Titlurile zilei

Mașinile unui grup de proxeneți din Iași sunt scoase la vânzare! Fetele obligate să se prostitueze în Anglia vor să obțină despăgubiri – FOTO

Publicat: 16 mai 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Mașinile unui grup de proxeneți din Iași sunt scoase la vânzare Fetele obligate să se prostitueze în Anglia vor să obțină despăgubiri - FOTO
Trei mașini aflate în proprietatea unor proxeneți condamnați definitiv la închisoare sunt scoase la licitație

Proxeneții condamnați la ani grei de închisoare rămân fără mașini. Fetele traficate în Anglia au apelat la executorii judecătorești pentru valorificarea bunurilor. Procedura este programată la finalul lunii mai 2023

Mai mulți proxeneți din Iași riscă să rămână fără o parte din bunuri după ce au fost condamnați definitiv la ani grei de închisoare. Totul a început în 2013, când Iulian Focșa, Mihai Andrei și Diana Florina Iftimie au pus bazele unei rețele de prostituție. Indivizii traficau minore în Anglia, de pe urma lor obținând sume importante.

Fetele erau obligate să se prostitueze în locuințe închiriate sau bordeluri clandestine. Traficanții căutau, în special, tinere ce proveneau din familii dezorganizate din zona rurală a județului Iași. În cazul în care minorele traficate refuzau să se prostitueze, erau constrânse prin abuzuri psihice și fizice.

Anchetatorii au reușit să destructureze rețeaua în 2017 și au obținut o condamnare definitivă pentru cei trei inculpați la începutul acestui an. Astfel, membrii rețelei au fost condamnați la 5 ani, 6 ani și 8 luni, respectiv 11 ani și 8 luni de închisoare. Aceștia trebuie să achite și despăgubiri de 100.000 de euro pentru fiecare fată traficată. Executorii urmăresc și averea patronilor de la florăria Ikebana, care nu au achitat un credit bancar.

Mașinile unui grup de proxeneți din Iași sunt scoase la vânzare de executorii judecătorești

Astfel, pe data de 30.05.2023, la sediul executorului Bogdan Tufeanu sunt programate 3 licitații pentru valorificarea unui număr de 3 autoturisme ce aparțin condamnaților. Este vorba despre un Mercedes Benz ML 320 – preț de pornire 17.700 de lei, o Skoda Superb – 6.900 de lei și un Audi 80 – 15.300 de lei.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere mobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate, și până la această dată să prezinte oferta de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc.

Licitațiile vor fi organizate începând cu ora 10:00. Autoturismele sunt parcate în satul Aroneanu, pe strada Mihai Eminescu. Și fratele unei afaceriste din Iași este executat silit, fiind vizate mai multe terenuri din comuna Miroslava.

Executorii au vânat și o proprietate de pe șoseaua Bârnova

Recent, executorii au programat altă licitație pentru valorificarea unui teren și a unei locuințe situate pe șoseaua Bârnova, nr. 90, județul Iași. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 956.111 lei, aproape 200.000 de euro. Proprietatea de pe șoseaua Bârnova este deținută de Eleonora Ștefănescu.

Licitația este organizată la cererea creditoarei Unicredit Bank, ce are de recuperat creanțele dintr-un credit neachitat, semnat în 2010. Bunurile executate constau într-un teren de 1.457 de metri pătrați pe care se află o locuință individuală cu o suprafață utilă de 98,23 metri pătrați. Proprietatea este completată de o anexă de 23,17 metri pătrați.

În cazul proxeneților, rămâne de văzut dacă la licitație se vor prezenta ofertanți.

Comentarii
Adauga un comentariu