Coronavirus

Angela Merkel a găsit soluţia „ieftină şi eficientă” împotriva Covid-19. Ce ne recomandă cancelarul Germaniei

Publicat: 06 oct. 2020
Angela Merkel cu mască
Cancelarul Angela Merkel anunță că Germania va introduce noi restricții

În plină pandemie de coronavirus, cancelarul Germaniei vine cu o metodă de a ţine departe virusul ucigaş din China. Se pare că Angela Merkel a găsit soluţia „ieftină şi eficientă” împotriva Covid-19. Conform acesteia, aerisirea face parte din gesturile-bariera împotriva Covid-19 în Germania.

Cancelarul Angela Merkel ne recomandă o soluţie ieftină şi eficientă împotriva coronavirusului. Alături de aerisire,Merkel susţine că igienă, distanţarea socială şi purtarea măştilor de protecţie sunt cele mai eficiente mijloace împotriva răspândirii noului coronavirus.

Soluţia „ieftină şi eficientă” împotriva Covid-19 recomandată de Angela Merkel

Chiar dacă la prima vedere pară unlucru banal, aerisirea face parte din gesturile-bariera împotriva Covid-19 în Germania, a anunţat cancelarul Angela Merkel.

”Aceasta este una dintre soluţiile cele mai ieftine şi mai eficiente”, a subliniat Merkel marţea trecută, potrivit cotidianului britanic The Guardian, citat de News.ro.

Aerisirea a fost introdusă pe lista cu precizări oficiale a Guvernului german cu privire la luptă împotriva noului coronavirus, alături de igienă, distanţarea socială, purtarea măştii şi folosirea aplicaţiei de urmărire a cazurilor de contact a Executivului – Corona-Warn-App.

”O aerisire regulată în locurile publice şi provate poate reduce în mod considerabil riscul infectării”, precizează Guvernul german.

De la începutul pandemiei, s-au ridicat numeroase voci, în comunitatea ştiinţifică germana, care au cerut aerisirea că gest-bariera, mai ales un virusolog cunoscut, Christian Drosten.

Şi în Franţa medicii recomanda aerisirea încăperilor

În Franţa, medicii recomanda, de asemenea, aerisirea sălilor, mai ales la adunări private.

”Dacă există un nor viral în sală, oamenii îl vor respira, indiferent că respectă sau nu distanţă de cel puţin un metru. Atunci când excretezi virusul, o parte rămâne în suspensie în aer ţi se creează un nor viral, ca un nor de fum. Este acelaşi principiu că în tabagismul pasiv. Aerisirea permite evitarea acestui fenomen”, subliniază într-un interviu acordat la sfârşitul lui septembrie medicul generalist Jérôme Marty, preşedintele Sindicatului UFML.

În opinia sa, ”aerisirea este măsura principală”.

În prezent, aerisirea sălilor în Franţa este recomandată, dar nu se afla pe lista cu recomandări a Santé Publique France.

Angela Merkel vrea amendă de 50 de euro pentru cei prinşi fără mască în magazine sau în transportul public

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că vrea amendă de 50 de euro pentru cei prinşi fără mască în magazine sau în transportul public.

O amendă la nivel naţional de cel puţin 50 de euro va fi aplicată persoanelor care nu poartă mască atunci când este obligatoriu, se arăta într-un proiect de hotărâre a Guvernului german.

Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de noi infecţii cu coronavirus, Angela Merkel doreşte să consolideze măsurile de stopare a răspândirii Covid-19 în Germania.

Noile reglementări, care urmează să fie aprobate astăzi, se vor aplică la nivel naţional şi vor include o amendă minimă de 50 € pentru persoanele care nu poartă mască atunci când trebuie.

Ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii virusului, oamenii din Germania trebuie să poarte masca peste nas şi gura atunci când călătoresc în transportul public şi în anumite zone închise, cum ar fi magazinele.

Cu toate acestea, în landuri măsurile variază. Unele au impus controale şi amenzi stricte, în timp ce altele au ales să nu o facă.

Sancţiunile au variat extrem de mult, de la 40 de euro în Hamburg la 250 euro în Bavaria.

Altfel, regiunea Renania de Nord-Westfalia a decis la începutul lunii în august că cei prinşi fără mască în transportul public vor plăti o amendă de 150 euro.

Adauga un comentariu