Local

ApaVital SA a anulat prima licitație din proiectul de 500 de milioane de euro

Publicat: 18 ian. 2022
Sediul companiei de apă-canal din Iași
ApaVital a anulat licitația pentru furnizarea mai multor autoutilitare

Licitația pentru furnizarea mai multor loturi de autoutilitare a fost anulată. Pe anumite loturi nu s-au prezentat ofertanți, iar în alte cazuri participanții nu au răspuns la clarificările solicitate de ApaVital. Achiziția face parte dintr-un proiect major de 500 de milioane de euro

Compania de apă-canal a anulat o licitație ce viza achiziția mai multor autoutilitare. Recent, procedura a fost întreruptă, din cauza mai multor motive: participanții nu au răspuns la clarificările solicitate de autoritatea contractantă, ori nu s-au înregistrat participanți la unul dintre loturile scoase la licitație. Procedura va fi reluată în perioada următoare. Achiziția face parte dintr-un program de extindere a rețelelor de apă-canal susținut din fonduri europene cu o valoare de 500 de milioane de euro. Valoarea estimată a contractului este de 6.391.256 de lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro.

”Achiziția utilajelor este prevăzută în cadrul Proiectului regional dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. În cadrul acestui proiect s-a prevăzut achiziția de autoutilitare operaționale necesare pentru transportul personalului de intervenție și a materialelor/echipamentelor necesare la locul de remediere a avariilor apărute pe rețelele de apă/canalizare, transportul utilajelor de excavat, transportul probelor de apă/apă uzată de la locul de prelevare la laborator”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital cumpără la licitație mai multe loturi de autoutilitare

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul în cadrul procedurii. Vor fi achiziționate patru autoutilitare cu șapte locuri cu benă pentru transport utilaje, 13 autoutilitare cu două locuri, patru autoutilitare frigorifice pentru transport probe pentru prelevarea de apă, 19 autoutilitare cu șapte locuri cu ladă de transport materiale și o autoutilitară de tip atelier mobil, cu două compartimente: vestiar muncitori și atelier cu dotări.

”Realizarea în condiții de eficiență a activității de întreținere și exploatare a infrastructurii de apă și de canalizare la nivelul ariei de operare presupune asigurarea unei dotări corespunzătoare a sectoarelor de exploatare ale operatorului. Totodată, extinderea ariei de operare a Operatorului regional, precum și necesitatea de a asigura servicii de calitate impun achiziționarea autoutilitarelor operaționale prevăzute în cadrul contractului de furnizare”, se mai arată în documentația licitației.

ApaVital cumpără și echipamente pentru extinderea rețelelor edilitare.

Compania de apă-canal reface drumurile afectate de lucrările de intervenție la rețele

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a programat altă procedură pentru execuția lucrărilor de refacere a sistemului rutier, în urma intervențiilor realizate la avariile apărute la rețelele de apă-canal. Lucrările vizează tronsoane din municipiul Iași, municipiul Pașcani, dar și din orașele Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Vor fi refăcute sisteme rutier de tip foarte greu, greu, mediu și ușor.

”Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea și siguranța tuturor operațiunilor executate pe șantier și pentru procedeele de execuție utilizate, cu respectarea prevederilor și a reglementărilor legii privind calitatea în construcții”, se arată în caietul de sarcini.

Valoarea estimată a contractului este de 3.326.650 de lei, fără TVA, aproape 665.000 de euro. Autoritatea contractantă a semnat în trecut un contract pentru furnizarea mai multor loturi de piese auto cu Romtec Austria.
Comentarii
Adauga un comentariu