Economic Local

Averea unui fost senator de Iași este urmărită de executori! Licitația pentru vânzarea terenurilor a fost reluată

Publicat: 06 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Averea unui fost senator de Iași este urmărită de executori Licitația pentru vânzarea terenurilor a fost reluată
Ionel Agrigoroaei nu scapă de executorii judecătorești

Ionel Agrigoroaei, care a schimbat partidele ca pe șosete, este în continuare vizat de executorii judecătorești. La mijlocul lunii iulie 2023 este programată o nouă licitație pentru valorificarea unui teren din comuna Dumești

Executorii judecătorești reiau licitația pentru vânzarea bunurilor ce aparțin lui Ionel Agrigoroaei, fost senator de Iași. Astfel, pe data de 14.07.2023 este programată licitația pentru vânzarea unui teren arabil situat în extravilanul comunei Dumești, județul Iași.

„Ofertanții sunt obligați să depună în contul de consemnări, la dispoziția executorului judecătoresc, până la termenul de vânzare, o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de pornire a licitației, atașând dovada de consemnare a ofertei de cumpărare. Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului oferit spre vânzare să depună, în scris, obiecțiunile lor până la termenul de vânzare, după care nu li se vor mai lua în considerație obiecțiunile”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnăi.

Executorii au organizat o licitație și pentru vânzarea mai multor autoturisme ce aparțin membrilor unei rețele de proxeneți.

Executorii au diminuat prețul de pornire a licitației

Procedura vizează valorificarea unui teren de 23.800 de metri pătrați. Prețul de pornire a fost diminuat cu 25 la sută față de procedurile organizate anterior, când nu s-au prezentat ofertanți. Astfel, se va licita pornind de la suma de 147.930 de lei, aproape 30.000 de euro. Procedura este organizată la cererea unei firme de recuperări creanțe, care a preluat datoria de la BCR. Ca debitor apare și Antonela Agrigoroaei, soția fostului senator. Familia Agrigoroaei a fost implicată și într-un scandal cu membri ai lumii interlope.

A fost nevoie de o decizie a instanței ca să poată locui în propria casă de pe strada Scăricica. Ionel Agrigoroaei s-a evidențiat și ca traseist politic. Din 2008 până în 2016 a fost membru al următoarelor partide: PD-L, PSD, PP-DD, UNPR, PMP, PDS (Partidul Dreptății Sociale, înființat de Marian Vanghelie – n.r.), PRU.

Ionel Agrigoroaei a falimentat mai multe afaceri

Parcursul lui Ionel Agrigoroaei în lumea afacerilor a semănat cu diagrama bătăilor inimii. Când părea să-și revină, falimenta brusc. Ionel Agrigoroaei a intrat în afaceri în 1990, moment în care conducea un atelier de confecții. Așa a apărut Agri Company, firma de textile care avea 70 de angajați. În anul 1991 a obținut un profit de 150.000 de dolari. Suma nu era de ignorat în acea perioadă. Însă după un an a pierdut tot.

În 1997, noua afacere, Aya Sports, mergea destul de bine. Dar, după ce a făcut mai multe credite în bancă, firma a fost falimentată. Agrigoroaei a publicat și cărți despre experiențele prin care a trecut. În 2017, cei doi au fost condamnați la închisoare cu suspendare după ce au luat un împrumut de peste 300.000 de franci elvețieni, folosind acte false.

Averea senatorului de Iași este urmărită de executori, dar rămâne de văzut dacă la licitație vor participa ofertanți.

Adauga un comentariu