Stiri medicale

Bebelus nascut cu o parte de fata lipsa, nedetectată la ecografie

Publicat: 28 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bebelus nascut cu o parte de fata lipsa nedetectată la ecografie
Bebelus nascut cu o parte de fata lipsa

Bebelus nascut cu fata lipsa. La începutul lunii octombrie, un copil portughez s-a născut cu o mare parte a feței lipsa, fără ca medicii să-l fi observat la ecografie.

Rodrigo s-a născut fără nas, fără ochi și cu o parte din craniu lipsă, la începutul lunii octombrie, în Portugalia. Malformația sa nu a fost detectată de medicul obstetrician care a urmarit sarcina mamei, relatează L’Express.

Bebelus nascut cu fata lipsa Toată gestația a fost urmarită într-un mod clasic. Abia în timpul nașterii, la Spitalul Sao Bernardo din Setubal, nu departe de Lisabona, părinții și medicii au descoperit malformația bebelușului. Ce i-ar fi putut lipsi doctorul Arthur Caravalho, având în vedere cele trei ecografii facute?

Cu toate acestea, a existat o alertă în a șasea lună de sarcină care a dus la o ecografie mai amănunțită. Nu putea vedea bine fața fătului. Însă obstetricianul le explică părinților că uneori este dificil să vezi întreaga față când aceasta este lipita de pântece.

Medicul a fost suspendat de Colegiul Medicilor timp de șase luni. Este suspectat de neglijență, aceasta este a șaptea plângere împotriva lui, din 2013.

Un bebelus a murit in urma unui banal sarut. Parintii acestuia trag un semnal de alarma. Drama uriasa intr-o familie din Anglia! Mediciinu au reusit sa stabileasca un diagnosticin primele patru zile de internare, fapt ce a inrautatit si mai mult situatia. Abia dupa ce fetitei au inceput sa ii cedeze rinichii, parintii au aflat ca aceasta avea herpes, o boala fatala pentru bebelusisi contactata in urma unui sarut.

Adauga un comentariu