fabrica, te caca rasu’. Sunt promovati toti lingaii, cateii si sifonarii, toti analfabetii si incompetentii, toti vai mortii lor, nu stiu daca au bacu’ luat, nu stiu sa puna o cratima si.o virgula, dupa ce vorbesc engleza ii dor mainile o ora :)))… daaaaar au FUNCTII SI GRADE IMAGINARE. Toti freaca pula si iau o caruta de bani. Ori cu ei, ori fara ei, e aceiasi treaba!… dar ei nu mai pot de arfe si figuri. Niste nulitati care s.au tras unii pe altii, dupa vechime, s.au promovat si raspromovat intre ei si toti is vai de pula lor. Manageri toti numai cu numele. Au si ei acolo o diploma de Asachi si nu mai pot de manageri si sefi. Nici o treaba cu managementul niciunu, zici ca.s paznici la stana toti! Daca se inchide fabrica, mor dracu’ toti de foame, is chelea pulii toti, nu-i angajeaza nici dracu la cat is de prosti! Mai lasati dreacu figurile mai jegurilor!

 • Stiu pe unu de la delphi Andronache Radu Cristian Dumitru un fraier care suge pula la toti sefii lui si ii face manevre sa dea afara lume , fraiere te prins baitii la wc si iti dau la muie

 • Sug pula cami place sa o sug sunt un fraier un bos hetar jegos o lichea de om inputit stau in pacurari la B1 la ap 60 veniti sa va dau la muie cui nu ii place la delphi

 • Ii bn la delphi iau 25 de milioane prin multa munca mi am dislocat maxilarul la cata pula am supt si nu e asa greu trb sa te duca capul si sa fii atent la cum muncesc ceilalti ca sa ii dai in gat ca pe urma sao iei tu in gat de la supervizori 😀 manageri tot tacamul

 • Aceiasi marie cu alta palarie schimbati si conducerea fabricii nu pune-ti conducere romaneasca is niste hoti si-au facut salarii colosale nesimtite de mari , au marit salariile la supervizori reglori si sefi de echipa pe ascuns cu 400 – 10000 lei si la operatori le-a spus ca testarea anuala se va tine dar fara marirea salariilor niste hoti dati-va demisia hotilor !!!

 • MM. Imi pare rau de asa menegeri fara creier,hoti si mafiotii cu totii de le secretariat pana la setteri(fara operatori). Sa faci atata trafic de oamenii e o prostie. Sa dai afara un om bun pentru doua proaste a fost o gafa imensa din partea menegeriilor.Felicitarii fraieriilor fara cap. Testarea care sa dadea cu 50 de lei, au scoso si i au vrajit putini pe operator cu 5 lei in plus la bonurilr de masa. Bataie de joc. Unde s au dus 45 de lei?. In mana setterilor,supervizor si menegerului. La cei mai lenesi oamenii. Felicitari!. Credeai ca nu ma prind cu contaminarea pieselor mai desteptiilor?. Toti fugeatii si credeatii ca puteti da vina pe un singur operator. Nesimtitii cu totii. Hotii mari de menegerii,cum dormiti noaptea cand ati dat afara multii operatorii afara fara motiv?. Naiba sa va ia de hotii,lenesii,cretini,idiotii….

Adauga un comentariu