Prima pagină » Sanatate » Bicarbonat cu lămâie pentru slăbit: Cum te ajută să scapi de kilogramele în plus

Bicarbonat cu lămâie pentru slăbit: Cum te ajută să scapi de kilogramele în plus

22 oct. 2021, 10:49,
BZI.ro, în Sanatate

Bicarbonat cu lămâie pentru slăbit folosesc multe persoane. Unele dintre ele amestecă bicarbonatul și cu oțet de mere sau chiar cu fructe. Dar oare știu la ce riscuri se supun?

Medicii avertizează că persoanele cu probleme cardiovasculare și renale nu ar trebui să urmeze cure de slăbire cu bicarbonat. Mai mult, chiar și persoanele sănătoase ar trebui să utilizeze bicarbonat de sodiu cu moderație în dieta lor.

Un lucru extrem de important este că, înainte de a fi consumat, bicarbonatul de sodiu trebuie să fie complet dizolvat. De asemenea, în timpul unei astfel de cure, este necesar un regim de alimentație sănătos.

În cazul în care decizi, totuși, să urmezi o cură de slăbire bazată pe bicarbonat de sodiu, iată ce trebuie să faci.

Bicarbonat cu lămâie pentru slăbit: Este cea mai eficientă dietă

Într-un pahar cu apă, stoarce zeama de la o lămâie. Apoi, adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Acest amestec se bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de 14 zile.

În cazul în care urmați această dietă pentru mai mult de două săptămâni, s-ar putea să vă confruntați cu grave probleme de sănătate. Așa că țineți cont de acest sfat și beți amestecul doar 14 zile la rând. Efectele se vor vedea garantat!

Bicarbonat de sodiu cu oțet de mere

Bicarbonattul de sodiu funcționează perfect alăturat oțetului de mere. Nu doar că te ajută să scapi de balonare și de durerile abdominale, dar te face să dai mai repede jos kilogramele în plus.

Pentru această dietă ai nevoie de: un pahar cu apă, 2 linguri de oțet de mere și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Consumă acest amestec câteva zile. În cazul în care te simți bine, continuă să îl bei timp de șapte zile. S-ar putea ca organismul să nu reacționeze favorabil și să fie nevoie să renunți.

Bicarbonat de sodiu cu fructe

Multe persoane preferă să amestece bicarbonatul de sodiu cu fructe, pentru un gust mai bun. Astfel, pentru această dietă, ai nevoie de: două lămâi, două căni de apă, o cană de căpșuni, o mână de mentă proaspătă și o linguriță de bicarbonat. Stoarce zeama celor două lămâi și pune-o în apă. Adaugă căpșunile și menta, apoi amestecă bine. Nu este exclus să folosești un robot de bucătărie, pentru ca amestecul să fie mai fin. Consumă această băutură de două ori pe zi, timp de cel puțin o săptămână.

Bicarbonatul de sodiu cu lămâie pentru slăbit: Riscuri și contraindicații

Este interzis consumul de bicarbonat de sodiu pentru femeile însărcinate, pentru cele care alăptează, dar și pentru copii.

Consumat pe o perioadă îndelungată, bicarbonatul de sodiu poate provoca întreruperea activității de la nivelul mușchilor, inimii și creierului. Este nociv în special în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, diabet, afecțiuni renale sau alte boli cronice.

Totodată, bicarbonatul în exces poate interacționa cu capacitatea organismului de a absorbi calciul. Acest lucru poate determina apariția osteoporozei, mai ales pentru persoanele care deja au o dietă săracă în calciu. Mai mult decât atât, bicarbonatul creează probleme la nivelul rinichilor. În loc să fie absorbit de organism, calciul ajunge la rinichi și formează calculi sau pietre, fapt ce le afectează funcția.

Așadar, consumați bicarbonat de sodiu cu moderație și doar atunci când este necesar. Nu ați vrea să slăbiți, dar să aveți numeroase boli grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *