Actualitate

AUR a strâns milioane de semnături pentru o eventuală demitere a lui Klaus Iohannis

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
AUR a strâns milioane de semnături pentru o eventuală demitere a lui Klaus Iohannis
Au fost strânse 2 milioane de semnături pentru o eventuală demitere a lui Klaus Iohannis

George Simion a anunţat că AUR a strâns peste 2 milioane de semnături pentru o eventuală demitere a lui Klaus Iohannis. Liderul AUR a transmis faptul că semnăturile vor fi depuse astăzi în şedinţa plenului comun de la ora 11.00

Vă aducem aminte faptul că AUR a anunţat din noiembrie 2021 că începe o campanie de demitere a președintelui Klaus Iohannis. La acea dată s-a vorbit și despre faptul că doi parlamentari PNL au semnat listele de demitere.

Milioane de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis strânse de AUR

Simion a anunţat faptul că reprezentanţii partidului pe care îl conduce au totalizat toate semnăturile strânse la sediul AUR, și nu numai, pentru demiterea lui Klaus Iohannis. George Simion a punctat faptul că formațiunea a strâns peste 2 milioane de semnături şi că acestea vor fi aduse la şedinţa din plenul Parlamentului. Campania de demitere a președintelui s-a bucurat de o mare susţinere pe străzile din orașele din Romnia. Simion a punctat faptul că AUR este singurul partid de opoziţie care a demarat o astfel de acțiune

”S-au totalizat până aseară, la 4 dimineaţă, la sediul AUR. Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte. Avem o majoritate ticăloasă, aici în Parlament, care refuză să iniţieze şi să ducă la bun sfârşit voinţa românilor de a-i curma mandatul lui Klaus Iohannis. Suntem singurul partid de opoziţie şi datorită acestui lucru am demarat strângerea de semnături pe care le vom duce în plenul reunit al celor două Camere, la şedinţa care începe la ora 11.00”, a anunţat Simion, arătând că nici formaţiunea lui Ludovic Orban nu s-a alăturat acestui demers.

Asta în condiţiile în care Ludovic Orban a fost un critic la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care l-a învinuit pentru faptul că a pierdut alegerile interne din PNL.

Ar putea fi Klaus Iohannis demis?

Klaus Iohannis se află la al doilea mandat de președinte al României. Faptul că AUR a strâns peste 2 milioane de semnături arată în primul rând că românii nu îl mai susţin pe președintele în exerciţiu. Klaus Iohannis a pierdut numeroase puncte electorale în special din cauza faptului că nu a făcut nimic concret pentru țară. De exemplu, marele proiect intitulat ” România Educată” pare sortit eșecului pentru că nimeni nu a auzit nimic despre el în toți acești 7 ani de când a fost lansat.

Totuși, este bine de subliniat faptul că în realitate președintele Klaus Iohannis are puţine şanse de a fi suspendat. Suspendarea unui președinte aflat în exerciţiu se face cu o largă majoritate de voturi în Parlamentul României, după votarea suspendării, puterea este preluată de către președintele Senatului, în aceste momente Florin Cîțu, iar ulterior se organizează un referendum de demitere din funcție. Întreg procesul este unul anevoios, așa cum s-a dovedit și în cazul lui Traian Băsescu și are șanse infime de a putea fi realizat în contextul în care alianța PSD-PNL-UDMR are peste 60% în Parlament.

În fond, întreaga campanie de semnături de demitere a președintelui Klaus Iohannis pare să fie doar o acțiune de imagine a celor din AUR care doresc să îşi mobilizeze electoratul în vederea alegerilor din 2024.

Comentarii
Adauga un comentariu