Titlurile zilei

Blocurile dintre casele vecinilor din Tătărași au fost avizate! Handbalistul Marius Bondar vrea să dea lovitura în zonă, cu 75 de apartamente. Locuitorii au anunțat că vor boicota proiectul – FOTO

Publicat: 20 dec. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Blocurile dintre casele vecinilor din Tătărași au fost avizate Handbalistul Marius Bondar vrea să dea lovitura în zonă cu 75 de apartamente. Locuitorii au anunțat că vor boicota proiectul  FOTO
Marius Bondar a primit avizul de oportunitate pentru blocul din Tătărași

Handbalistul Marius Bondar a primit aviz favorabil pentru blocurile din cartierul Tătărași. Terenul a fost cumpărat în 2020 contra sumei de 710.000 de euro. Vecinii sunt nemulțumiți din cauză că blocul va afecta intimitatea celor din jur. Investitorul asigură că nu va dezvolta un regim mare de înălțime. Afaceristul are un alt proiect imobiliar și în comuna Bârnova

Un proiect imobiliar din cartierul Tătărași, municipiul Iași, a fost analizat recent de membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Este vorba de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce vizează construirea unui număr de trei blocuri de locuințe colective pe strada Gălățeanu, nr. 1, pe o suprafață de teren de 3.153 de metri pătrați.

Amplasamentul este situat într-o zonă de case. Proiectul a fost inițiat prin intermediul societății ESB Investment SRL, unde apare ca administrator Marius Bondar, fost jucător de handbal la Politehnica Iași, dar și la echipa națională. Membrii CTATU au avizat favorabil proiectul, ceea ce înseamnă că poate ajunge în etapa de consultare publică.

„Nu vrem un regim mare de înălțime, vrem ceva pentru noi. Poate facem chiar casă. Mai mult de P+3 nu se poate. De terenul respectiv nu ne ocupăm acum”, a transmis Marius Bondar pentru BZI, care lua în calcul, la un moment dat, să construiască chiar și 10 etaje.

În cartierul Tătărași ar urma să fie construită și o clinică medicală cu patru etaje.

Blocurile dintre casele din Tătărași au fost avizate, dar vecinii nu sunt de acord

Investitorul va avea de furcă cu vecinii din zonă, care au anunțat deja că vor să conteste proiectul. Vecinii au anunțat că au fost formulate mai multe plângeri la Primăria Iași. Acum rămâne de văzut dacă obiecțiile vor fi luate în calcul la următoarele etape de avizare. Pe lângă Marius Bondar, în societate mai apar ca asociați Uwe Scheler, Ronald Walter Hein, Tobias Hein, toți având cetățenie germană. Până în toamna anului 2020, proprietarul terenului de pe strada Gălățeanu era Gabriel Popovici, ce avea calitatea de moștenitor.

Bărbatul a vândut suprafața de 3.153 de metri pătrați către societatea ESB Investment SRL. Marius Bondar avea calitatea de mandatar în timpul tranzacției. În consecință, terenul a fost cumpărat contra sumei de 710.000 de euro, adică 225 euro/metru pătrat. Indicatorii urbanistici propuși pentru terenul de Tătărași sunt: 35 la sută procent de ocupare și coeficient de utilizare a terenului de 1,8. În total vor fi amenajate, în medie, 75 de apartamente cu două camere. Proiectul din Tătărași seamănă izbitor cu cel de pe strada Aurora din Copou. Ambele terenuri se află într-o zonă de versanți și ambele proiecte sunt contestate.

Marius Bondar a început investițiile și în comuna Bârnova

Totodată, ESB Investment SRL a inițiat alt proiect imobiliar în comuna Bârnova, satul Vișan, sub denumirea „Hlincea Hills”. Pe strada Nucilor, investitorii au propus un proiect de șase blocuri de locuințe colective, cu regimul de înălțime D+P+3. Autorizația de construire a fost emisă pentru primele două.

Handbalistul Marius Bondar construiește blocuri printre casele din cartierul Tătărași, dar rămâne de văzut dacă va fi încurcat de vecinii din zonă.

Comentarii
Adauga un comentariu