Titlurile zilei

Averea familiei Chiriac din Iași este urmărită de executori! Mai multe terenuri cu suprafețe mari s-au ieftinit – FOTO

Publicat: 28 ian. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Averea familiei Chiriac din Iași este urmărită de executori Mai multe terenuri cu suprafețe mari s-au ieftinit  FOTO
Marian Chiriac (foto stânga) este în continuare urmărit de executori

Mai multe terenuri din comuna Miroslava, aflate în proprietatea lui Marian Chiriac, sunt scoase la vânzare. Față de procedura trecută, prețurile de pornire au fost diminuate cu 25 la sută, după ce nu s-au prezentat ofertanți. Anul trecut, familia Chiriac a fost cuprinsă de mai multe scandaluri din cauza averii

Executorii judecătorești din Iași urmăresc în continuare averea lui Marian Chiriac, fratele Magdei Chiriac, afacerista care deține mai multe proprietăți în municipiul Iași, cu o valoare de milioane de euro. Din cauza datoriilor înregistrate la bănci, executorii vând terenurile lui Marian Chiriac, din comuna Miroslava, satul Proselnici.

Pentru că la procedurile trecute ce au fost organizate de executori nu s-au prezentat ofertanți, prețul de pornire a fost diminuat cu 25 la sută. Astfel, pe data de 09.03.2023 sunt scoase la licitație următoarele suprafețe: 5.000 mp – 70.497 de lei, 6.200 mp – 83.282 de lei, 6.300 mp – 84.282 de lei, 6.300 mp – 84.378 de lei. În aceeași zi este programată a doua licitație pentru vânzarea a două suprafețe din aceeași zonă: 5.000 mp – 70.497 de lei, 10.000 mp – 130.402 lei.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate, și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Andreea Darie.

La licitație a fost scoasă și o proprietate de pe șoseaua Bârnova, care valorează 200.000 de euro.

Averea familiei Chiriac din Iași este urmărită de executori. Se vinde și un teren din Bucium

Și Magda Chiriac vrea să scape de unele proprietăți. Încă din vara anului 2022, femeia a lansat un anunț pe piața imobiliară, prin care dorește să valorifice un teren din zona Bucium, situat în apropiere de strada Calistrat Hogaș, cu acces din șoseaua Bucium. Terenul de 8.000 de metri pătrați beneficiază de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui număr de 11 blocuri de locuințe colective, cu regimul de înălțime D+P+3E.

Indicatorii urbanistici aprobați în Consiliul Local prevăd un procent de ocupare a terenului de 30 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 1.50. Rezultă o suprafață desfășurată a clădirilor de 12.000 de metri pătrați. Magda Chiriac intenționa să vândă terenul cu 960.000 de euro, adică 120 de euro pe metru pătrat. De atunci, prețurile au suferit modificări.

Părinții au fost evacuați din cauza datoriilor făcute de Magda Chiriac

Tot anul trecut, din cauza datoriilor, părinții Magdei Chiriac au fost evacuați din apartamentul din cartierul Alexandru cel Bun. În trecut, Magda Chiriac și-a convins mama să-i semneze o procură pentru apartament. Cu documentul respectiv a obținut un împrumut de 65.000 de euro, sumă ce nu a mai fost returnată creditorului. Executorii au scos apartamentul la licitație. Până la urmă, părinții în vârstă au fost evacuați pentru a face loc noului proprietar.

În mai multe rânduri, Marian Chiriac a susținut că sora lui are probleme psihice și de aceea a fost internată la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, la finalul lunii septembrie 2021. De menționat că Magda Chiriac deține o clădire în centrul Iașului, spații comerciale, un teren în zona Viticultori și imobilul din Bucium, deja menționat. O perioadă lungă, Marian Chiriac s-a ocupat de afacerile surorii, dar ulterior a fost scos din societățile deținute de Magda Chiriac.

Averea familiei Chiriac din Iași este urmărită de executori, dar rămâne de văzut dacă la licitație se vor prezenta ofertanți.

Comentarii
Adauga un comentariu